Vilken härlig tisdag :)

För första gången på väldigt länge kunde jag idag komma hem från skolan utan att behöva oroa mig för läxor och annat. Har enbart chillat framför tvn/datorn hela eftermiddagen, så himla skönt :). Imorgon är det helvetesonsdag igen; 8.15-16.20. Men det ska jag väl klara av eller? Sedan så blir det nog gymmet tillsammans med Ines efter skolan. Eller ja, vi får väl se hur det blir med det, haha. Egentligen så har vi väl varenda dag sedan i torsdags planerat att vi ska ta ett kvällspass på gymmet men ännu har det inte inträffat :P.

Nu ska jag fortsätta med mitt The Hills-maraton på datorn. Mm, I'm kind of addicted to it, can't help it så döm inte mig :) Ha en trevlig tisdagskväll!
Angeliqua


My english essay is finally done.

Äntligen är engelskauppsatsen klar. Eller ja, den har vart klar i en timme, men sen kom Emms in och ringde upp mig på Skype för att hon hade lite skvaller. Och ja, omg, vet inte vad jag ska säga, eller hur jag ska kunna hålla tyst om det. But I will. Ines, I'll tell you tomorrow though, du kommer typ dö du med. Oh my god, oh my god, oh my good.

Iallafall engelskauppsatsen är klar, jag är nöjd and I am going to bed. Btw så fick jag tillbaks min svenskauppsats idag. Fick en sexa, så jag blev jättenöjd och ja.. asglad! Där ser du, elaka svenskalärare.. (vi har haft lite issues de senaste veckorna, kommer inte ihåg om jag berättat om det i bloggen)

Godnatt allihop :)

Nej, fan vad jag stör mig!

Blondinbella har samma termosmugg som jag. Min älskade fina blommiga kopp från starbucks.. BLONDINBELLA har en likadan nu. När jag går med den ute på morgonen och folk som läser blondinbellas blogg ser mig kommer de att tänka: åhhh, att folk hakar på en trend bara för att Blondinbella har gjort det. Vafan. Blondinbella. Jag. Var. Först.

Min mugg som jag haft i en hel vecka nu (hahah), kommer jag dock fortfarande stolt visa upp, även fast den nu känns.. Smutsig och nerlortad på något sätt. Ja, jag är inte blondinbellas största fan. Det var ett tag då jag beundrade henne jättemycket, vilket jag egentligen fortfarande gör, för hon är jääkligt ambitiös för en sjuttonåring. Fast ja, jobbig är hon.

Kom bara ihåg att jag hade muggen först är ni snälla! Here it is btw:



Dags att få engelskauppsatsen skriven nu antar jag. Ha en trevlig måndagskväll!

Inställda lektioner

Hejsanhoppsan! Sitter i skolbiblioteket och försöker plugga matte. Både min environmental-lektion och matten var inställd så idag har jag rast från 9.15 till 14.00. Skönt, men lite onödigt känns det som. Har typ inte fått något alls gjort och nu sitter jag och bloggar istället för att plugga matte:-P antar att jag borde fortsätta med det istället. Stella ligger och sover mittemot mig. Hon satt och läste historia och utbrast helt plötsligt: "Nej Vafan!! Väck mig om femton!". Ehmm, just det, matte var det. Ha en trevlig måndag! :)

Engelskauppsatsskrivande

Haha, helt sjukt. Skrev rubriken till min uppsats för ungefär fem timmar sen, sedan dess har jag inte lagt till något alls. Inte ett enda ord :P. Har aldrig någonsin tidigare upplevt en sådan idétorka.

Rubriken är:
Some studies claim that mass media have a negative impact on children and/or young people. Do you agree? Explain, with reference to one or more specific media that you have studied.

Det borde inte vara så satans svårt, fattar inte varför jag hakat upp mig så här, det är liksom inte likt mig. Är väl bara beyond trött. Har idag och imorgon på mig, och någonting måste jag få gjort idag, kan inte sitta med hela uppsatsen imorgon och bara slänga ihop något halvdant. Antar att det svåra just nu är att komma på en specifik reklamgrej som jag kan basera uppsatsen på. Ska ta fram en bunt med Cosmopolitans, någonstans där i borde det väl finnas någon reklam som påverkar barn illa? Jag menar, hela den tidningen sätter väl i stort sett upp riktlinjer för hur tjejer och kvinnor ska se ut? Wow, här gör jag verkligen framsteg, nu har jag ju faktiskt en idé. Ska fortsätta med det här nu, mitt mål med kvällen är att iallafall ha slängt ihop ett hopkok av idéer som jag ska ha med i uppsatsen. Sedan kan jag använda måndagen till att skriva ihop det. Ni får ha en trevlig kväll :) Puss

