Precis d ä r, rann bägaren över.

För eventuella läsare som inte känner mig, kan det här inlägget verka ganska stötande. ; )

Hm, okej. Om man inte kan lita på sin egen syster, vem fan litar man på då? I have the answer. Everyone BUT her. Bästa kompis, mamma, pappa, styvpappa, andra vänner, men  INTE på din syster. Eller jo, just det. Ni får gärna göra det, för era syskon är förhoppningsvis inte som mitt. Herregud,herregud,herregud.

Jag förstår verkligen inte. Jag gör inte det. Vad fasen liksom? Kan du inte bara se till att bli lycklig själv och låta bli att göra din fem år YNGRE syster olycklig. Eller nej, stryk det sista. Det borde vara så att din fem år yngre syster blir olycklig men nej, i det här fallet är det tyvärr inte så. Detta är på grund av att din fem år yngre syster har fått leva med dig i hela sitt liv, och sett dig utvecklas till den patetiskt osäkra människan du är nu. 22 år gammal med ett socialt beteende som en nioåring.
Sug på den du.


Sen tisdag

Alldeles för trött för att berätta om dagen, men kort sagt gick det bra för mig på jobbintervjun, för de gick det däremot sämre. Vet inte om jobbet passar mig, eller om jag överhuvudtaget vill ha det.  Det är iallafall upp till mig att bestämma om jag vill ha det eller ej, för de vill anställa mig. Vi får se hur det blir helt enkelt.

Har pluggat till kemin ända tills nu, och tycker nog att det känns ganska okej. Innan idag panikade jag i stort sett över det, när jag insåg att en fyra på detta provet kan innebära att jag får G i det nationella systemet. Är ingen naturmänniska, men har faktiskt presterat mer än godkänt på typ allt, mina fyror har varit höga (vilket innebär ett VG). Dessutom har vi saker som inte ingår i Naturkunskap A, utan kommer senare i det nationella systemet, fastän att vi bara får betyg i A. Fck that. Iallafall så är det några saker som jag måste träna på i skolan imorgon, men vi har både svenska och historia där vi typ inte gör något. Så kan plugga då, det ordnar sig :).. När jag inte gör min historiepresentation då, för den ska förhoppningsvis äntligen bli avklarad imorgon. Annars kommer jag strunta i den helt.

Godnattt!
angeliqua

Måndag

Ojojojoj min pappa flyttar på torsdag! Han är jättenervös, så gullig. Hade hoppats på att han skulle köra förbi Malmö på vägen ner, men han ska ta båten direkt från Norge till Danmark :/. Men ja, it makes sense, värsta omvägen annars ju. Tyvärr betyder detta att jag måste göra Ines besviken. Hon ville så gärna träffa honom :(. Höhö
Iallafall, så har jag repeterat lite gammal kemi idag. Haha är dock körd inför provet eftersom jag inte kan det nya, och bara har en dag på mig att plugga in det nya+repetera resten av det gamla. Det kommer ju inte fungera. Men whatever, jag gör mitt bästa och så får det bära eller brista. Väljer härmed att vara optimistisk: Det kommer bära!

Lycka till till mig med plugg och jobbintervju imorgon! Betygssnack på social science med.. Får tillbaks proven :/. Usch, vill verkligen inte få min första fyra i social science sista veckan i skolan:P. Fast jag skulle ju vara optimistisk, så jag hoppas in i det sista på att det gick bra! :)

Godnatt gott folk!


Tjooosan :)

Idag är början på en ny era: 'ingenfysikellerskolgympa-eran'. Ahh det är så jäkla nice. Kommer aaldrig, aldrig mer bli tvingad att springa ett jäkla coopers eller beeptest. Aldrig mer fördjupa mig i vidare en sak har kinetic eller potential energy, aldrig aldrig aldriiiiiiig mer :D wohoho

I övrigt så har jag kemiprov på onsdag och biologiprov på måndag. Efter de proven kommer jag aldrig mer ha de ämnena heller! Ah det är så himla skönt, kan liksom inte förmedla den här känslan av befrielse i ord riktigt. Hejdå naturvetenskap, hello Environmental Systems.. hahaha

Övriga delar av den här dagen har också varit riktigt bra. Fick ett samtal klockan tio av ett av ställena jag sökt jobb på. Ska dit på möte imorgon under min håltimme :). Hoppas det går braa! Fick ett oroande/roande samtal efter skolan också. Min nittonåriga kusin i frankrike har släppt två bomber på vår konservativa familj samtidigt
1. Hon är gravid.
2. Hon har gift sig.. (i hemlighet!!)
 Öwhmajgad liksom ;)

