Lovlovlov

Hallå bloggen :). Yikes, det här lovet har verkligen bara sprungit förbi och nu är det bara en helg kvar! Har iallafall haft det jättehärligt, även fast det känts ovanligt att vara hemma på ett novemberlov. Har ju i princip varit hos min pappa varenda novemberlov sen jag var elva. Jätteskönt har det iallafall varit, även fast vädret inte varit det bästa. Hela förra helgen spenderade jag i Oxie hos min kompis, vi sov i princip hela helgen, helt utmattade efter den jobbigaste skolperioden i historien. I veckan så har det blivit lite mer än sömn, har varit i stan och sprungit omkring i ösregn, har varit hemma och städat och haft otaliga sena filmkvällar, allt ganska avslappnat. I tisdags var Ines, Emms och Bella här. Vi lagade mat och hade tjejkväll, de sov över här alla tre sen. Jättetrevligt :)

Nej, det här lovet har varit jätteavstressande och att ha de här dagarna där man verkligen inte behövt göra någonting var precis vad jag behövde. Tänkte få lite matte gjort i eftermiddag, vet fortfarande inte vad som händer ikväll. Imorgon så ska jag först iväg med familjen till Center Syd och sen ska jag till min morbror och fira min lilla älsklingskusin Jonathans födelsedag. Är helt o-k med att spendera lördagen där, får så himla mycket energi av dem barnen :). Och så får jag tårta och annat gott, haha ;). Ska dock försöka komma i säng i tid på lördag, för på söndag ska jag vara effektiv så det ryyyker om det! Jaja, happy halloween people!

Angeliqua


Måste ge mig in i bloggsvängen igen..

Känner verkligen att jag måste börja blogga igen. Eller inte att jag måste, men jag tycker ju faktiskt om det. Har dock känt att alla mina inlägg den senaste månaden varit tråkiga och nedstämda, sådana som det oftast inte är kul att se tillbaks på. Typ: stress inför engelskainlämningar, stress inför svenskainlämningar, stress, stress och stress. Anledningen till att jag bloggar är ju dock inte för att ha en massa läsare, utan för att jag själv gillar att göra det. Att se tillbaks på det man skrivit är så himla intressant, man kommer ju verkligen ihåg hur man känt just i den stunden. Ur den synpunkten så är det ju faktiskt ganska bra att blogga vare sig man känner sig nere eller är på topp, för att se tillbaks på det är alltid intressant. Gud vad jag babblar på.

Har tänkt på en sak angående det här. Det finns ju typ olika kategorier av bloggare. Det finns de som bloggar för att roa andra, brukade läsa en blogg av en kille som heter Joel. Han ingår helt solklart i den här kategorin. Sedan finns det dem som bloggar för att roa sig själva, hur patetiskt det än låter (it's not) och dem som bloggar enbart för att få en massa läsare. Ni vet, folk som länkar till sin blogg överallt: hos kenza, blondinbella, och hos en massa okända bloggare (för där vet man ju att den pyttelilla oftast olästa bloggaren kommer klicka tillbaks, ellerhur?). De utgör också en egen liten, eller stor, kategori. Och så finns det ju såklart vi som bloggar om vår dag och för en liten dagbok på nätet. Detta gör man väl oftast för sin egen skull, för att bearbeta allt som hänt, vad man tänkt på och vad man åstadkommit. Den här kategorin smälter väl lite in i "roa sig själv"-kategorin. Slutligen så finns ju proffsbloggarna som väl egentligen inte behöver mycket av en beskrivning. Jag kan ju säga att jag i princip bara läser två så kallade "proffsbloggar", resterande bloggar på min topplista skrivs av vanliga, dödliga människor som skriver intressant och bra. Framförallt bra. Jag är otroligt bra på att märka ord (fråga min bästa vän), och att läsa en blogg som är skriven med stavfel och diverse felskrivningar är en pina för mig. Det är väl egentligen den enda kriterien en bloggare måste klara av för att jag ska läsa dennes blogg.