Angeliqua

Tidig morgon med skobyte

Hejsan människor :). Vaknade redan lite efter 9 idag, vilket juiförsej var ganska skönt. Tröttheten känns dock rejält nu, skulle nog ha utnyttjat söndagsmorgonen och fått lite mer sömn. Har hunnit med en massa annat den här morgonen iallafall. Gjorde en god omelett till frukost och satt och åt i lugn och ro. Sedan så körde Robert mig till Jägersro så jag fick mina skor inbytta mot dem som jag nu bestämt mig för att jag ville ha. Efter det passade vi på att köra ut till Svedala (ligger en outlet där, dö inte modefreaks) för att kolla efter lite jeans. Jag hittade dock inga alls, så istället för att bli glad och upprymd blev jag gnällig, hungrig och allmänt irriterande för min omgivning. Detta resulterade i att vi åkte hem tomhänta och lite småsura allihop  (sorry familjen).

I bilen på vägen hem var radion på på p4 som vanligt. Alltså, vet inte om någon av er andra hörde det, men de sände en liveintervju med Leif GW Persson (vi tror det var han iallafall, rätta mig om jag har fel). Och han var märkbart påverkad.. Så himla patetiskt och pinsamt. "Har jag någonting viktigt för mig idag som kan förhindra mig från att dricka mitt på förmiddagen? Ähh, nej, bara en intervju med Sveriges Radio..". Kanske borde tycka synd om honom istället..

Nu ska jag fortsätta med mitt söndagsplugg. Har matte att göra och en engelskauppsats att skriva. Måste städa rummet sen med.. Men ärligt talat så kan jag redan nu säga att det nog inte kommer att bli gjort idag. Är alldeles för trött för att göra det med. Söndag ska väl vara en vilodag?

Ha det så bra
Angeliqua 

What's a girl to do?

Sorry för den dåliga uppdateringen, har haft idétorka och heller inte orkat skriva ner mitt dagsschema varenda dag, vilket jag annars gör när jag inte kommer på något annat skriva om. Nu är det dock så att jag har ett problem. Var nämligen ute i stan idag och fick lite skor inhandlade. Ett par vita Converse - älskar dem och ett par svarta stövlar som jag inte är lika crazy about.

Det är då dem här svarta stövlarna, bootsen, call them whatever you want, som står för problemet jag nämnde. Vet inte om det var så smart att jag köpte dem. Hittade ett par bruna stövlar som jag typ fell in love with. Hade dock tänkt hitta ett par höststövlar för högst 600 kronor. Dessa här bruna kostade 800 kronor, och så stod jag då och vägde fram och tillbaka om jag skulle ta dem eller ej.
 
Då hittar jag ett par svarta stövlar för 399 kronor, och tänker typ "men gud, vilket klipp!!". För de såg ju ändå helt okej ut. Och så stod jag där och fortsatte väga fram och tillbaka - ska jag ta dem som passar min SNÅLA budget så att jag får en massa pengar över till annat, men som jag inte är förälskade i, eller ska jag ta dem som faktiskt swept me off my feet, men som kostar 200 kronor mer än vad jag hade tänkt lägga på dagens skoshopping? I ett försök att vara pengasmart (vilket jag inte är särskilt ofta) så valde jag dumt nog dem svarta. Varför gjorde jag det? Jag har ju faktiskt råd att köpa ett par stövlar för 800 kronor. Så varför i hela friden valde jag de svarta jädrans stövlarna? Nu står de här och hånler mot mig, de satans skorna som jag fick köpt för 399 kronor. Och vet ni vad? Jag har inte kommit till det värsta än.. De var nedsatta med en hundralapp, så jag vet inte ens om jag kan byta dem (!). WTF am I suppose to do? För även om jag tyckte att dessa svarta stövlarna var helt okej i affären, så hatar jag dem nu. Jag hatar dem, alltså verkligen, jag stör mig på dem. Nej, nu packar jag ner dem. De ska tillbaks, I don't care.

Dagens i-landsproblem löst (läs: förhoppningsvis löst, vet ju inte om jag får lämna tillbaks dem).

Det blev ingen håkan

På grund av att varken mamma eller min syster brydde sig nog för att boka biljetter i tid så står jag här, utan biljetter till Håkans konsert i lund på lördag. Hur mycket ska man behöva tjata på folk? Har aldrig varit så här besviken över att missa en konsert. Känner mig jättelöjlig men blev så besviken att jag ringde upp min bästa kompis i tårar. Detta händer inte. Nej, fan också. Jag som äntligen skulle få se honom live.