Ska plugga nu, skriver kanske mer sen!
Pusss


Nu går jag och lägger mig, punktslut

Ska nu göra ngt jag aldrig gjort innan. Har slutprov i fysik imorgon, och kan väl inte precis allt. I vanliga fall hade jag, trots min trötthet, fortsatt och istället för gå och lägga mig istället bunkrat upp med en massa kaffe och socker. Men nu säger min kropp ifrån, jag mår illa (vilket betyder nollkommanollnoll kaffeintag för min del), so I'm off to bed. Åt helvete med fysiken.

Bojkott nästa år, anyone?

Värsta.Eurovision.Nånsin.
menviälskarmaltaförtolvan.

Okej, Sverige sög som vanligt. Jag vet det, ni vet det. Men va fasiken, resten? Öhw maj gaad! 
Danmark var dock jättebra, men nej, inte ens Norden gav de höga poäng. Iallafall så klagar jag inte på vinnaren, jag tackar bara Europa för att Grekland inte vann.. Och nästa år snälla, snälla Sverige, ska vi kompisrösta så röstar vi inte på Norge. De har alltid varit Sveriges lillebror, and I'd like to keep it that way. Spanien+Frankrike var the shit alltså! we.love.it
Allt från mig!

Nattinatt

Känner att jag varit duktig idag!

(hatar ni folk som skryter eller är stolta över sig själva så sluta läs här)

För första gången på länge [okej inte så länge, igår fick jag reda på att jag fick mvg på både läs och skriv-nationella i franska, GRATTIS TILL MIG, men innan dess var det väldigt länge sen] så känner jag att jag faktiskt varit ganska flitig idag. Vaknade, bakade scones till mig och Ines (hon sov här), gjorde mig i ordning, fixade sista touchen på mitt CV, och gav mig ut to distribute mitt fina CV till diverse ställen.

Vi (jag och Ines då) höll oss först i centrala Malmö, men sen tog vi bussen ääääända (nästan) till Limhamn, för att lämna in ett CV där. Fyra av ställena vi var hos är intresserade av att anställa oss, på ett av de ska vi till och med provjobba! Woho, vad flitiga vi har varit ines :D. Men iallafall, sen kom jag hem och satt vi datorn en pyttepytteliten stund, för att sedan börja med fysiken som jag ju har slutprov i på måndag. Den har jag hållit på med nu sen dess, och har gått igenom jättemkt som jag inte kunde innan, fatta så mycket nytt jag lärt mig ;d.. Nu så sitter jag vid datan i ca fem minuter till för att sedan ge mig av till tvn för Eurovision :). Jiez, I watch it every year..

Okej, slut med skrytandet och självberömmandet (om det nu ens är ett ord). I'm telling you, när ni är jäkligt trötta eller nere och deppiga, så bara tänk på allt ni gjort under dagen/veckan, och tänk att det faktiskt är stora och bra saker, så mår ni faktiskt bättre och blir betydligt gladare. Jag talar utifrån egna erfarenheter ;D

Pussss människor!

Sommarjobb : )

Verkar verkligen som att det fixar sig, så jäkla skööönt! :D Vad tycker ni?

Angeliqua - Barista,
Angeliqua - Serivitris,
Angeliqua - Konditor?

Haha konditor, läätttans :D. I vanliga fall brukar sommaren vara den tiden på året då jag går ner de kilona som jag lagt på mig under de dystra vintermånaderna, men ja.. No way att det händer i år. I augusti kommer jag komma rullandes till skolan ;D haha. Okej, nu ska jag plugga lite fysik!

PUSSS
(Och heja Sveriges transvestit kväll!)

Jobhunt : )

Woho, nu går det undan.. Trodde chansen till sommarjobb var borta för länge sen, men nu verkar det ändå som att det kanske ordnar sig. Ska förbi fem ställen idag och lämna CV. Vet dock inte om de faktiskt är villiga att anställa någon. Men hoppas det! Annars så får jag leva på mammas pengar hela sommaren, men det är väl inte helt fel det heller ;) Herregud förresten, visste ni att man i juni bara får ett halvt studiebidrag? typ 535 kronor. Är de dumma i huvudet eller? Spenderar inte ni mer pengar månaden innan skolan slutar när ni vill förnya er sommargarderob och så?  Det gör iallafall jag. Jävla snåla Sverige ;b

Färdigpluggad.