Ha, titta här. Jag som inte skrivit någonting på veckor har lyckats få ihop ett helt inlägg om precis ingenting. Starkt gjort tycker jag själv. Nu ska jag se något avsnitt av prison break, och sen ska jag få mig lite sömn. Imorgon ska jag plugga så det ryker alltså, får även se om det blir någonting av min fredagskväll.

xo angeliqua


Simning

Hejsan bloggen! Sitter hos Ines i Oxie och väntar på att hon ska duscha klart. Vi ska iväg till Oxievångsbadet alldeles strax så att jag får simma mina 2000 km, vilket det är meningen att jag ska ha tid till att göra varenda vecka. Började ju simma på aqvakul förförra veckan, men det var så sjukt äckligt där inne att jag nog inte kommer tillbaks dit förrän de rivit stället och byggt om det helt (ni malmöbor vet vad jag pratar om). Gross typ. Det blir nog så att jag köper ett kort här på Oxievångsbadet nu, iallafall för ett halvår. Sedan kanske jag tar ett kort på kockums nästa gång, men jag vet inte, har alltid sett den bassängen som helt omysig och typ, obehaglig, haha. Nej, men det är alltid en massa barngrupper som är där och så är det jätteljust där inne. Typ ljusrörsbelysning, eww liksom ;b. Nu blir det iallafall Oxievångsbadet varje vecka fram till april så mitt älsklingsställe Oxie (känn sarkasmen) kommer jag få se mer av.

För er som ännu inte vet om det så simmar jag inte som något patetiskt försök till att gå ner i vikt, utan för att jag behöver de här motionstimmarna till skolan. Vi har ju CAS (creativity, action, service)  som vi måste jobba med under båda IB-åren. Det är typ enbart för att IB annars bara är teoretiskt. Nu tvingas vi till att ha en kreativ timme, en motionstimme och en timme där vi hjälper samhället (amnesty för mig) varje vecka. Snacka om att jag slaggar efter med motionstiommarna alltså. Har tre timmar sammanlagt sen skolan började varav en timme utgör linbaneåkningen vi gjorde i Norrköping :P. Alltså två timmars simning sen i augusti. Behöver verkligen ligga i för att få alla timmar jag behöver nu. Service och creativity-timmar har jag gott om, och dem kommer jag bara att få fler av pga alla mina tuuuusentals projekt (amnesty, fnmb, skoltidningen). Wellwell, dags att avsluta nu. Ursäkta att jag snackar så mycket IB även fast det är lov. Uppdaterar senare om vad jag hittills haft för mig på lovet. Har haft det jättetrevligt men avslappnat.

Ni får ha en trevlig torsdag (oj, slogs precis av faktumet att lovet snart är slut :|), uppdaterar som sagt förhoppningsvis senare! Pusspusshejhejlovelove!

Gör blondinbella det, så måste ju jag!

Hejhej! :) Lagt märke till min bloggpaus, à la Blondinbella? Lovar, lät inte bli att blogga på grund av henne, har bara inte orkat. Har spenderat helgen hos min bästa kompis i Oxie, och verkligen bara tagit det lugnt. Tro mig, det behövdes. Har i princip sovit 13 timmar/natt och under dygnets vakna timmar har jag i princip gått omkring i vad som skulle kunna benämnas som en djuup dvala.

Men alltså, usch. Jag gillar inte Oxie. För att vara ärlig så hatar jag Oxie. Det enda positiva med stället är att min bästa kompis bor där, men jag har goda förhoppningar om att hon kommer att flytta inom snar framtid (hoppas varje dag, haha). Dessutom gick jag in på facebook idag, och alla tre människorna som visades under "people you may know" var oxiebor. Jag menar, hur repulsing är inte det? Oxiebor ger mig typ, panik. De påminner mig om hur jag var när jag bodde där: en osäker liten finnig trettonåring, haha. Och alla därifrån känner mig som den där lilla tysta som inte säger ett knyst utan låter alla andra prata i hennes plats. Det är inte jag längre, hoppas jag iallafall :). Nej, nu lät jag tankarna vandra iväg. Mamma kallar, vi ska se på mysfilm! Har inte haft tid att läsa igenom inlägget så det kan innehålla en massa fel. Ha överseende! Löööve you, pusshej


hejhopp

Sååå satans trött. Har lyckats skriva 704 ord av vad som måste bli en 1000-1500 ord lång uppsats, due tomorrow. Hade dödat för ett par extra 600 intelligenta ord just nu kan jag säga ^^.


