Lite julsnack så här på nyårsafton

Hejsan kära blogg! Tror jag råkat glömma bort bloggskrivandet mitt i allt klappöppnande och julmatsätande, men nu är jag tillbaks så här sista dagen på året :). Min julafton var jättemysig och började som vanligt med gröt vid köksbordet tillsammans med hela familjen (minus styvbror). Jag fick mandeln, jag fick mandeln, jag fick mandeln :D. Med den vann jag den äckligaste chokladen någonsin, som jag btw ännu inte lyckats äta upp, usch, haha. Men det är ju själva vinsten som räknas, inte priset ellerhur? Iallafall så bar det sedan av till min moster i Östra Grevie, där vi som vanligt firade med Kalle Anka-tittande, julbord och en massa annat onyttigt och en massa julklappar. Vid tio åkte vi hem till oss igen för att öppna våra egna (inom familjen då) julklappar. Jag fick min ipod, wihi, och en massa annat fint med :), bland annat en parfym som jag velat ha så himla länge, en jättefet halsduk och en massa välbehövda presentkort. Blev jätteglad och jättenöjd med allt, och mina julklappar mottogs jättebra av de andra med, alla blev supernöjda. Det är nästan mer spännande att se andra öppna paket de fått av en än att själv öppna paket, tycker ni inte? Jaja, det var min julafton, och vi var nog inte klara förrän vid halvtvå!

Dagen efter hade vi julklappsspel här hemma hela familjen och Ines och Daniel, jättekul som vanligt, nästa år får vi nog filma det för alla blir så himla tävlingsinriktade och ja, aggressiva, att man nästan trillar av stolen av skratt. Mellandagarna har väl varit en blandning av sömn, shopping och såklart en massa god mat, precis som det ska va :). Bilder från min jul och mitt lov kommer upp så fort min webbläsare slutat klydda :). Lista över 2008 ska väl också komma upp idag! Nu ska jag ta och städa undan lite här, pusshej! Och ifall vi mot förmodan inte hörs mer idag, gott nytt år!

Angeliqua

Dan före dopparedan

Så var den här: Lilla Julafton. Idag ska jag ge mig in till stan (läs jägersro center) för att inhandla lite skitgrejer till julklappsspelet som vi enligt tradition spelar på Juldagen vartenda år. Det här året är min systers pojkvän (Daniel), och det närmaste jag kommer en pojkvän (Ines) även inbjudna. Kommer bli ultratrevligt och jag planerar som vanligt att gå vinnande ur leken. HA! Vadå spela för att umgås? Jag spelar för att vinna, moahaha.

Nej, men iallafall så ska jag först iväg för att handla lite innan jag kommer hem för att sätta upp det allra sista julpyntet. Mamma ska tillaga årets skinka också. Kändes som att jag borde nämna det för att det låter så hemtrevligt och gulligt, haha. Sedan ska vi äta årets första julbord (puh, nu börjar viktökningen som man sen kommer få jobba ner fram tills i sommar). Och sedan så vill jag se Love Actually! Vill se när den lilla flickan sjunger "All I want for christmas is you", för där snackar vi maxade julkänslor, thihi! Loves it. Efter det så är det väl dags att försöka somna så att Julafton kan komma någon gång. Så, där har ni min Lilla Julafton! Hoppas er blir lika trevlig som min. God Jul!

Angeliqua

Julklappsletande

Jaa, den här fagra måndagen, två dagar innan julafton, är det äntligen dags för mig att ge mig ut för att hitta årets julklappar. Lite sent ute kanske men man kan ju inte vara först i allt eller? Fem klappar ska inhandlas: en till mamma, en till Robert, en till Alex, en till Ines och en till André. Ines juklapp får dock vänta tills imorgon eftersom hon ska med mig ut idag. Skulle egentligen ha träffat henne på Mobilia om en halvtimme men är såå himla trött. Vi sköt upp vår dejt till klockan tre, men orkar fortfarande iinte!! Fast man kommer ju verkligen få belöning för sitt slit ganska fort, för på onsdag är det ju faktiskt julafton.