Nu får det bära eller brista vad gäller provet. Min hjärna säger att jag måste sova oavsett om jag kan det eller ej. Haha, jag gillar att jag gjort mitt pluggande till värsta projektet i bloggen. Men nej, don't worry, jag tänker inte sitta här med värsta utläggningen av mitt pluggschema. promise

Hoppas på fint väder nu de här dagarna, så man får känna av att det är sommarlov snart! Jag menar, den 26-gradiga värmen förrförra helgen var inte fy skam ;). Vi har sommarlov om 13 dagar, varav endast 9 är skoldagar. Hihi allt jag har att göra nu kommer vara över om två veckor. Detta fixar vi IB-nördar lätt 8)

PUSS


Onsdag

Helt otroligt.. Har socialscience-prov imorgon, och vet fortfarande inte vad det är meningen att jag ska plugga. Kan ingenting, men har liksom inget sätt att lära mig det på. Vår lärare sa i stort sett: "läs igenom det lite grann, och det där lite grann, och kolla lite på den där stencilen". Well dra åt helvete eller något.

Kan inte koncentrera mig heller. Längtar till sommaren mer än någonsin just nu. Även fast jag inte har fått något jobb än ;). Haha, säger fortfarande 'än', som att jag skulle få något. Let go angeliqua.. Nu sitter jag här framför datorn utan att göra någonting igen, även fast jag har så himla mycket som egentligen måste göras. Wahh, okej nu kommer paniken. Låter er veta hur det gick på provet imorgon.
Pussss


Franskafiasko

Okej. Idag hade jag franska nationella, muntligt. Yikes, vad det gick dåligt. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Haha orden kom bara inte.. Jag bara satt och stammade typ: je pense que...queee,que..... hehe oui. Hahaha fyfan vad jag hoppas att jag underskattar min prestation. Men ja, det gick ju dåligt. Det går liksom inte att förneka. Å andra sidan sa hon att kraven är jättelåga för nationella i steg 3. Så någon fara för IG finns inte. Och efter ett tag pratade jag nog ändå lite, tror jag. ;)

Gud vad jag hoppas. Jag vet, I'm pathetic!
mwaahhh på er

Söndag

Gud vilken lugn Söndag jag har haft. Det var precis vad jag behövde :). Vaknade vid ett, satte på datorn och kollade på tre avsnitt av Gossip Girl (har ett kvar som jag ska se nu). Sedan tog jag ett varmt bad innan jag  började läsa min bok till svenskan. Läser Snö av Orhan Pamuk och har äntligen börjat tycka den är bra igen. Tyckte den började jättebra, men sen efter typ 150 sidor blev den så jäkla tråkig att jag typ tänkte över att få tag i ljudboken av den så jag slapp läsa. Kunde knappt hålla ögonen öppna.. Iallafall så tycker jag den börjar bli bättre igen, och förhoppningsvis är den färdigläst om några dagar så jag kan ägna mig åt resten som jag behöver göra, för det är inte lite. (jepp, this is the part where I klagar)

Imorgon har jag en historiepresentation, på torsdag har jag Social Science-prov. Nästa måndag har jag fysikprov på allt vi gjort i hela prib, på onsdagen har jag kemiprov och på fredagen svenskanalysinlämning. Veckan efter så har vi biologiprov och slutprov på pribmatten. I'll be okay, right? ;) Det är ju faktiskt så att dagen för matteprovet är allra sista dagen vi går i skolan, sen är vi lediga fram till skolavslutningen den elfte, och sen är det sommarlov på riktigt :D

Jag försöker se framåt, förbi stressen. Hoppas ni inte har det lika körigt som jag har, och har ni det så lycka till med ert :)

xoxo ange


Oförglömligt!

Eftersom jag inte haft en JÄTTEupplyftande dag, tänkte jag att vi kunde gå ner längs memory lane och minnas hur kul det var i prag : ). Ska skriva ett inlägg om resan någon gång med, i think. Om jag kommer till skott..

image2
Starbucks på morgonen :) I know it's pretty.

image8
Sightseeing på dagen :)

image6 
Middag på kvällen :)

image7 
och sen var det fest :D
(kan aldrig hitta smickrande bilder i den här kategorin)


Vill verkligen ha andras åsikter här.