Hejsanhoppsan damer och herrar :)

Hur har er dag vart? Min har faktiskt (säger faktiskt, för jag har varit så himla negativ den senaste veckan och inte alls haft bra dagar) varit helt okej. Hela dagen har typ gått ut på att vilja få tiden att gå fortare för att få komma hem och börja med commentaryn på allvar. Så ja, nu är jag hemma, dags att hugga i!

Ohno, vet ni förresten vad jag råkade göra idag? Jag påpekade en killes ticks utan att fatta att det var ett ticks. Sådant gör man bara inte. Måste lära mig att inte bara skrika ut första bästa sak som poppar upp i huvudet på mig. Också har dummebernt (that's his new name) gett oss en ny uppgift att göra under lovet. Tack så jäkla mycket, verkligen. Nu har jag ett stort ekonomiprov (vilket jag måste prestera på), mitt första matteprov på allt vi gjort hittills och nu den här satans uppgiften till veckan efter lovet. Och så är det en dum muntlig presentation också. Han gillar väl helt enkelt att pina oss, bara att inse fakta. Dumma dummebernt.

Jaja, kommer väl skriva lite senare med, råder er dock att inte läsa för jag kommer helt säkert baara att klaga om att uppsatsen går segt ;). Ha en trevlig måndag :)

Angeliqua

Dags för sängen.

Gud vad jag är tom i huvudet. Har väl kommit drygt halvvägs med uppsatsen, kommer inte längre idag. Det blir att skriva på rasten och efter skolan imorgon. Hoppas verkligen att det här blir bra till slut, för nu känns det som att jag gjort allt mer komplicerat än det egentligen är. Ska gå och sova nu så jag inte är alltför trött imorgon, för känner jag mig själv rätt så blir måndagkväll en riktig uppesittarkväll. Kommer väl sitta här vid datorn med kaffe och pluggmat och frenetiskt skriva slutet på uppsatsen.. Sov så gott!

Angeliqua

Tröttheten kommer smygande.

.. kaffepaus i pluggandet! Blev så satans trött jättefort, så sitter här och tar en liten kaffepaus från engelskan. Himla svår uppsats alltså. Det är en comparative commentary vi ska skriva, vilket innebär att man typ väger likheter och olikheter emellan två olika texter mot varandra. Låter så himla mycket enklare än vad det är nu när jag sitter här och bloggar om det, för det är inte lätt kan jag säga. Det finns liksom inte så mycket att säga, och det är inte lätt att hitta likheter och olikheter i texter som är skriva under helt olika omständigheter och med helt olika mål. Den ena är en sportartikel om dragningen till VM 2006, och den andra handlar om en liten pojke som spelar fotboll. Självklart involverar båda texterna fotboll, fast på helt olika sätt. Om det vore så enkelt att det räckte med att diskutera det igenom hela uppsatsen hade jag haft mitt på det torra. Nu är det ju dock inte så, så får väl dyka in i texterna igen och leta vidare med pennan i högsta hugg. Hoppas ni haft en trevlig vecka, och en liten notis: en vecka till och sen så är det lov :)!

Pusspusshejhej!

Effektivitet är A och O för en lyckad söndag.

.. iallafall idag! Så, så här ska jag göra:

Har fram till 17.30 att bli klar med environmental-arbetet. That gives me four hours. Sedan hoppar jag in i duschen och efter det fortsätter jag med engelskauppsatsen, som jag SKA sluta med klockan 23.00 för att iallafall få sju timmars sömn.

Sounds good? Jepp. Sounds believable? Sure..!!

Environmental it is! Hörs senare lovers :)

Hahaha älskar att se när idioter gör idiotiska saker

Googlade precis "Comparative commentary" och klickade mig fram till ett forum på ibo.org där någon idiot faktiskt BER OM HJÄLP med en essay. Detta gör han på IBO's (the International Baccaulareate Organization) officiella hemsida! Haha, läs:

Help with English A2 comparative commentary task

Submitted by Noah Clark on Sun, 31/08/2008 - 2:58am.

Hello students, teachers of IB community,

I just got this English A2 higher level comparative commentary,
comparing "Tasmaniacs" and a "a journal written for British government".