Julafton kommer jag fira tillsammans med min storasyster hemma hos min moster i Östra Grevie, där hela släkten för övrigt också kommer att vara. Mamma och Robert kommer dock vara hos Roberts bror och fira med hans släkt, och ja, jag och Alex var inte alltför pigga på att följa med dit av diverse olika anledningar. Så då fick det bli så här. Fast det kommer nog ändå bli en supermysig jul :). Det är bara eftermiddagen som jag och Alex inte kommer vara med mamma och Robban, för vi kommer fira som vanligt på morgonen och kvällen. Och btw! Det ligger ett paket under granen som är misstänkt likt en Ipod Nano-förpackning. Haha, säger inte mer än så.


Nej, nu måste jag verkligen få tummen ur ****** och göra mig klar för att gå. Ni får ha en trevlig "dan före dan före doppare-dan"
Angeliqua


Twilight

Som ni kan gissa er till av rubriken så anslöt jag mig idag till den enorma skara av människor som sett Twilight. Tyvärr (säger tyvärr för man vill ju inte vara alltför kommersiell liksom.. hahaha) så anslöt jag mig också till den skara av människor som blev alldeles trollbundna. Så otroligt vackert. Ville bara hoppa in i Bellas plats och bara leva med Edward för alltid, hahaha. Måste få tag i böckerna. Undrar om det är för sent att skriva upp dem på önskelistan? Och ja, Edward var ju alldeles underbar, tror nog aldrig jag drabbats av en sådan fjortiscrush så pass fort, haha. Det var liksom en riktig Jack-i-titanic-känsla som uppstod. "Han bara typ log, och vi bara typ dooog"

Har en dålig ts-version av filmen på dvd, kanske ska ta och se om den igen, thihi? Nej, vi hörs imorgon!
Angeliqua 

Lördag i Köpenhamn :)

Det finns mycket som är bra med Malmö, men det som är bäst är väl ändå närheten till Nordens metropol Köpenhamn. En tågresa på tjugo minuter och så är du där, bland alla möjliga hak: fina resturanger, skabbiga krogar, de häftigaste klubbarna, you name it. Den här familjelördagen i Köpenhamn handlade kanske inte så mycket om de två sistnämnda, men en fin middag på en mysig resturang på en tvärgata till Ströget hanns iallafall med.

Efter maten bar det av upp mot tivoli där vi bland annat fick "pröva på" den svenska traditionen att dricka glögg. "Oj, jösses danskar, vad är det här för gott ni kommit på att man kan dricka sådär hundratals år efter oss?". Oooj gud, vad jag verkar ha tappat greppet om diskret ironi, haha..! Torra skämt åsido blev det en jättehärlig lördag, vi utmanade bland annat varandra i femkamp bland alla stånden där inne. Alltså, jag äger på sådant, vann ööööverlägset över de andra. Resten av kvällen (post-min vinst menar jag) spenderades väl med att jag gjorde narr av Robert som var så säker på att han skulle ta hem tävlingen. Moaahahhah. En sak ni borde veta om mig: jag är en dålig förlorare men en ännu värre vinnare. Fast liksom, vad är poängen med att tävla om man inte visar lite känslor?

Angeliqua

Om en vecka..

..är det julafton, wihi :). Har en stark känsla av att diverse julklappar till mig redan inhandlats. Igår när mamma och Robert kom hem efter julklappsshoppingen kom de bara in innanför dörren innan de ropade: "Aaangeliqua, vart är du?!". Och när jag svarade att jag låg i badkaret hörde jag mammas små fötter trippa in i deras sovrum och lägga någonting i garderoben. Har inte fått någon tid ensam hemma än, så jag har inte kunnat titta. Jag vet att man inte ska göra så, men hallå, det är en del av traditionen, I do it every year ;).