Ok, allvarligt talat. Så himla irriterad. Satt nere i köket nu precis och diskuterade litegrann med min familj. Jag berättade om min historia lektion i onsdags, där vår historielärare frågade oss varför folk såg lättare på kommunism än på nazism. Folk var helt nollställda verkade det som och vissa kunde verkligen inte se anledningen. Så sa jag det självklara i vår lilla family discussion att grund-idén för kommunism inte ens kan jämföras med nazismen. Gissa vad. Då går min styvbror helt emot mig och säger: "Joo det är typ samma skit". Ärligt talat, ärligt talat! Vad fasen tänker folk med? Inte bara han, utan otaliga människor tycker tydligen likadant. Don't get me wrong, jag vet mycket väl vilka hemskheter som uppstått i alla kommunistiska stater genom tiderna, MEN grundtanken med själva ideologin är hur bra som helst, det kan man väl inte förneka?

Snälla, säg att ni håller med mig. Det är ju helt jävla absurt att säga att en ideologi som går ut på att en viss ras/grupp av människor ska härska på jorden är den samma som en som säger att alla ska ha lika levnadsstandard? Bara bortse från Hitler och bortse från Stalin. Bortse från det vi vet uppstått under kommunistiska regimer. Är det då rätt att påstå att kommunism ens ligger i samma liga som nazism? Ja, avgör själv.

Fredagsmys och lördagsdepp.

Okej, verkar vara en ganska allmän grej den här helgen att ha haft en bra fredag men en, ursäkta uttrycket, sugig lördag? Jag+bästa kompis+emma+folkviinteskaprataomibloggen... The list goes on and on. Så, vad kan det här bero på? Vädret är min första gissning, för i iallafall mitt fall, så gäller det ingen baksmälla ;). Vad hände med vädret egentligen? Yikes, februarikallt ute nu nästan.. depp.

Igår eftermiddag var iallafall jättesolig och härlig. Jag och Ines var barnvakter för hennes systerdotter, Haley. Så gullig unge (när hon är glad, haha). Vi köpte typ mat och satte oss och åt vid kanalen. Sen åkte vi till bo01 för att vi lovat Haley att hon skulle få se havet :). På kvällen så var vi några som samlades hos Emma för att fira hennes födelsedag, jättetrevligt med grillning och bara en massa tjejskvaller! Skönt med sådana kvällar som inte behöver innehålla alkohol för att bli bra.. Inte för att jag är någon som måste bli jättefull för att ha kul, men ni förstår hur jag menar. Emmas föräldrar var iallafall hemma, och hennes pappa var värsta engagerad i att se till att vi hade det roligt. Emma, din pappa är så jäkla gullig ;) !

Imorse så ringde Ines och väckte mig vid elva-halvtolv. Hon hade sovit precis lika dåligt som jag hade, men av en helt annan anledning, så vi var båda lite cranky. Vi bestämde oss dock för att åka in till stan för att fika och promenera litegrann. Klockan två (eller halvtre, eftersom en viss person kom sent) träffades vi och kollade i lite affärer, och tog en fika på Lilla Torg. Gud vad vi är sköna Ines : ).

Efteråt inhandlade vi glass (jag McFlurry, hon Ben and Jerrys som jag förstörde, muhahah). Vi hittade ett torg i Malmö som vi typ aldrig sett förut, jäkligt läskigt. Ni som bor i Malmö kanske förstår vilket jag menar. Ni vet rakt över Amiralsgatan från Folkets Park. Man har åkt förbi där och sett det, men aldrig riktigt lagt märke till det? Jaja, ni kanske är med mig, eller så är ni inte det, men either way så satte vi oss där. Efter det här utdragna stycket om var det ligger, var allt jag ville komma fram till att vi aldrig, aldrig kommer tillbaks dit. Slisk är allt jag har att säga. Bara en massa flummänniskor som säkert äter hasckkakor till frukost. Ewww

Ah gud, sen när jag kom hem så tänkte jag att jag äntligen skulle se Flyga Drake. Herregud. Se den, det menar jag verkligen. Se den. Den är så himla sorglig. Kanske inte valde precis rätt dag till att se den, eftersom jag redan var lite deppig, men ah den var så himla bra, men så himla hemsk. Se den inte en dag när ni vill peppa er själva. That's all I have to say.