I'm really struggling with it. Could you guys help me out?

 thxx

Han får svar ifrån the site moderator:

Hi Noah

Thanks for visiting the site. But it's actually here for the IB community
to share thoughts and ideas about the IB community theme.

I'm sure your English A2 is supposed to be your own work,
so it isn't really appropriate to be using an IB site to get help with it!

Why not have a look at some of the things here on the global issues of the theme.  
Who knows? You may get some inspiration for your English A2 work.


Boyd Roberts

for the community theme team.
---------------------------------------------------------------
Dumbass


Skrivkramp?

101 ord. Så mycket har jag åstadkommit den här kvällen. Kommer verkligen ingenvart med min uppsats, helt sjukt. Nästan skrattretande :P. Det är ETT stycke. En enda liten patetisk inledning är allt jag fått ner på papper. Kan inte fatta hur i helvete det kan gå så här segt!


Att stanna hemma på en lördagskväll.

"Mini och Jonna är fortfarande kvar i Stockholm så ikväll ska vi + Malin ut och äta på restaurang. Trevligt trevligt! =) Hade ju egentligen tänkt stanna hemma ikväll igen för att plugga till naturkunskapsprovet men vad fan...det är ju lördag. Så nu ska jag hoppa in i duschen och sedan göra mig i ordning. Ha en fin lördagskväll och tack för alla fina kommentarer! Puss & kram!"

Det här är från Kenzas blogg. Varför kan inte jag bry mig så lite? Stannar jag inte hemma idag så kommer jag inte prestera särskilt bra när det gäller min engelskainlämning. Å andra sidan hade jag haft skitkul om jag gick ut dit jag är bjuden. Men nej, här sitter jag, har precis öppnat Word och ska börja med den satans uppsatsen.  Det är väl så här det är att gå på IB. Åhh, känns bara som att vi ALDRIG bara "inte har någonting på gång". Det är alltid saker vi måste prestera i, om och om igen, i alla ämnen. Just nu hatar jag IB och alla höga krav vi ställs inför varenda jäkla vecka. Hade jag inte fått tillbaks min svenskauppsats med en 5-6a så hade jag förmodligen varit ute med mina vänner nu. Men så fick jag ju det satans betyget på den jäkla uppsatsen. Den här engelskauppsatsen måste bli bra, den bara måste det. Att skriva är min grej, just nu är det till och med det enda jag verkligen känner att jag i framtiden hade velat jobba med. Jag ska inte ligga på medel där. Medel kan jag ligga på i franska, matte och environmental. I svenska och engelska vill jag ligga över genomsnittet. Hade inte räknat med att ligga på topp i engelska A2-HL, men för fan, i svenska borde jag väl ändå kunna göra tillräckligt bra ifrån mig för det? Hur fasen kunde jag få den där 5-6an? Fick 6:or igenom hela prib, tror inte jag fick en enda 5a, och så får jag i princip det nu, när skalan till och med ändrats från 1-6 till 1-7. Är besviken på mig själv. Det är den värsta känslan någonsin.

Löördag :)

Tjosanhoppsan allihopa! Jag är vaken och jag är pigg! Nåja, nästan. Tvingar mig själv att vara pigg och igång för jag ska iväg till en kompis på födelsedagsbrunch om tio minuter. Ska bli jättetrevligt, och jag är så himla hungrig att det inte är klokt. Hoppas hon bjuder på god mat :). Men klart hon gör, hon är the bagare of the bagares. I eftermiddag/kväll så är det bara plugg som gäller. Läste klart Ondskan igår, så himla braaa :), och idag är det english commentary och environmental som gäller. Uschuschusch, känner mig jättepressad när det gäller uppsatsen. Men det ordnar sig nog :). Nej, nu kallar Robban på mig. Time to go, hörs senare! Puss

Angeliqua

Ibland brister det.

Min torsdagskväll har varit ganska jobbig, och det här inlägget blir inte positivt.

Fällde en onödig men skämtsam kommentar som min mamma inte uppskattade. Fick en rejäl utskällning där min kära mor lyckades trycka på diverse känsliga punkter. Utan att tänka på det såklart. Det var som att hon tryckte på en knapp, och efter det så forsade tårarna oavbrutet. Hon ser verkligen inte att saker hon säger har inverkan på mig. Att hon sen upprepar exakt dem ord som en annan viktig person sa till mig för några månader sen och som jag sedan dess försökt smälta tar så himla hårt. Sedan ser hon inte hur hon påverkat mig. Jag gick bara där ifrån, orkade inte sitta kvar där. Tror ni hon förstod att jag blev ledsen? Icke sa nicke, hon tror att jag suttit på mitt rum och surat som en liten femåring hela kvällen. Uppfriskande att se hur bra ens föräldrar känner en.