Imorgon har vi skolavslutning, så hiimla mysigt :). Men har ekonomiprov innan dess, klockan 8.15 imorgon, vilket kanske inte är fuullt lika mysigt. Orkar inte plugga till det, blir utmattad så fort jag tänker på det alltså. De senaste veckorna har mitt liv verkligen bara bestått av skolstress, och det är inte så det ska vara när man är sjutton år. Såå, därför har jag bestämt mig för att det får gå som det går imorgon. OOOch en sak till. Varför smsa när du vet hur allting ligger till och vart jag står? L-ä-m-n-a  m-i-g  i-f-r-ed. Du tror säkert att du gör det svårare för mig att släppa taget när du gör så här, men, bara så du vet så är fallet tvärtom. Att du gör så här gör det bara så himla mycket lättare att vara arg på dig.

Kan inte sova..

Vill ni veta varför? Jo, för att jag fick för mig att jag skulle titta hur det såg ut i Malmö konserthus (har inte vart där inne sedan jag var typ fem år), där jag och Ines ska se Håkan i februari. Mm, vi har fått platser längst fram, och jag tänkte kolla hur nära scenen första raden var.. Mm, och det jag insåg fick mig att typ spy, bara för att jag blev så uppspelt. Jag försöker förutse hur jag kommer att reagera, och hur det kommer kännas. Säger bara det här: jag ska inte äta innan, för när jag blir nervös brukar jag liksom inte kunna behålla maten (förlåt för informationen). Förstår ni, att personen vars låtar jag lyssnat på varenda dag, satt mig in i varenda dag, drömt mig bort i varenda dag, den personen kommer vara högst två meter ifrån mig. Två meter? Det är närmare än avståndet emellan min säng och mitt skrivbord inne i mitt rum. Jag.. Kommer att sitta på första raden i Malmö Konserthus tillsammans med min bästa vän. Och vi kommer få lyssna på de finaste låtarna som någonsin gjorts. It is freaking me out. Titta på avståndet emellan scenen och första raden. Det är nästan obefintligt.


Onsdag

Hejhoppgalopp :)! Tänkte slänga in ett inlägg fastän jag egentligen inte har någonting att säga. Började 11.50 idag, vilket var vääldigt skönt, vaknade vid typ 10.30, töhöh. Två lektioner i skolan idag, varav en var TOK. Här snackar vi "sista-dagarna-på-lovet-dag". Fick även reda på att jag fick en sexa i svenska den här terminen, woho :). Efter skolan blev det en liten pluggfika med mina kära IB-kamrater innan vi gav oss av till årets IB-cabaret som väl egentligen var helt okej, även fast vissa saker kanske inte blev så klockrena som de brukar vara. Vår cabaret nästa år kommer kicka ass så mycket mer säger jag bara, haha, so be there ;). Jaaja, dags att stänga av datorn. Aj löv you kära bloggvärld, puss!

Angeliqua

Julklappar

Kom precis på en sak. Det är julafton om en vecka, och jag har ännu inte börjat köpa julklappar? Woops? Får ge mig ut en sväng på söndag och hoppas att all inhandling sker smärtfritt.. Haha, har verkligen vart så upptagen i allt annat att jag faktiskt glömt bort det :|. Om ni undrar varför jag är uppe så här sent, så är det för att jag för första gången typ.. ever haft turen att ha båda mina två morgonlektioner inställda, och börjar 11.50. Deet kallar jag en ordentlig sovmorgon :). Har ställt väckarklockan på tio imorgon, och hoppas att jag faktiskt väcks av dess jobbiga ljud istället för av ett jordskalv, för att vakna upp av det är inget jag vill uppleva igen. Hallå, vet inte jordskorporna om hur svaga nerver jag har?
 xo

Dagen då grisar lärde sig att flyga. (Töhö)

