Det här var ju inte särskilt kul

Vet at the moment inte vad som hade varit bäst; antingen så skjuter jag skallen av mig själv eller så skjuter jag skallen av min extended essay-supervisor.

Frossar..

I Håkan Hellströms bästa. Inte shame on me.

Frossar..

I Westlife-låtar. Shame on me.

Nääeee

Jag hatar wikipedia. Jag hatar wikipedia för att ha quotat den källa som jag efter dagar av luskande lyckats hitta på en liten ödslig webbsida som verkar ha legat i hörnet av universum. Jag hatar wikipedia för att det nu framstår som att jag bara hittat den här rabbin med åsikter som är perfekta för min uppsats genom att enkelt googla "The boy in the striped pyjamas". Jag hatar att jag inte läste igenom wikipedia-sidorna för mina böcker från första början. Fan.

Min musikhöst

Helt sick :)

18/9 - Håkan Hellström, Liseberg
25/9 - Ane Brun, Babel
23/10 - Moneybrother, KB
20/11 - Lars Winnerbäck, Baltiska Hallen
5/12 - Pete Doherty, KB
12/12 - The Sounds, KB

Tror ni jag prickar in alla? Än så länge är bara Håkan, Ane Brun och Winnerbäck spikade. Snacka om att jag behöver det här med tanke på allt negativt och jobbigt det här vinterhalvåret kommer föra med sig. Aj-bi-two, ya know.

FML

fmylife.com; anledningen till att min extended aldrig blir klar. Aldrig skrattat så mycket åt en webbsida som jag gjort de senaste dagarna.

"Today, my 5-year-old daughter saw a pad commercial. She asked me what they were, but I didn't think she was old enough to hear it. I just told her that they're like diapers for mommies. Now she won't stop telling people that mommy wears diapers. FML"

Dagens Nils:are

(Nils är min systers katt som jag passar)

Var inne och kollade min facebook för ett tag sedan. Då har en gammal klasskamrat till mig uppdaterat sin status till något gällande ett tal Reinfeldt höll idag. Typ något i stil med "Grymt tal idag. Jag är stolt moderat!"

Det är allmänt känt att jag aldrig i hela mitt liv skulle rösta blått. Med hjälp av lille älskvärde Nils råkar jag dock like:a den jäkla statusen. Jag älskar den katten. Verkligen.

Night after night

Jag är helt såld.


Internet för äldre, jo

Jag känner att Nils Grundberg (aka Blondinbellas pojkvän) och jag har något gemensamt. Våra mödrars humor. Checka mejlet jag fick av min kära mor precis.Är hon inte utomordentligt rolig, min mamma?

Chilledill på balkongen

Förstår inte att jag fortfarande är vaken, helt sanslöst! Har sovit fyra timmar inatt och trodde att jag skulle däcka så fort jag kom innanför dörren. Dörren jag snackar om är förresten inte den vanliga. För er som missat det så passar jag min systers lägenhet den här veckan. Den lyckosten semestrar på någon vacker ö i Grekland. Hon förtjänar det dock. Stackaren har jobbat non-stop hela sommaren, det är det inte många som orkar. Och jag klagar inte. Ett miljöombyte var precis vad jag behövde för att klara alla deadlines de här veckorna. Jag älskar den här lägenheten, verkligen. Passar inte bara lägenheten utan även syrrans lille katt Nils. En bedårande liten pojke, det där. Sitter iallafall ute på balkongen här och tar det lugnt. Ha, gotcha! Hallå, jag går sista året på IB. Dessa två första veckorna av skolåret har jag inte tid att sitta och göra ingenting. Med att 'ta det lugnt' menar jag givetvis att sitta och läsa ur en skolbok. En skolbok på franska för att vara mer exakt. L'étranger heter den. Det är Främlingen på svenska. Vill ni höra något kul? Nästa bok i vår svenskakurs är just Främlingen. Känns väldigt nödvändigt att plöja igenom den på ett språk jag knappt förstår, för att därefter läsa den på mitt modersmål. Verkligen bra gjort där mina kära lärare.

When we were winning

Jag kommer aldrig att få se Broder Daniel live. Kanske lika bra det. Varför förstöra så fin musik med en massa bilder av en fullt svartklädd publik som är så inne i sitt utanförskap att de glömmer att leva. Nej, tacka vet jag Håkan Hellström-eufori. Ni får ursäkta mina fördomar. Tanken med inlägget var att leverera en väldigt fin låt.


"Ange, träng dig som om det vore Håkan på scen!"

Så lät det på festivalen igår.