Undrar lite om det ligger någon sanning i det som mina båda föräldrar nu sagt till mig. Kanske är så att jag, iallafall när det gäller dem, inte är särskilt omtänksam. Jag vet inte alltså. Vet inte varför jag tog allt så hårt heller. Kanske bara är min utmattade kropp och hjärna som låter mig få utlopp för känslor jag inte haft tid att känna på sistone. Och så hans satans sms igår. Kan han inte bara låta mig vara ett tag och sluta vara så himla patetisk? Och att en annan släkting visat att hon vill ta upp kontakten igen känns inte heller bra. Är så himla splittrad. Vet inte vad jag ska tycka eller tänka om något. Har inte tid till att tycka eller tänka igenom något heller nu. Skolstressen tär på en. Usch, längtar tills imorgon, då jag förhoppningsvis vaknar någorlunda gladare. Ska simma imorgon efter skolan, sen kommer Ines hem till mig och så ska vi laga enchiladas :), det ska iallafall bli trevligt. Blir väl antagligen dock mer som en therapy session för mig, då jag inte fått prata av mig om det här än.

Nej, nu ska jag sova. Har insett att jag inte kommer få något mer gjort idag. Godnatt!
Angeliqua


Varför?

Förstår inte :S. Detta är ingen kommentar jag ger för att jag går på IB. De flesta av mina kompisar som inte går samma linje som jag kan precis lika god engelska som jag. Ville bara klargöra att jag inte är helt högfärdig :P. Men ja, tillbaks till mitt "varför?".

Varför bloggar folk som inte kan engelska ordentligt på engelska? Seriöst? Inte så att den engelsktalande världen skulle läsa din blogg om du skriver helt fel? Hittade en blogg precis med en tjej som skrev på asdålig engelska, det var inte bara grammatiska fel utan hon hade typ i stort sett använt helt fel ord på vissa ställen. Varför liksom :S? Det är typ som om jag skulle börja blogga på franska nu. Hahaha, nej okej inte precis samma sak, kan nog inte jämföra min franska med hennes engelska, men ni förstår grejen. Iallafall, så kommer jag nog inte klicka mig tillbaks in på den bloggen något mer.

Nej, nu ska jag börja med min commentary. Pusspusshejhej!


Haha, memories.

Haha, för ett tag sedan kollade jag igenom min pednetkatalog och hittade en massa urgamla, bortglömda skolarbeten. Har saker där som jag gjorde redan i  sexan typ. Hittade ett gulligt arbete om Pompeji som jag och Ines gjorde i sjuan. Fullkomligt äälskar hur vi skrev då, och den pampiga avslutningen är inte att leka med. Titta bara:

Pompeji.

Pompeji var en liten stad med cirka 15 000 invånare som begravdes under lava och aska den 24 augusti år 79 e.Kr. Mycket är fortfarande bevarat, det finns t o m avtryck från den maten de åt. Tak, möbler och kläder fanns det tyvärr inte. De upptäckte Pompeji under 1500-talet men många skattsökare roffade åt sig juveler och andra smycken. Pompeji var känt för sitt hantverk, den viktigaste tillverkningen var färgning av ylletyger. I Pompeji hittade man amforor (stora krukor) som användes till att exportera vin och olja till andra städer. Två andra saker som staden var känd för var sin goda fisksås och kvarnstenar tillverkade av lava som hade stelnat. I Pompeji fanns det en stor arena där gladiatorer kämpade på liv och död. Den var stor och fick plats med 20 000 människor fast Pompeji bara hade 15 000 invånare. Det fanns tre stycken badhus, två äldre och 1 som höll på att byggas. De rika levde betydligt mycket bättre än de fattiga. I ett hus hade de rika sovrum, bibliotek, kök, arbetsrum och rum åt tjänstefolket, medan de fattiga bara bodde i ett enda rum. Människor från landet kom ofta in till stan och tog en svalkande öl eller lite vin. De brukade också handla i järnbutikerna, där köpte de oljelampor och knivar. De köpte också smycken hos juvelarna. Vulkanen som fick utbrott och begravde hela Pompeji hette Vesuvius. Tusentals människor dog.