Imorse vaknade jag, så som många andra skåningar, upp av ett jordskalv. Ett jordskalv. I Skåne!! Jag låg i sängen, då jag plötsligt  vaknade upp vid typ kvart/tjugoöver sex av att allting började skaka, röra på sig. Glasen som stod på datorbordet började klirra mot varann. Jag blev pissrädd, fattade inte vad som pågick liksom. Inte så att man tror att ett jordskalv ska inträffa här, i trygga Skåne. Klev iallafall upp ur sängen så fort huset stod stilla igen och gick ner till mamma och Robban, som inte fattade någonting. De irrade omkring här som två yra hönor och förstod absolut inte vad som pågick. Så fort mamma såg mig så utbrast hon typ :"Ni kände det också, ellerhur? Visst rörde marken på sig? Jag håller väl inte på att bli galen?!!". Haha, hon är så söt. Men Robban gick ut och kollade huset och så, och så såg vi hur grannarna (vi har väldigt skygga grannar) stod och tryckte i fönsterna, haha. Iallafall, så fanns det ju ingenting att hitta ute, utan vi satte på tvn, text-tv och P4, men ingen information kom. Vi tänkte väl typ något i stil med: "vaa fan är det som pågår, varför uppmärksammas det inte?". Ekonyheterna halvsju kom, men ingenting sas om att något ovanligt skulle ha skett. En stund senare hade dock nyheterna nått P4 som berättade att det faktiskt varit ett jordskalv här i Skåne som mätte 4,7 på richterskalan (det starkaste i Sverige på över hundra år) och hade sitt epicentrum en bit utanför Sjöbo. Så satans knäppt, liksom, har grisat börjat flyga? Skador på byggnader reporterades ifrån Köpenhamn, men vi svenskar (och våran egendom) klarade oss som vanligt oskadda. Haha, karma danskar eller vad säger ni?

Jaja, nu ska jag lägga mig i badkaret och ta ett varmt bad. Välbehövt kan jag säga :). Ha en trevlig tisdag, åtta dagar kvar till julafton!

Angeliqua

Muntadar al-Zaidi, the man who threw his shoes at Bush.

Videon där USA:s avgående president George W. Bush faller offer för en skoattack från en irakisk journalist har väl inte undgått många ögon vid det här laget? När jag såg det igår kunde jag inte tro mina ögon. Kan öppet säga att jag skrattade högt. Kan även säga att jag inte anser det vara okej att kasta sina skor på någon överhuvudtaget - självklart skulle mannen bakom dådet gripas. Hade någon tagit av sig sina skor och kastat de på Fredrik Reinfeldt skulle även den personen tas om hand. Men, måste ändå säga, att finns det någon man i världen som förtjänar ett överfall som det här, så är det banimej George W. Bush. Hade jag inte varit den fega personen som jag är så hade jag varit mer än villig till att ta av mig ett par riktigt vasst klackade boots och slänga iväg dem emot den här mannen. Anyone who disagrees?


Måndag

Är så himla glaad :). Trodde aldrig jag skulle ta mig igenom de här veckorna. Nu är jag klar! Har ett prov i ekonomi på fredag, men det gör verkligen ingenting. Kommer inte behöva stressa inför det, så det är lugnt. Nu är det jul, och lovet lurar runt hörnet. Så himla sköönt!! Kan lätt säga att det är det mest behövda lovet någonsin.

Idag efter skolan gav jag mig iväg till konsum för att inhandla ingredienser till lussekattsbakandet som jag (bl a) ska ägna min måndagskväll åt. (Det är till en liten patetisk julfest vi ska ha på vår franskalektion imorgon.) Fick skippa Borgarskolans lilla uppträdande på Gustav Adolfs Torg idag (som sänds i SR P3 kl. 18.00 och SVT 2 kl. 19.00), hade för mycket annat för mig tyvärr. Redaktören på skoltidningen ville ha alla journalister och fotografer på plats, men icke, det fanns det inte tid för idag. Iallafall, konsum. Det konstigaste någonsin hände där inne! Jag gick emellan gångarna, och kände att jag var riktigt, riktigt sugen på någonting. Kunde inte riktigt sätta fingret på vad det var medan jag letade igenom godishyllorna, men insåg plötsligt att det jag ville ha fanns i mejeridisken. Var så himla sugen på yoghurt av alla saker, hallonyoghurt för att vara mer specifik.. Anyways, så köpte jag med mig ett paket med yoghurt hem och nu har jag druckit sisådär två glas och skulle lätt, om inte magen sa ifrån, kunna klunka i mig några glas till. Ni inser inte hur konstigt det är. Jag har alltid varit känslig för mjölkprodukter och aldrig vart ett fan av yoghurt och dylikt. Jaja, bara en random anekdot jag tänkte slänga in.. Hoppas ni haft en trevlig måndag allihop, och att ni som jag börjar känna av julstämningen :). På lördag ska jag göra det juligaste någonsin: hela familjen ska iväg på en heldag till köpenhamn för att gå på julmarknad och göra lite julshopping. Jättemysigt ska det bli, på tiden att vi gör någonting ihop alla fem!