Nu blir det konserten i ?Malmö den 28:e februari som gäller. Han skulle ju spela här i november, men tydligen så har konserterna flyttats längre fram. Så nu är det några månaders väntan som gäller. Typ ett halvår. Shit. Det är fem månader tills dess. Nej, fan alltså, fan. Är så himla besviken.

Jag som typ varit den som skrattat åt folk som min bästa väns lillasyster när hon skrikit, gormat och gråtit över att hon missat sitt favoritbands spelningar. Men seriöst, det är ju inte samma sak att missa en Tokio Hotel-konsert som att missa en konsert med Håkan Hellström.

Guess who's late!

Höhö, hinner jag till stan till kvart i, då jag sa till Ines att jag skulle träffa henne? Ska bli spännande att se! Kameran åker med, ska fota oss lovely bästisar för en gångs skull!

Ha en trevlig kväll!


Gud vad jag bara inte orkar :P

Uhhhhhhh vad jag är seg idag! Helt sjukt, har en massa franska att göra tills imorgon, men jag håller fortfarande på att återhämta mig från den plågsamma helgen ute på landet i någon håla utanför norrköping (FN-lägret, ni vet). Måste tvätta kläder med, för alla kläder jag tog med mig på lägret luktar typ konstigt, eller i don't know, typ unket och lägeraktigt. Sedan måste jag diska allllll disk i som stått i vår tvättmaskin över helgen för att min syster lyckats ta i sönder tvättmaskinen och är fast besluten om att det är roligare att diska tillsammans.  Så himla äckligt att diska så gammal disk, håller ni inte med?

Klockan sju möter jag Ines i stan för att gå och äta på något tapas-ställe som hon hört talas om. Ska bli trevligt, tror aldrig jag ens smakat tapas förut.. Nej, dags att fixa håret som är alldeles blött och oborstat (helt rent dock, vilket är skönt efter en helg ute i ingenstans), sen ska jag diska och sen göra franskan. Tror ni jag hinner in till stan till sju? Haha, inte jag heller, men det tror jag inte Ines räknar med heller. Jag i tid är lika otroligt som att Michael Jackson skulle bli svart igen. Puss på er!

Angeliqua

..

Innan jag klickade på att publicera förra inlägget pratade jag i telefon with someone important. En vän alltså, inte någon pojkvän eller så (bara så vi har det på det klara). Och jag känner mig som värsta idioten. Värsta idioten alltså, som inte ändrar på mina planer. Vet att personen kommer läsa det här, och vill bara säg att jag verkligen är jätteledsen för det. Förlåt. Vet ju att personen har överseende med saken och det uppskattar jag något så otroligt mycket, men vill att du ska veta att jag aldrig, aldrig har för avsikt att skapa den här situationen emellan oss. Omständigheterna kommer ju inte ändras nu, nu är det ju liksom så här. Vet iallafall att personen förstår, men att jag gjort personen lite besviken. Men personen förstår, och förstår mig. Vet också att vi om ett tag kommer kunna skratta åt att jag skrivit ett helt blogginlägg till och om personen och i det inlägget kallat personen för "personen" inlägget igenom.

Herregud.

Fick en liten reality check precis. En kompis till min syster kom precis hit, och hon är gravid. Det är egentligen inte värsta grejen, men jag tror att hon är i min systers ålder, drygt 22-23 år. Sjukt konstigt att tänka sig att min syster lika bra hade kunnat vara gravid vid den här tidpunkten, ännu mindre att hon redan skulle kunnat haft ett barn på två år, som min mamma hade när hon hon var 22. En ännu mer skakande grej är tanken om att jag skulle kunna vara gravid om sisådär 5 år.. Sjuk tanke alltså. Jag har ju andra planer i livet och kommer inte låta det ske, men ändå..

Appropå det så har jag kollat litegrann på olika skolor där man kan plugga journalistik. Eller ja, jag googlade det fort typ, och hittade London School of Journalism och Cardiff School of Journalism. Kan verkligen tänka mig att plugga det här och bli en tvättäkta journalist. På riktigt alltså.. Och det är väldigt groundbreaking för mig, som inte haft en aning om vad jag vill göra någonsin. Har även tänkt på att sätta igång med att leta efter stipendium typ nästa vecka. På tiden att jag kommer igång med att planera min framtid, speciellt när man hör om hur folk är färdiga, ute i arbetslivet och har familj redan i typ 25-årsåldern.