As Perez says: loves it.


Att göra en bra sak trots dåliga förutsättningar.

Det är vad alla våra svenskauppgifter verkar gå ut på. Omständigheterna runt vår förra uppsatsskrivning var i mitt fall extrema, för vår lärare betedde sig som en idiot. Trots detta fick jag jättebra betyg på den, och det var liksom "in your face, Bernt". Men grejen är att vår lärare alltid lyckas försvåra uppgifter som redan är svåra som de är. Pratade med min diskussionskompis Ines om det här, och det finns seriöst lärare som alltid försöker göra saker svårare för eleverna, utan för att för den saken vilja förbättra eleven. Ni vet de där lärarna som pekar på elever som inte kan bara för att de har makten till att göra det.

"Kalle, vad blir 2+2?"
"Jag vet inte magistern"
(läraren får ett självgott leende över hela ansiktet)
"Nehej, och varför vet du inte det då?"
"Eeehh.."

Aa, ni förstår. Lärare som liksom vill sätta dit elever. Detta är generellt äldre lärare från den 'gamla skolan' som vet noll om pedagogik. Tänk vad skönt det blir när den generationen med lärare går i pension och den delen av klassen som kanske inte är världsbäst i alla ämnen kan andas ut. Inte för att jag någonsin tillhört den delen, men ändå. Hahahahah. Skoojar, är inte så ego som jag låter. Iallafall så är min svenskauppsats färdigskriven nu, och är faktiskt nöjd. Bara och vänta och se om den faller B to the ernt i smaken. Dags att sova/lägga sig framför tvn. Godnatt bloggen :)

Angeliqua

Söndag

Hejhej :). Idag är det söndag igen, känns som att den här veckan gått rekordsnabbt, speciellt helgen. I fredagskväll hade vi tackmiddag/fest här hemma för alla som hjälpte till med bröllopet. Det var väl lagom kul men passade bättre än att gå ut och festa eftersom jag var så himla trött. Igår hade vi en liten tjejkväll här hemma hos mig, minus Ines. Det blev väl ganska trevligt ändå, vi lagade enchiladas och såg på Sex and the City, jättemysigt. Efter att de gick hem så fastnade jag först vid datorn innan jag sen jag kollade på greys. Därför somnade jag jättesent, which brings me to what happened today. Väcktes kvart över åtta av mamma som ville informera mig om att vi skulle vara i kyrkan klockan elva för en kusins dop. Tyvärr kunde jag inte somna om efter det bryska uppvaknandet och gick därför upp och duschade och åt frukost och så. Dopgudstjänsten var låång, utdragen och allmänt knäpp. No offence, men hallå, att ha en kör med artonåringar som står framme vid altaret och gör dansrörelser á la Backstreet Boys -99, var väl att ta i litegrann? Mamma tyckte det var jättefint, vi andra satt knäpptysta och stirrade ner i marken för att inte något opassande fniss skulle leta sig fram ur munnen.

Fick även känna på att det var tacksägelsedagen idag (extra lång gudstjänst), men happy thanksgiving allihop! Och en sak till. Vi blev uppmanade att ta med oss frukt och grönsaker till kyrkan. Jättekonstigt jag vet.. Men vet ni vad de skulle ha frukten och grönsakerna till? De skulla sälja tillbaka dem till oss! What the fuck? Hur är det okej? Vi tog med oss frukt för att sen köpa tillbaka det för dyra pengar? Alltså ja, än en gång: no offence, men kyrkan är en väldigt underlig, konstig (you name it) organisation..

Idag är det svenskauppsats-skrivande och environmentalarbete som gäller,. Ha det bra, pusshej


Så sablans trött.