Fyra dagar kvar till skolan börjar, nio dagar kvar till julafton, sexton dagar kvar till nyårsafton och sjuttiofem dagar kvar till Håkan Hellström kommer till stan! xxo

Angeliqua

Söndagkväll

Wiho, klar med ekonomin sedan ngn timme tillbaks. Done done and dooone. Så jäkla skönt :). Nu ska jag få mig en god natts sömn. Snart är det lov, så satans jättskönt! Thihi, wellwell, hoppas ni haft en trevlig tredje advent människor. Om en och en halv vecka är det julafton! Lovelovepusspusshejhej

Kan skymta ljuset i tunneln ;)

Börjar kännas som att jag är väldigt nära att bli färdig med att fixa ordgränsen nu, hehe. Har bestämt mig för att inte skippa något ämne helt, utan istället ta ett visst antal ord från olika stycken. Ska ta bort 24 ord från inledningen, 48 ord från ett annat stycke, och 24 ord från ett tredje. Då klarar jag det :). Titta på min IA, ser den inte fin ut?

internal assessment

Kan inte fatta att det jag ändå jobbat på i veckor bara består av tre fjuttiga (visserligen fina) sidor. Inte ens det. För klarar jag the word limit så är det bara lite mer än två sidor. Gud vad skönt det ska bli att slippa det här! Och vad skönt för folk som läser bloggen att slippa läsa om det här, haha ;). Nu ska jag fortsätta så jag kan bli klar någon gång, wiho :). Puss

De mest irriterade 170 orden som någonsin existerat.

Varför i helvete satte jag mig i den här situationen? Jag måste få ner ord-antalet. Det ska gå, det går nog, klart att det gååår. Först måste jag dock in i duschen. Sedan blir det att pressa på the wordlimit hela dagen.

Jag pratar om min första internal assessment i ekonomi som ska in imorgon. Förlåt om jag skriver osammanhängande och rent ut sagt konstigt. Jag tänker osammanhängande och konstigt just nu ;). HATAR IB och hatar ekonomi. Hatar att jag är så omogen att jag sitter här sista dagen innan inlämningen och klagar om att jag inte är klar med IA:n. Varför i hela friden är jag inte klar?

Hatar också att en stackars IB 2:a hoppade av i torsdags. Han hade ett HALVÅR kvar bara, också bara.. hoppade han av. Han hade varit utexaminerad från effing IB inom några månader?! Stackars kille. Förstår inte det bara. Deadlinen för extended essay:n var i fredags, så man kan ju tänka sig att han inte var färdig med den och därför hoppade av? Men man kan faila sin extended och ändå ta examen, bara man lämnar in den liksom. Den behöver inte vara bra, och enda konsekvensen blir att man inte får några poäng för den. Fast det kan ju ligga något annat större bakom, något som hänt i familjen, någon som gått bort eller sådär. Man vet ju liksom inte. Men kan ändå inte låta bli att känna en sån himla hopplöshet. Han måste ju vara helt lost nu. Han har gått IB i två och ett halvt år, men fullföljde inte det. Vad ska han göra nu?