Och vips så stod vi nästan allra längst fram. Nu är det mindre än en månad kvar till Göteborg! Snart förvandlas jag ännu en gång till en av de där hjälplösa fjortisarna med en kändiscrush som man aldrig blir vuxen nog för att komma över. Ni vet en sådan som beter sig som tjejerna på bilden här under.


Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäcks Timglas går det inte att bli trött på. Den är fortfarande jättefin. Inte konstigt att den toppar listan över mina mest spelade låtar på Last fm.


Zlatan, hörde du när bollen dissade din mor?

Alltså, varenda eviga gång den här låten kommer på i min iPod brister jag i skratt. Även fast den är rätt gammal nu. Gud Timo, du är fan ond.


Egentligen är jag för trött det här

Tänkte få till ett sådant där sista-kvällen-innan-jag-börjar-sista-året-på-gymnasiet-inlägg. Fast känner att jag nog är lite för trött för det. Kan väl helt enkelt säga att jag har ett helvetesår framför mig men att jag även hoppas på en massa roligheter med mina fina klasskamrater. För det här är faktiskt början på slutet av våran skoltid. Eller hm, nu ska vi inte överdriva och bli onödigt sentimentala. Fast ja, det är ju faktiskt vårt sista år tillsammans. Usch. Men sen är vi fria, färdiga med IB. Hade jag varit religiös hade jag klämt till med ett Halleluja. Imorgon har vi upprop klockan ett i vår nya aula, den på Pildamm. Pildamm blir nog inte så hemskt ändå. Ser framför mig hur vi marscherar in genom portarna imorgon. I bakgrunden hörs Darth Vaders häftiga tune, och vi bara sveeeeper fram. Dundundundundundundundunduuuuun.

Det där var väl droppen. Nu ska jag sova. Ska upp tidigt imorgon och träffa tjejerna för en frukost på stan, precis som förra året. Två gånger är bannemig tradition. Godnatt på er!

Vad har du gjort Veronica, med dig själv?

("Helgen måste ta slut" var faktiskt den nästföljande raden Ines, haha, lite sick.)

Veronica Maggio igår var underbar. Miss Li var också duktig, hennes röst är ju helt fantastisk. Dock så såg vi bara några låtar med henne och faktum är att Veronica Maggio var snäppet bättre. Vi hann med att se Timbuk också, alltid trevligt. Fast man inser att man nog inte lyssnar på honom särskilt mycket när man förstår att det faktiskt finns andra låtar med honom än Alla vill till himmelen, Det löser sig, The botten is nådd och Karmakontot. Och de andra låtarna var så otroooligt sömnframkallande att det sedan bar av hemåt. Sjukt tur med bussen förresten, man kan ju inte annat än att älska att bussarna går stup i kvarten under festivalveckan. Otippat att man någonsin skulle säga så här, men tack Skånetrafiken.


Jonathan Johansson

Igår var det inte vilken fredag som helst. Det var sista fredagen på vårt sista riktiga sommarlov någonsin. Lite sorgligt när man ser på det på det viset. Gårdagen var iallafall väldigt trevlig. Jag fick äntligen se Jonathan Johansson live. Härligt med gratisspelningar i sin egen hemstad tycker jag. På sin egen festival liksom. Han var ju dessutom också på hemmaplan, malmökille som han är. Spelningen var jättehärlig. Jag har nog världens bästa vän som trotsade sin hemska förkylning (svininfluensa ;)?) och hängde med. Hon hade aldrig hört en enda låt med artisten ifråga. Dock så erkände hon efteråt att han "ändå var okej". Det är stort människor, det är stort. Det enda negativa med konserten var väl dess längd. Tror inte det blev mer en fem-sex låtar. Dåligt Malmöfestivalen. Efteråt bar det av utåt Klagshamn för att fira söta Jonnas artonårsdag. Fick träffa alla klasskamrater igen. Dotdotdot. Hehe nej, det var trevligt, men man blev verkligen påmind om vad måndagen för med sig. Skolstart. Sista året. IB 2. Woho!


Frisörmarkör

Har precis fått en klipptid inbokad tills imorgon, på tiden får man väl tycka. Appropå det så vill jag bara ta tillfället i akt och visa mitt samtycke för det här getingutdelandet. Klipp dig människa, sådär vill vi inte se dig i september!


Jag har hittat ett nytt under att lägga till min samling

Han heter Paolo Nutini, och här nedan hittar ni hans låt Candy. Vem trodde att han var så begåvad? Last Request var relativt medioker om man jämför med den nya skivan.