Angeliqua


Onsdag

Puh, äntligen är engelskaredovisningen avklarad. Det gick väl inte jättebra, men det berodde inte på nervositet eller mumlande utan på lite bristande tidsuppfattning :P. Orkar inte gå in på det just nu, känns som att jag berättat om det och klagat över det hela dagen! Sitter och pratar med mamma nu på msn! De kommer hem om en vecka igen, saknar mamma jättemycket, som att jag vore ett litet barn eller något, haha. Lite nyheter:

Ska åka på ett litet läger med skolan nu över helgen. Åker fredag morgon, och missar därför fredagens lektioner, hihihi. Blir dock giltig frånvaro eftersom vi åker med skolan, så det är lugnt! Lägret håller till i en stuga någonstans i Norrköping, och vi kommer typ lyssna på föreläsningar och ha lite olika aktiviteter. Det är typ i samarbete med något inom FN, och det kommer vara föreläsare därifrån och sådär. Temat är "mänskliga rättigheter", så det ska bli jätteintressant. Och förhoppningsvis kul med :). Vi är fem personer som åker ifrån min skola, och sen är det folk ifrån en massa andra skolor i Sverige som också kommer dit. Alla som är där kommer senare i höst att anordna FN-rollspel på sina respektive skolor, så vi kommer väl även att bli informerade om det. Fredagmorgon går iallafall tåget dit, så efter imorgon blir det en liten bloggpaus fram tills på söndag :).

Nu ska jag göra ekonomi och franskaläxa, sen ska jag försöka få tid över till att se Gossip Girl och OTH. Ha det så trevligt, och önska mig lycka till i helgen :)! Pusspuss

Angeliqua

Sömn, ljuva sömn.

Nu ska jag sova och hoppas att min redovisning imorgon går okej. Är så satans trött så det inte är klokt. Också kom jag på att när jag lägger mig i min säng så kommer jag komma i direktkontakt med en viss persons hostbakterier. Knappast att jag tar samma kudde. Skojar med dig bästis! (Fast jag använder en annan kudde alltså)

Förresten så saknar jag min mamma något så otroligt.. Ha, kul att se vilka olika band man har till sina olika föräldrar..

Natti

Tisdagkväll.

Exhausted.. Hur kan det bara ha gått två dagar den här veckan?

Usch, vill inte till skolan imorgon. Har engelskaredovisning, och kan inte få in det jag ska säga i huvudet. Känns som att jag försöker tränga in för många ord i ett för litet utrymme. Dessutom är min engelskalärare så jäkla läskig, man vet inte vart man har honom. Detta lägger bara på några extra lager av nervositet. Villintevillintevillinte göra det här. Och sen så hör man folk trösta en: "ja, men när du väl står där så kommer det  gå bättre.." Nae, inte den här gången. Vill bara få det överstökat och gå därifrån med en fyra i betyg eller ngt. I don't care right now.

Hello folks!

Gissa vad jag gör? Sitter på datortorget i skolan såklart. Har rast till 13.25, men har ett viktigt engelska-arbete att göra tills imorgon, så det är det som står på schemat de senaste timmarna. Sen har jag franskalektion där det är dags för min presentation (:/). Berättar hur det gått senare. Nej, nu ska jag sätta igång. Btw, jag har också tvingats över till nya facebook nu. Alla andra i min umgängeskrets blev nämligen slussade över typ för några dagar sedan medan jag fortfarande kunde använda det gamla. Men ja, nu får jag också vänja mig, det ska väl gå eller? Ha en trevlig skoldag people, söker ni mig så hittas jag uppe på datortorget på Malmö Borgarskola tisdag förmiddag/tidig eftermiddag.

Håkan Hellström den 27e! :)

Angeliqua

:)

Det blir med ganska hög säkerhet Håkan i Lund om 12 dagar! I'm so happy! Ines har suttit och förälskat sig i mitt håkanbibliotek på datorn med idag, så vi delar vår passion, hihihi. Mindre än två veckor kvar alltså. Vilken känsla det kommer vara, så himla fint det kommer bli!

För er som vill ha två riktigt fina Håkan-upplevelser:
http://www.youtube.com/watch?v=1diaOTG9F8w
http://www.youtube.com/watch?v=iIi0PyEN44k

Godnatt folk! :)


Telefonkö så det heter duga

Nej, detta är inte sant! Sitter i telefonkö hos ticnet, och väntetiden bara ökar hela tiden. Säger den där kvinnorösten "Du är fortfarande placerad i kö" en gång till så vet jag inte vad jag gör. Anledningen till samtalet är att biljetterna till Håkan i Malmö inte verkar vara släppta på ticnet trots att alla andra är uppe.. Wellwell, får väl se vad som händer. Är det något klydd så är det ju inga problem för oss att gå i Lund.. Se honom ska vi iallafall :). Nej, nu får jag typ kramp i ryggen av att sitta och knipa fast telefonen emellan huvud och axel samtidigt som jag skriver. Ha en trevlig tisdag, hörs kanske senare :)