Satt och slet med engelskan ända tills nyss. Jätteträig text som skulle läsas och sen summeras. Fattar egentligen inte varför det gick så segt, är bara så satans trött. Imorgon väntar vår första kampanj med Amnesty. Det är den internationella dagen emot dödsstraff imorgon och vi kommer stå utanför skolmatsalen för att svara på frågor. Och så bär vi våra fina specialtröjor hela dagen med, visar bild på dem imorgon. Det är tröjor där vi själva fått skriva ner någonting om dödsstraff, vår åsikt eller bara ett skrämmande fakta. Har tre förslag av vad som kan stå på min:

- During 2007, at least 1252 people were executed. Is this right?
- Since 2007, at least 17 minors have been executed. Is this right?
- In 2007, 71 child offenders were facing the death penalty in Iran. Is this right?

Vill inte att folk ska förväxla child offenders med child abusers (cause i did), så vet inte om jag får stryka sista alternativet. Jaja, tröjan fixas under ekonomin imorgonbitti. I'm off to bed now. Puss :)

Lite extra spänning i tillvaron

Igår la jag in en massa bilder från mammas och roberts bröllop på facebook, varpå jag och Ines hade en ganska underhållande konversation på kommentarfältet på en av bilderna. Vi drev typ med roberts bror, hahah. Aa, men så kom jag då att tänka på att ifall min kompis A skulle kommentera på bilderna, hade roberts brors dotter som är kompis med A på facebook kunnat se vad vi skrivit om hennes pappa. Då tänkte ju jag först då ta bort kommentarerna, sen tänkte jag över att be A att inte kommentera på bilderna eller så. Sedan bestämde jag mig för att bara låta det vara. Idag kommenterade A på bilderna och jag tänker inte göra ett skit. Seriöst, den familjen är så himla uppsnofsad och borde mest må bra av att få känna på lite humor tycker jag. Hahah, jag tycker det här är jättespännande! Vet ju liksom inte vad som kommer att hända 8)! To be continued.....
 
Haha, nu ska jag fortsätta med min engelska. Pusspusshejhej

O to the nsdag

Hur har min onsdag varit? Luugn och kort känns det som. Hade som vanligt en väldigt lång skoldag från 8.15 till 16.20, men från det att jag slutade skolan tills nu känns det som att tiden bara flugit förbi.  Började fixa ett bröllopsfotoalbum på facebook vilket tog 10000 år, minst. Sedan har jag hunnit med ett bad och att läsa lite i Ondskan. Kan inte förstå varför jag fastnat så för den boken. Jag gillar ju  i n t e  Jan Guillo och har tidigare flera gånger bara gjort valet att avstå från den här boken. Men.. Jag älskar den. Idag under min håltimme i skolan satt jag ensam i skolbiblioteket och läste, och vid en tidpunkt satt jag i princip och skakade och fick värsta adrenalinkicken, PGA BOKEN (För er som läst boken så var det då han blev utmanad i rutan). Så jäkla konstigt, levde mig in i den så himla mycket. Läskigt nästan. Visar verkligen hur duktig Jan Guillo är på det han gör, hur konstig han nu må vara i verkligheten. Dessutom sägs det ju att delar av Ondskan är självbiografisk, så lite underlig och annorlunda får nog lille Jan vara.

Nej, gud vad jag är trött. Hör hur det jag skrivit låter, höhö. Ska göra ett par mattetal nu innan jag går och lägger mig. Hörs imorgon bloggen :)!


Måndagskväll

Sitter här och äter marabou daim, så ljuvligt gott! Hade en liten svacka i humöret förut, så gav mamma mig pengar för att gå och köpa choklad, och gissa om det hjälpte :). Haha, just det. Framför mig i kön i affären stod det en gubbe som medan han betalade kollade på vad jag lastade på bandet: två marabouchokladkakor.
Gubben: Aaha, sånt är gott det!
Jag: Hehe, jo, visst är det.
Då kollar mannen på det som två killar i trettonårsåldern lägger upp på bandet bakom mig: en kladdkaka och ett kexchoklad. Då utbrister gubben typ: "Ha!! Dagens ungdomar.." och går skrattandes och skakandes med huvudet ut ur affären. Vilken härlig gubbe, tycker ni inte?