Nej, det där ska aldrig hända mig. Aaldrig. Om ett år så ska jag sitta här och skriva om hur skönt det är att min extended essay är inlämnad och att jag är så himla lättad över det. Och framförallt att jag är så satans nöjd med den, och stolt över mig själv. Fast, innan jag börjar tänka på den så ska jag ju klara av IB 1 and all that comes with it. Så nu är det väl dags att sätta tänderna i ekonomin. Ha en trevlig söndag allihop :)! Puss

Angeliqua

Depp.

Ojojoj, vad jag är trött. Hela kroppen bara skriker av trötthet.

Har 170 ord för mycket i min IA, det MÅSTE ner, finns inga alternativ. Har redan benat bort 130 ord, hade 300 ord för mycket från början. Seriöst, jag orkar inte med den här satans grejen. Hur det än går så ska det bli så himla skönt att get this of my hands på måndag. Uschijamej vad mycket energi den tar.

Har hela söndagen på mig att få bort de här 170 orden. Men hur ska jag göra det? Det funkar liksom inte att säga allt jag behöver säga med ett mindre antal ord. Hur i helvete ska man göra en ingående analys av en ekonomisk artikel och koppla den till ekonomiska koncept samtidigt som man kopplar den till verkliga händelser på 750 ord? Inklusive alla labels på ens diagram? Varenda satans nummer på varje axel räknas med. Det gååår helt enkelt inte.

Och mamma har hela sin jäkla bekantskapskrets här på fest ikväll. Kunde hon valt ett sämre tillfälle? Jag behöver tyyyystnad.

Oh-my-god

Alla mina mejl på skolmejlen är försvunna, jag fattar ingenting. Fuckfuckfuck, så satans störigt. Jag hade saker sparade där som jag inte sparat någon annanstans, bilagor som jag inte laddat ner till datorn och sånt! Blir skitorolig över FNMB-grejerna, jag hoppas VERKLIGEN att de andra har sakerna sparade. Wtf, men det är inte mitt fel, fattar liksom inte. Men oh my god, panik. Förhoppningsvis är inget "förlorat" om man säger så. Allt ska ju finnas hos bella och emma och company. Men usch, hatar sådant här, hade ju asgamla mejl där, minnen liksom. Dessutom är jag rädd att någon ska komma och säga typ "amen, du har ju inte skickat det till mig" och så har jag inga bevis på att jag faktiskt gjort det. FUCK. FNMB-breven. FUUUUCK vad jag hoppas att jag skickade dem vidare till bella.

Nu kom jag helt av mig, måste sätta igång med ekonomin, som som tur är finns kvar i en annan mapp på pedneten. Tacka satan över att jag inte brukar spara mina grejer som andra gör, bara på mejlen. Jaja, IA it is. Ska sitta med den till sju ungefär. Då ska jag hoppa i badkaret och börja göra mig i ordning, för sedan kommer ines och så åker vi vidare in till någon fest wherever det nu var. Ha en trevlig fredagslussevaka people :)! (känns asweird att det är på en fredag så att man inte har skola dagen efter)

Angeliqua

PS. Svenskauppsatsen gick okej, inte lysande. Kan hända att jag får en femma, vilket suuuger. Menmen, har måndag på mig att skriva det jag inte hann med idag iallafall. Hade matteprov också, vilket kändes bättre, i think. Hihi, jaja puss! :) DS.

Ett upp-piggande inlägg åt mig själv.

Finns det något finare än Håkan Hellströms mellansnack emellan hans låtar? I början av cd-versionen av Fairytale of New York säger han:
Tack så mycket. Tack för danserna. Tack för tårarna på kinderna och stjärnorna på himlarna. Jag undrar varför det inte snöar längre kring jul förresten. Som jag minns så var det alltid snö på julafton och sånt därnt. Men det kanske är en efterkonstruktion. Men det spelar kanske inte så stor roll egentligen. Inte så länge man har Fairytale of New York, och Plura Jonsson.

Han är bara så himla speciell. En speciell person, på alla sätt och vis. Det är så charmigt, man kan liksom inte sätta fingret på vad det är man fastnar för. Titta på det här . Jag säger ju det, he's special.