Angeliqua

Tidsfördriv på datatorget

Det största problemet när man går IB är oftast inte att man har tonvis med läxor att göra (även fast så är fallet då och då). Nej, problemet är all dötid man har emellan lektionerna. Dötid som man oftast tvingas spendera ensam eftersom ens klasskamrater ofta har lektion. Det är ju så att vi är åttio IB1-elever på Borgar, alla de här fick välja sex  olika ämnen att läsa bland ett urval på kanske 16-17 ämnen. Tänk då att alla de här åttio eleverna med sina sex ämnen ska få plats på ett enda schema. Tänk er vilka håltimmar som uppstår. Milslånga är väl det minsta man kan säga.. Så nu sitter jag åter här och bloggar i skolan. Har haft håla sedan 9.30 och går in till nästa lektion (matte, usch) om en halvtimme, 12.30. Spenderade de första två timmarna med att göra upp för den icke-existerande tidseffektivitet som min tillvaro varit drabbad av de senaste veckorna. Gjorde klart matten som jag missat, och läste igenom ett tjockt jäkla häfte i svenskan. Det handlar typ om stilistiska uttryck och är skrivet på kanske sådär, 30-talet. Seriöst alltså. För det första var det skrivet på skrivmaskin (jag vet att man använde skrivmaskin betydligt mycket längre fram än 30-talet, men ändå), för det andra så innehöll det ord så som "elsjest". Heard of it? No, me neither. Måste gå nu, hörs senare, pusshej! :)

Angeliqua


Godkväll!

Hihi, glömde bort att jag hade matte att göra, så jag får sitta och göra den nu. Men jag är ändå suuuuperglad, för JAG ska kanske se Håkan Hellström om två veckor! Min nuvarande roomie är förresten ute på en mystisk "promenad", i dunno what she's doing. Något om en viss Gaby eller vad han nu hette. Gissa om vi ska ha korsförhör här hemma när hon kommer. Förresten, berätta inte om att jag skrev om den här killen med tjejnamnet här i bloggen, mwahahah.

Angeliqua


Håkan!


den 15/11

Äntligenäntligenäntligen ska jag få se Håkan live, hihhi :). Med mig tar jag bästis Ines och syster Alexandra. Längtar jättemycket! Oj, vad ni kommer få höra mycket om det här framöver, haha! Det blir iallafall förmodligen på konserthuset här i Malmö lördagen den 15 oktober, eller så blir det i Lund redan den 27 SEPTEMBER! Är så himla glad, kan inte förklara min löjliga fjortis/teenagecrush när det gäller honom.  Äääntligen :)!!

Söndag

Tjosanhoppsan! Uschhh vad jag hatar pluggsöndagar. Egentligen borde jag inte ha sådana efter som att jag har så många håltimmar i skolan. Jag måste bli mer tidseffektiv. Alltså seriöst, i torsdags hade jag två och en halv timme ledigt i skolan (exklusive lunchen) där jag inte gjorde något alls. Dagen efter hade jag ekonomiprov plus att "Mannen utan öde" skulle vara färdigläst. Vad tror ni jag gjorde under hålan? Nada. På två och en halv timme läste jag dem två första sidorna i ekonomiboken. Jag är fullt allvarlig. Först skulle jag hitta Ines, sen skulle jag hitta en plats där vi skulle plugga, sen så råkade jag snappa upp Emma på vägen, och sen mitt i ekonomipluggandet bestämmer jag mig för att jag hellre läser svenskaboken. När jag väl börjar läsa den, märker jag att jag läser utan att egentligen läsa osv. Mitt blodssocker låg typ i botten alltså, det måste vara enda förklaringen :P. Allt slutade med att jag dagen efter kom till ekonomiprovet relativt oförberedd och utan att ha läst klart min bok. Grattis liksom.

Och nu, sitter jag här och weinar om förra veckan när jag egentligen borde koncentrera mig på att verkligen få min svenskabok färdig, analysera de tre dikterna som jag har till svenskan imorgon och göra färdigt matten som jag missade på mattelektionen förra veckan när jag förgäves försökte hinna bli klar med svenskaboken under mattelektionen, som vi då hade precis innan svenskalektionen. Hänger ni med? För jag är inte säker på att jag gjort det :P. Nej, nu ska jag bli ordningsam och duktig. Allt börjar med att jag hinner bli klar med allt som behöver bli klart idag, inklusive ett besök på konsum för inhandling av diverse matprodukter. Hatar att bo själv, för det är typ så det är nu när mamma och Robert är på semester. Min fem år äldre syster är lika ansvarsfull som en potatis or something; jag städar (även efter hennes bravader i köket); jag handlar; jag ser till att djuren får mat; jag är i stort sett hennes mamma. Inte konstigt att jag inte hinner bli färdig med skolgrejerna..