Ikväll blir det absolut ingen utgång, är så trött att mina ögon snart faller ihop eller ngt ;). Ska nog catcha upp på mina serier lite grann. Har ett avsnitt av Greys, ett av Lost och fyra Gossip Girl avsnitt som jag inte haft tid att se. Har alltid varit en riktig sucker för tv-serier, men nu kan jag bara inte hitta tid längre. Kanske lika bra det, haha :)
Jaja godnatt people, hoppas jag inte tråkat ut er med det långa inlägget!

xoxo angeliqua


Uppdaterat profilen nu

Woopsie, upptäckte precis att om man trycker på min profil på bloggen, så kommer det upp att jag är en 20-årig kille. Well, I'm not. Haha vet inte om jag presenterat mig riktigt, men är 16 år, fyller 17 i juli. Går just nu PrIB, vilket är ett förberedelseår för International Baccaulareate (tror jag stavar rätt); en 2-årig internationell linje som får de flesta att duka under. Förhoppningsvis klarar jag det och är utexaminerad om sisådär 2 år och några dagar :)

Är född och uppväxt i Sverige, har en svensk mamma men en pappa från Sierra Leone. Han bor i Norge, men är på väg att flytta till Paris där min släkt från hans sida bor. Jag bor i Sverige med min mamma, styvpappa, syster och varannan vecka även styvbror. Hälsar på min pappa så ofta jag kan, så lugn, har inte en massa daddy issues ;). Vi är väldigt nära och avståndet har nog bara gjort vår relation starkare. Ska spendera sommaren med honom i Paris, vilket kommer bli så himla nice. Med dit ska min bästa kompis Ines och vi ska göra Paris gator så himla osäkra! Haha, ja det var väl allt från mig :)

xoxo angeliqua

Update

Okej, kan hända att jag överreagerade något i föregående inlägg.. Har bearbetat min ilska lite nu.
I'm rising above, I'm rising above, I'm rising above, I'm rising above, I'm rising above, I'm rising above.

Haha nej, men det finns ju viktigare saker här i livet ellerhur? Fokuserar på att ha en jättetrevlig helg nu istället. Först ska jag dock handskas med morgondagens nationella prov i franska (väldigt nervös) , men sen är det bara helg som gäller! Fredag eftermiddag ska jag och ines ta oss till bo01 för lite sol (förhoppningsvis) och en fika. Sen ska jag hem, försöka göra någonting åt min klänning som är alldeles för lång, och sen åka vidare till emmas födelsedagsmiddag :). På lördag ska jag vara med ines, inga speciella planer än (vad jag vet). Det beror väl på vädret antar jag? Sen är det söndag med plugg och så, men så långt in i framtiden tänker vi inte nu :)

Grattis Josefine och Lowe! :)

xoxo angeliqua


Tss.

Okay, seriously.. Jävla fula äckel, hatar dig så himla mkt.

Känner inte ens dig. Vem fasen tror du att du är? Kommer här och ställer mina vänner mot väggen och sen håller mig som skyldig över saken som hänt? Ursäkta men personen jag pratar om borde ha mer vett än så. Du borde verkligen verkligen, sluta trampa folk på tårna, för snart kommer ingen orka med att anstränga sig när det gäller dig längre.. Välkommen till verkligheten

Bara för att man får lov att vara lite fjortis ibland :). Mwahhhh på er!

Ahh, om jag ändå kunde befinna mig i stockholm på lördag.

image1    we.love.mraz.

Orättvisa? Rättvisa? Kalla det vad ni vill!

MÅSTE berätta en rolig sak (btw, JIES, i've been to prague, och JA det var så jääkla kul). Iallafall så åkte min mamma+styvpappa på en sistaminuten-resa till Mallorca i tisdags. När de kom dit så möttes de av värme och sol och allt var toppen. Tills de vaknade nästa dag, och det regnade. Och regnade. OCH REGNADE. Tydligen har det regnat varenda dag där, och de har knappt haft några soltimmar alls. Som grädden på moset så är hemresan bokad tills på tisdag. Och gissa vad? Då blir det varmt där igen! mohahhah

Men varför är jag så elak/bitter? Jo, för att de lämnade mig+syster+styvbror hemma för att åka på en skön solsemester ensamma, utan oss. Istället för sol, möts de av regn och kyla, medan vi här hemma har varit på stranden och gassat i 25-gradig värme. Haha, karma really is a bitch huh?!

RSS 2.0