Torsdag

Hejhopp! Hade tänkt slänga in ett inte alltför negativt inlägg förengångsskull ;), höhö. Min ekonomilärare flyttade upp vårat prov till avslutningsdagen (nästa fredag)! Kan låta tråkigt, men detta innebär att jag kanske faktiskt kan plugga till provet och inte faila på det. Och fick förresten 21 av 30 på första delen av environmental-provet utan att ens ha pluggat. Tänk om jag hade pluggat? Då hade jag ju typ fått alla rätt :). Känns så jäkla bra.

Imorgon är det ääntligen fredag, och jag ska iväg på lussevakefest tillsammans med bästis. Ska bli kul med ett avbrott i studierna kan jag säga. Ska skynda mig hem ifrån skolan imorgon dock och sitta med IA:n hela eftermiddagen, för att sedan kunna roa mig med gått samvete, haha ;). IB sucks, gå inte IB, ni nior som tänker över att välja IB nästa höst, DON'T, jag lovar att ni kommer vara better off without it.. Tjosan, lyckades få in några negativa aspekter i inlägget ändåå. Äsch, vem försöker jag lura? Vill man höra om positiva grejer har ni kommit till fel blogg och jag hänvisar då istället till till exempel den här. Där kan ni få höra om riktigt klämkäcka dagar kan jag lova er. Eller varför inte titta in här, riktigt positiv tjej det där.. Haha, gud vad man låter som en bitter kärring. Men nej, nu ska jag fortsätta IB:a mig tillsammans med min älsklingsekonomi-IA!! Pusss, lööve

Angeliqua

Njae.

Är äckligt stressad just nu. Igen. Men nu är det bara en vecka kvar, verkligen. Om en vecka så har jag i princip lov. Usch, jag gillar inte IB, gör verkligen inte det :(. Innan lovet är det ändå en massa ekonomi att göra. Vill så gärna göra bra ifrån mig, hur kan jag ha så svårt för det? Sjukt. Åh, hatar deeeet. Och hatar min lärare :(. Vill bara gnälla tillräckligt mycket för att någon ska säga till mig att jag kan låta bli att göra allt det jag måste göra :P, haha. Palla behöva ta sådant här ansvar när man är sjutton år? Ofta att jag ska behöva stå ut med det här när jag inte ens kan köra bil eller gå in på systembolaget? aåHHH skolklaaag, i know. Men orkar inte mer. Jag behöver sömn och lugn och ro. Inte en IA-inlämning.

Och så var det söndag igen

Söndagen har spenderats med utstädning av garderoben och vidare med städning av hela rummet. Känns verkligen som att jag var tvungen att säga heeela rummet, för gud vilken tid det tagit! Men nu är det relativt snyggt här inne. Har städat ut en av mina hyllor och nästa vecka så blir det den andra, där alla mina kära gamla tjejbokklubbsböcker nu huserar. Måste seriöst bli av med dem på något sätt. Kanske borde sälja dem? Jag menar lite extrapengar just nu hade ju inte suttit fel ;). Och sen så är de alldeles oslitna egentligen, har ju bara läst de en gång. Har över hundra stycken också :o. Annars så får de åka ner i någon flyttlåda och ligga där tills jag själv får tonåringar (usch vilken tanke :S). Anyways, they have got to go :P. Tänkte framkalla lite bilder också, som får pryda min nu (nästan) alldeles utstädade hylla. Om jag bara får tummen ur -----.

Nu ska jag in i duschen och efter det måste jag repetera litegrann inför environmentalprovet imorgon. Sedan så är det ju faktiskt andra advent idag, så vid nio blir det glögg med pepparkakor och lussekatter :). Mamma bakade lussekatterna idag, och för att vara ärlig så har jag redan ätit typ sju stycken, men det finns lugnt plats för några fler, det är ju juul liksom..