Fast ni får ha en jättehärlig söndag ute i solen, njut för mig med! :)
Angeliqua

Hejsanhoppsan :)

Hihihih, tänkte inte ens på vilket ordval jag använde. Kan verkligen inte associera de orden med något rumsrent..

Idag har jag varit på möte med Amnesty International. Har gått med där nu, och det låter verkligen som att det ska bli jätteintressant. Det som stod på dagordningen idag var lite brainstorming inför the World Day Against the Death Penalty. Vi ska ha någon sorts aktion på Borgar. Vad det blir får vi se längre fram. Natasja från Amnesty i Lund föreläste litegrann om dödsstraff, vart och hur det tillämpas. Vad man kan göra åt det och sådant där. Man tycker liksom redan att det är hemskt, men, när man får alla fakta frammålade sådär vet man inte riktigt hur man ska reagera. Kan bli spännande att se hur folk reagerar på aktionen den 10:e. Vi kan ju inte lägga fram allt för hemska fakta heller, folk skulle ju gå hem från skolan i deppression :P. Någon föreslog att vi skulle informera i matsalen. Snacka om att många skulle gått därifrån med tomma magar då, I know I would've..

Ikväll kommer Ines hit, och vi ska se på Sex and the city-filmen    igen. Funderar på att blanda lite Cosmopolitans till oss, men har ingen cranberryjuice och isf måste jag springa till konsum och införskaffa mig det.. Palla :P nej, det får bli ett långt bad med bok istället innan hon kommer. See you later folks :) Puss

Franskapiss och internetklydd

Hejsan my Dear readers. Sitter här och gör en bokrecensionsgrej till franskan imorgon. Detta efter att jag läst färdigt de sista 110 sidorna i min franskabok på en dag (nej, jag skojar inte:-P). Bloggar från mobilen eftersom jag inte haft tid att se vad som är fel med internetet, som vägrar fungera. Sovmorgon imorgon, så himla skönt:-) ska försöka bli klar med franskan nu så att jag kan få känna på hur det är att få 8 timmars sömn. Känns som att det var väldigt längesen jag kom utvilad till skolan. Godnatt!

Signifer, signified, tomato, tomato..

Sitter på datatorget i skolan och läser engelskaläxa på en sida. Handlar om semiotics, så himla tråkigt, men tror jag fattar allt nu, trots att det var sjukt jobbigt och klyddigt i början.

Kolla om ni fattar:
http://www.uvm.edu/~tstreete/semiotics_and_ads/


Anyways, engelskan börjar om 8 minuter. Ska ta och slänga i mig en frukt innan dess, har inte ätit frukost så magen skriker efter något. Fick ett sms av mamma precis, de är i Amsterdam nu och väntar på deras flyg till Curacao. Bröllopsresan ni vet :). Förresten så gick bröllopet jättebra, sorry att jag inte bloggat, har haft jättemycket att göra, which I still have, nu har det dock ingenting med bröllopsförberedelser, 'bröllopsuppvilning', feststädning, förberedning inför deras resa osv. att göra. Nu är det läxor. Har en franskabok att läsa klar till torsdag (ska be om att få flytta fram datumet, det kommer inte funka), ekonomiprov på torsdag och en svenskabok att läsa klar till fredag. Svenskan blir nog inga problem, bara femtio sidor, det är franskan jag är orolig för. Missade förra lektionen, de dem andra började skriva en uppsats. Antar att jag får uppgiften idag, men att jag också kommer ha mindre tid att bli klar på :/. Suger alltså.. Jaja, nu måste jag gå, pusshej

Angeliqua

Imorgon smäller det!

Tiden har gått så himla fort! Imorgon är det dags för bröllop här i Ulricedal :). Just nu går jag väl på en liten adrenalinkick eftersom det ääntligen är dags, men jag hoppas att jag kommer i säng tidigt ikväll så jag slipper vara trött en dag som den här. Annars, så har vi mest varit i lokalen och fixat idag. Jättefint är det, varenda lite krusedull är på plats, så vi fick mycket gjort. Innan det var jag med Ines i stan i några timmar. Vi letade efter smycken som jag kan ha på mig på bröllopet och en klänning till Ines. Smyckena hittade vi, men klänningen ska Ines köpa imorgon innan bröllopet. Det blev iallafall ett jääätttefint armband och ett par örhängen som väl inte var de snyggaste utan mest var ett nödköp för att vi helt enkelt inte pallade kolla runt mer. Nu blev jag plötsligt dödstrött och skall väl städa rummet litegrann (vet inte om någon pallrar sig upp här imorgon, men utifall att..). Sen ska jag hänga ut klänningen över natten så den inte luktar för mycket garderob, och går jag och lägger mig. Imorgon är det showtime ;D, och nu hoppas vi väl bara att de säger 'Ja' båda två :). Haha, det ska väl inte bli några problem... Ellleeeer? Höhöh, bloggar imorgon innan vi åker till kyrkan! Pusspusspuss

Angeliqua

I skolan

Tjosanhoppsan :)! Sitter på datortorget i skolan och väntar på bästis Ines. That lying *hmhm*! Hon sa till mig att hon slutade kl 14. Men icke sa nicke, nej, tydligen så slutar hon senare. Det tar inte slut här, utan nu har hon ljugit för sin lärare med och sagt att hon måste iväg tidigare pga diverse osanna orsaker. Så hon borde väl dyka upp här när som helst nu.