Nu kan ni nå mig som vanligt igen

Nu har jag en fullt fungerande mobil igen! Det blev en Sony Ericsson C901 Green Heart (långt namn). Stod i affären och grubblade över att de vanliga C901:orna i svart och rosa faktiskt var snyggare än Green Heart-mobilen. Kände dock för att göra planeten en god gärning och sitter därför superstolt och betraktar min fina vita (jag vet, men den är charmig) mobil. Den som sa att det inte är kul att handla saker till sig själv, den hade inte koll på läget.

Reclaim Rosengård

Fick en inbjudan på facebook till en demonstration som anordnarna döpt till Reclaim Rosengård. Där står det bland annat: "Vi är trötta på att bli behandlade som skit! Därför kräver vi: SNUTEN UT UR HERRGÅRDEN!"

Haha, vet inte riktigt vad jag ska säga. Är irriterad på människan som ens fick för sig att bjuda in sina facebook-vänner till det här. En tjej som gick i min klass förut. Kommer ihåg att vi hade en politisk diskussion i klassrummet i början av ettan, och så ville hon berätta om sina politiska åsikter. "Jag är syndikalist", sa hon då. När vi frågade henne om vad det var de stod för så svarade hon: "Det vet jag inte än, har inte hunnit läsa på om det". Mm.

Ursäkta det positiva inlägget. Är bara så himla trött på sådant där trams.

They call her Madonna

"Vi har en biljett över!! Vi måste sticka NU, tåget går om en kvart! Vill du se Madonna?!"

Två minuter senare hade jag dragit på mig närmaste klädesplagg. Och resten är historia. Jag var på Madonnas konsert i Köpenhamn ikväll! Bilder och detaljer kommer imorgon. Peace!


Innan vi faller

På fredag klockan 21.00 står dubbel-J på scen i Folkets Park i Malmö. Och då hoppas vi på att vi får höra den här :)


Innan vi faller heter låten, Jonathan Johansson heter artisten. Detta är btw en akustisk version. Den må vara mysig, men albumversionen är faktiskt bättre.

Att hitta en ny mobil kan ju gå riktigt smidigt!

Efter en liten incident i Montenegro som innefattade min mobil och Ines blöta bikini i samma väska kan min gamla kära mobil numer betecknas som död. Jag har sedan jag kom hem därifrån använt min styvpappas gamla sönderslagna Nokia som inte är jätterolig att visa upp utanför husets fyra väggar.

Mitt i mitt extended essay-pluggande denna fagra söndagskväll fick jag därför för mig att leta upp en ny mobil på internet (inte bra). Så här har jag suttit och kollat runt i två timmar och faktiskt hittat något riktigt fiffigt. Det är tydligen så här att eftersom bindningstiden för min gamla mobil gick ut i februari så kan jag, väldigt smidigt, välja en ny mobil på telenors hemsida och bara fortsätta betala den månadsavgift som jag ändå betalat i två år nu. Kan dock bara välja mellan drygt tio mobiler, men det räcker för mig. Har faktiskt redan hittat två stycken som valet står emellan. Det är en w890i och en C901 GreenHeart. W890i:n är snäppet billigare än den andra och är jättelik min förra mobil, vilket är väldigt positivt för en vanemänniska som jag. Dock så är C901:n tydligen miljövänlig, vilket fick mitt hjärta att spritta till för en sekund. Dessutom så är den snyggare och har en mycket bättre kamera än w890i:n. Vad tycker ni? Jag och en miljövänlig mobil hade väl passat jättebra? Helt perfekt, tycker jag. Klickar nog hem den imorgon efter att ha fått klartecken ifrån mamma och Robert. Wiho!


The Killers


Read my mind

Dagarna bara går

Skolan startar om mindre än två veckor. Och jag är både lättad och ångestfylld. Har ändå ägnat en så stor del av de senaste veckorna åt att oroa mig över det, så då är det väl lika bra att den sätter igång. Är det skola så är det iallafall normalt att plugga. Att sitta inne på sommarlovet och göra samma sak känns dock inte rätt. Men det visste jag redan förra sommaren. En stor del av sommaren 09 skulle bestå av skrivande på min extended essay och word lit, vilket den gjort. Eller ja, lite iallafall. Lyckligtvis har jag hunnit med annat också. En härlig weekend i Neapel, en jättetrevlig sommarjobbsvistelse, en underbar artonårsdag (eller artonårsvecka som jag lärt mig att kalla det) och, som perfekt avslutning på det hela, en jäkligt lyckad vecka i Montenegro. Jag är trots allt nöjd med den här sommaren, jag har lärt mig otroligt mycket på många olika vis. Prövningarna fortsätter att välla in, men de måste helt enkelt bara tas itu med. De försvinner inte bara. Idag känner jag mig bara otroligt lugn för att ha så mycket att oroa mig över.


Amos Lee passar mitt nuvarande humör väldigt bra.

RSS 2.0