Ha en trevlig söndag allihop :)!
Angeliqua


Dags för en uppdatering

Har än en gång lyckats slagga efter med bloggen. Har (som ni sett i blogginläggen från förra veckan) haft så sjuuukt mycket att göra. Förstår inte hur jag klarade mig igenom den här veckan, but I did och det känns så jäkla bra :). Är alldeles otroligt trött och utmattad, men det känns som att man kan se målet (lovet då) framför sig nu. Idag har jag varit ute på Lilla Torg hela dagen för att tillsammans med Amnesty fira 60-årsjubileet av FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Dagen gick som smort, folk var trevliga (de flesta iallafall, vi hade en liten knäppgök i förmiddags som var lite jobbig att handskas med, men jaja whatev), och vi fick så otroligt många namnunderskrifter. Det vår lilla ungdomsgrupp hade ordnat var nästan det som gick bäst av allt. Vi byggde upp siffrorna "60" i otända marschaller mitt på torget, och skänkte man 10 kronor så fick man tända en av dem. Folk, speciellt barnfamiljer, uppmärksammade hela aktionen jättemycket på grund av vår lilla miniaktion (och pga pepparkakorna vi delade ut samtidigt, höhö).

När jag kom hem kollade jag på film tillsammans med familjen vilket var jättemysigt. Nu sitter jag och lyssnar på lite Håkan-klipp på youtube och längtar till den 28:e februari. Åhh, vad jag längtar. Känner mig som en liten treåring på julafton. Eller ja, vem försöker jag lura. Jag känner mig rättare sagt som mig själv på julafton, när jag sitter och väntar på att tomten kommer med julklapparna 8). Vill ni veta hur många dagar det är kvar tills den 28:e? För jag kan nämligen enkelt säga det, eftersom jag har en liten nedräkning i min kalender.. Alltså omg, vilket freak jag är. I min kalender hittar man varje dag tre nummer. Idag lyder det första 13 (dagarna kvar tills skolavslutningen), det andra är 18 (dagarna fram till julafton) och det sista är 84, vilket då är vad som känns som dem tuuusentals dagarna som är kvar till våran kära Håkan kommer till Malmö. Det kommer bli så himla otroligt bra.

När vi nu ändå snackar nummer och datum, kan jag ju informera er om attt jag fyller 18 om prick 7 månader. Så det kanske är dags att börja klura ut vad jag ska få i present kanske? Hahaa. Nu ska jag kolla på någon film och sedan försöka somna. Det är det konstigaste med min trötthet. Är så himla oliiidligt utmattad, men somnar liksom inte tidigt för det. Jaja, ni får ha en fortsatt trevlig helg :)

Angeliqua


Tisdag

Tjosanhoppsan! Gissa vad jag ska göra idag? You guessed it. PluggpluggochPLUGG inför environmental-provet imorgon. Det är egentligen inte så svårt, bara jobbigt att komma ihåg allt för vi har liksom prov på allt vi gjort på hela terminen. Menmen, tror nog att det ska gå bra. Fast just nu tror jag att allt ska gå bra, för jag fick tillbaks min engelskauppsats idag, och jag fick en sjua! I got a seeeeeeeven. Och jag som typ haft ångest över den i över två veckor?!?! Jag visste ju att vissa delar var bra, så att jag iallafall skulle klara sex-gränsen, men en sjuaaaa?! Whoohohohohooh så jäkla skönt. Jag äger väl helt enkelt på engelska, finns väl inget annat sätt att säga det på, eller? Hahaha. Snälla, vem bryr sig egentligen om internal (höhö), hatar ekonomi, tråkigaste ämnet någonsin. Tänker inte låta det helvetesämnet dra ner mig, hahaha. Kan inte fatta att jag gått och haft ångest över den här uppsatsen i evigheter nu! Det gäller egentligen bara att vara påhittig när det gäller idéer och använda ett bra språk för att få bra betyg i A2. Så satans skööööönt! Jaa, grattis till miiig! Och grattis till min storasyster Tina som fyller år idag, hihi, inte för att hon läser min blogg, men ändå. Och till Britney Spears som också fyller år (haha). Och till Ines som typ aced hennes ekonomiprov, (hon är väl lite mer skillad än mig på det området) graattttis! Wellwell, vi hörs väl senare, puss!

Angeliqua


RSS 2.0