Har inte druckit en droppe kaffe idag, och det känns kan jag säga. Har så himla hemsk huvudvärk. Vi får väl gå förbi något fik på vägen. Och jag som skulle spara pengar :/. Så jobbigt när man måste lägga pengar på nödvändigheter alltså. Sedan ska vi cruisa stan runt och hitta en klänning till Ines till bröllopet imorgon.

Nu kom hon, *tamtamtaaam*
Pusshej

Funderingar

Hm, ikväll så undrar jag litegrann om hur jag är som person. Hur jag håller saker för mig själv, och om det sårar folk, eller får dem att må dåligt, eller iallafall känna sig lite ledsna. Grejen är att jag håller det jag känner inne med vilje, och det är jag bra på, om det är det jag vill göra då. Vill jag hålla något för mig själv så lyckas jag med det. När jag väl berättar någonting hemskt, då har jag oftast bearbetat det mesta själv, för det är så jag gör och så jag alltid gjort. Ibland känner jag att jag vill att andra ska veta, att andra ska bry sig, och då öppnar jag munnen, eller visar att jag är ledsen, eller så låter jag bara bli att  pusha tillbaks tankarna in i bakhuvudet och då märks det ju på mig vad jag tänker. Då har jag såklart alltid min bästa vän och i de flesta fall även min mamma (när hon inte gifter sig då) som står bakom mig. And that's why I love you! :) 

Två dagar kvar!

Nu drar det verkligen ihop sig! På lördag är det dags för bröllop här hemma. Jag och min syster har spenderat kvällen med att vika festprogram. Fy, har knappt någon känsel i mina fingertoppar nu efteråt, haha. Nej, dags för lite sömn nu :). Längtar till lördag! Ha det så bra, pusspuss


Hejhejhalllå :)

Gissa vem som mådde dåligt, stannade hemma från skolan idag, men vaknade vid tiotiden och kände sig mycket bättre? You guessed it :). Haha, men räknas det här som skolk då? Jag menar, jag mådde ju dåligt imorse.. Äsch, vi säger att det inte gör det, för jag vill inte bryta min svit av "non-skolkande" som pågått ända sen IB1 startade. Alexandra kom förresten hem från Paris inatt knallförkyld hon med (hon är betydligt mycket mer äckligt sjuk än vad jag är, typ går och harklar sig sådär äckligt som bara folk som vart sjuka i en vecka eller mer gör). Usch.. Och sen så påstår hon också att hennes ickeexisterande röst är på det viset pga förkylningen, men HA, vem försöker hon lura? Jag vet nog att hennes parisresa inte varit så lugn som hon säger..

Och mamma kör med oss sjuklingar som om vi vore hennes två slavar. Hon vaknade efter mig idag, och så fort hon såg mig så utbrast hon: "Men gud vad bra att du stannade hemma idag, det är en miljon saker som behöver fixas". Ursäkta, men jag stannade väl hemma för att bli frisk, inte för att vara din personliga bröllopsassistent? Alexandra, som verkar må skit får inte bättre behandling, mamma stormade in i hennes rum och drog samma replik till Alexandra: "Men gud va skönt att du är hemma, jag behöver jättemycket hjälp. Kan du inte göra det, det, det och det, också det där med?". So much för att Alexandra ska hinna bli frisk innan bröllopet :P. Och en annan sak. Mamma går omkring med ett sådant där desinfektionsmedel som hon sprejar på alla saker i köket och på fjärrkontrollen och allt annat hon rör vid som jag och ja, främst Alexandra, rört vid. Alltså, har aldrig sett människan så nojig, haha. Nu låter min mamma som värsta freaket, men hon är inte såhär i vanliga fall, jag lovar. Hon gifter sig på lördag och lider av lite sistaminuten-stress. Nu måste jag sluta, ska in i duschen innan jag fortsätter slava under mammas vilja.

Förresten, har ni sett väderleksrapporten? Onsdag: sol, torsdag: sol, fredag: sol, lördag: REGN, söndag: sol. Är det ens möjligt att ha så mycket otur? Nej, detta händer inte :P.. Vi håller tummarna ända in i sista minuten.. Annars får det bli en remake av möhippan där alla sprang omkring i regnkläder:

 (mamma ser ni i våtdräkt, hon hade åkt vattenskidor)

Usch och puh!