Nu ska jag göra lite matte innan det är dags att nanna kudden. Blev lite väl sent igår, somnade vid typ två och försov mig pga det ända till sju (skulle upp sex), snacka om stress! Men jag hann :). Nej, ni får ha en trevlig kväll! Pusspusshejhej

Angeliqua

Hejsanhoppsan

Har druckit lite för mycket kaffe idag och är ännu inte trött. Uh ohh. Har prov imorgon 08.15 och behöver nog några timmars sömn inför det. Ska borsta tänderna nu och sen försöka somna. Måste bädda sängen först, usch, detta kommer ta ett tag. Giisssa om jag kommer vara död imorgon. Men ja, så får det vara. Peace and love läsare :)

Angeliqua

Mjölkfilosoferar..

Seriöst.. City Gross (affären där min familj handlar mest) verkar ha ingått någon slags agreement med Arla. För dem säljer inte längre Skånemejeriers mjölk utan har gått över till att sälja Arlamjölk. S e r i ö st. Vi är i Skåne och i Skåne dricker vi mjölk från Skånemejerier. Känns som att de trampat på oss typ. Tagit ifrån oss en del av våran identitet. Nu står de fula röda Arlamjölkpaketen i vårat kylskåp istället för de vanliga fina oranga från Skånemejerier. Mamma vägrar byta standardaffär, så så länge City Gross insisterar på att köpa in Arlas mjölk så får jag väl stå ut med det här, fast det känns inte rätt. Tänk dessutom på hur mycket extra utsläpp som transporterna av den här mjölken från uppåt Sverige bidrar med.. Precis vad vi behöver ellerhur?

Behöver jag nämna att jag inte gillar förändringar?

Söndag.

Haft en trevlig helg kära människor? En stor del av söndagen är ju faktiskt kvar, men måndagens måsten förminskar söndagens nöjen betydligt. Hatar måndagar och hatar att bli tillbakatvingad till skolbänken efter en skön, avslappnad helg. Imorgon har jag dessutom ekonomiprov som det måste pluggas till. Tror dock att det ska gå bra. Ska ta och göra lite environmental-läxor innan jag fortsätter att plugga lite smått inför ekonomin.

Tänkte på en sak förresten. Vår världsekonomi har pretty much varit på fallrepet den senaste veckan. Under den här veckan har jag haft tre ekonomilektioner. Hur mycket tror ni att vi har fått lära oss och fått förklarat för oss om vad som pågår runtomkring oss? Ingenting. Absolut ingenting, inte ett ord om det här har yttrats av vår ekonomilärare. Bara jag som tycker det är konstigt? Jag menar, ja, det är bra att du håller dig till kursplanen, men borde det inte vara lite mer pedagogiskt ifall du inkluderade lite undervisning som vi kan koppla till vad som sker nu och inte till vad som hände under åttio/nittio-talet? Speciellt när det inte är någon liten kris vi går igenom utan en ganska huge one. Tycker bara att det är lite konstigt att jag, som läser Economics HL på IB, fick lära mig hur det här har kunnat inträffa och vad det egentligen är som sker, genom att lyssna på Morgonpasset i p3, för det var faktiskt så som jag förstod vad som pågick. Fast det här kanske bara är jag som pms:ar över ytterligare en grej den här veckan..

Angeliqua

Angeliqua, at your service.

Hejhej :). Guess what I'm doing? Sitter i datatorget (som vanligt känns det som) och hjälper Emma (inte som vanligt, hon brukar vara den som hjälper andra). Hon sitter och försöker skriva ett tal till sina morföräldrar som firar sin 50-åriga bröllopsdag på lördag. De ska ha stor fest hemma hos sig för hela hennes enorma släkt, så hon känner pressen :P. Emma är finlandssvensk så det är askul att se vilka uttryck hon använder ibland, och där kommer jag in i bilden. Jag är hennes svenskalärare för dagen. Men jag suger ganska mycket på det. Eftersom Emmas modersmål är engelska (hennes pappa är från Kanada) så behöver hon bra översättningar från engelska till svenska, vilket jag.. ja.. suger på. Jag kan både svenska och engelska väldigt bra, men översättningar är inte min grej. Detsamma gäller franskan, jag förstår det mesta, men att översätta saker direkt fungerar bara inte i min hjärna. Måste ha en slags spärr någonstans :P

Well well, hoppas ni får en trevlig torsdagseftermiddag/kväll. Själv ska jag på förhandsvisning av en film med Ines. Fishy tror jag den hette. Ska bli kul :)! Pusspusshejhej

Angeliqua


RSS 2.0