Hej bloggen :). Gick hem från skolan idag efter att engelskapresentationen och CAS-mötet var avklarade. Orkar verkligen inte vara sjuk nu, får panik av att missa skolan. Innan var jag nämligen en sån som kände att "usch nu är jag lite förkyld, jag stannar hemma", medans jag nu tydligen har blivit personen som måste tvinga mig själv att gå hem när jag har feber, även fast det idag bara handlade om en ynka fransklektion som jag missade. Men gick iallafall hem idag och lade mig för att sova och sov i kanske fyra timmar. Mamma kom upp och hittade mig brännhet i pannan. Borde kanske stanna hemma imorgon men, but I dunno, sjukligheten går upp och ner. Ibland så är jag pigg medans jag ibland är typ död. Gud vilket roligt inlägg det här var då:P. Tycker nästan synd om er för att ni behövt läsa det, haha. Lovar att jag kommer bjuda på mer exciting och upplyftande grejer, så fort jag bara frisknar till. Har inte sett One tree hill än förresten. Ska titta nu, är jättejättejätteförväntansfull :). Vet dock inte om jag kommer hålla mig vaken under hela avsnittet, men jaja, jag måste få reda på hu det står till i den här jäkla beroendeframkallande serien så jag sen kan lägga det bakom mig och sova gott i natt.. Haha, ni får ha det så bra iallafall. Pusshej


Sjuksjuksjuk.

Vaknade vid fem imorse och hade feber, Ines I feel ya.. Tog en Ipren och gick och la mig igen, stackars mig :(. Borde stanna hemma men måste gå till skolan för CAS-möte och engelskaredovisning, går väl hem efter det antar jag. Så himla extremt jobbigt när man inte kan vara hemma trots att man är sjuk. Måste in i duschen och göra mig klar nu, bussen går om 40 minuter. Pusspusshejhej


Vem väljer han?

Självklart snackar jag om allas vårat One Tree Hill. Följer man det i takt med USA, så börjar säsongen idag (inatt svensk tid). Så jäkla nervpirrande att jag aldrig stött på det förut. Vilken cliffhanger alltså.. Usch, vill veta nununuuu. Laddar hem det imorgonbitti, sen har jag bestämt med Emma att vi ska se det tillsammans, lite högtidligt sådär. Gjorde egentligen planer på det redan när förra säsongen slutade. Nu är det dock så här att Emma har träning tisdag eftermiddag. Ska jag då vara en bra kompis och vänta med att se det tills hon kommer till mig på kvällen, eller skippar jag Emma och ser det själv direkt efter skolan? Det är frågan.. Moahaha, nej, så elak är jag inte. Men visar det sig att Emma inte kommer, så väntar jag inte en dag till iallafall. Har aaaaldrig väntat så här på att ett tvprogram ska kicka igång alltså. Än en gång: vilken cliffhanger! Och vilket smart drag av manusförfattarna, tittarsiffrorna kommer ju säkert bli skyhöga! It's all about the showbiz ;)

Nu ska jag läsa lite artiklar (läxa till engelskan imorgon). Min presentation är förresten färdigförberedd. Men det är den alltid, men sen när jag väl står där så försvinner allt ur skallen. Nej, så får det inte bli imorgon, nu går jag ju faktiskt på IB. Jaja, läxan först, sen blir det raka vägen ner i sängen. Min sovmorgon på tisdagar är borttagen nu när matten börjat, så det är kvart över åtta imorgon som gäller varje tisdag.. Godnatt people!

Angeliqua

Måndag

Ni förstår inte vilken otur jag har :P. I fredags kom jag 20 minuter försent till ekonomin på morgonen pga att jag missade  min buss. Idag hann jag med bussen, som dock tog en annan väg pga vägarbete, vilket i sin tur resulterade att jag kom 20 minuter försent.. Igen. Till samma lektion. Herregud, jag har varit 20 minuter försenad 2 lektioner utav 3, den här läraren måste veerkligen älska mig vid det här laget.

Sen hade vi vår första mattelektion, och ja, alla som närvarade kan ju minst sagt påstå att den var "intressant". Vi träffade nämligen vår nya lärare, och, hm. I don't know how to put this. Kan väl bara säga att han gjorde ett bra första intryck på oss allihop. Och att klassen, med tre undantag, bara består av tjejer. Lös koden. Haha, nej usch, stackars kille..

Nu ska jag in i badet och sen har jag en engelskapresenation att förbereda. Lycka till till mig :). Pusspuss


RSS 2.0