Sjukt pepp på Harry Potter

Ikväll ska jag äntligen få en dos av Harry Potter. It's been too long. Är lite rädd för det här med Harry Potter på bio. Glömmer aldrig när jag och syrran var och såg femte filmen och jag började gråta ohejdlöst när kära Sirius dog. Gled ner längst ner i sätet och försökte gömma mig medan jag kvävde mina snyftningar. Jag har varit en riktig Harry Potter-nörd sedan elva års ålder, då jag stötte på första boken i syrrans bokhylla. Större aha-upplevelse får man leta efter, haha! Sjätte filmen som gäller nu alltså och kommer att anstränga mig till det yttersta för att knipa igen i slutet. Dumbledore. Ack, så sorgligt.

Extended essay

What are the relative merits of Imre Kertész semi-autobiographical portrayal of the Nazi concentration camps and John Boyne's fictional depiction of the same subject in their works Fateless and The Boy In The Striped Pyjamas? 4000 ord. Go!


Snart är ju då juli över..

.. vilket betyder att augusti är på väg, vilket i sin tur betyder att det snart är september. Och vad händer i september? Jo, då ser jag och Ines Håkan Hellström på Liseberg! Eftersom att jag endast jobbade för Ung I Sommar det här året och därmed fick en jäkla pisslön som jag spenderade på en underbar vecka i Montenegro så har jag dock ingen överflöd med pengar på kontot. Därför har de senaste timmarna gått åt till att lusläsa varenda paragraf om varenda vandrarhem i hela Göteborg, för att hitta ett passande ställe att bo på med bra priser och läge. Sjukt mysigt ska det bli! Eftersom att Ines inte är tillgänglig för att pratas med så har jag bestämt allting själv - precis så som jag vill ha det. Vi har några alternativ Ines, vi får kolla över de imorgon!

Jag har bara bott på vandrarhem några få gånger i mitt liv; en gång i Stockholm, en gång i Prag och någon gång när man varit på bilsemester. Tycker dock att det är jättehärligt! Jag och min fina bästis ska ha en så himla trevlig weekend i vackra Göteborg så att det inte är sant. Och jag ska gå omkring och nynna på Håkans fina låtar hela tiden! Håkan spelar fredagen den 18 september, vilket betyder att vi skolkar den skoldagen, just so you know Ines. Åker hemifrån tidigt på fredagen, anländer 2,5 timmar senare, lämnar grejerna på vandrarhemmet, promenerar lite i Göteborg innan vi tar oss till Liseberg (vi måste köa lite Ines, det är oundvikligt, vill inte stå längst bak). Eftersom att jag nu äntligen fyllt arton blir det efteråt (om vi orkar) att ge oss ut i Göteborgs nattliv, yahay!

Sedan har vi ju då lördagen som också planeras att spenderas i Göteborg. Antingen tar vi en dag på Liseberg, eller så drar vi bara runt och kollar på lite sevärdheter, lunchar och har det mysigt och åker hem samma kväll. Annars stannar vi till söndagen. Så ser planen ut Ines, vad sägs?


Miss Li

Har ju då inget att blogga om, men hänger som vanligt runt på youtube under dygnets alla vakna timmar. Hittat några låtar med Miss Li som går på repeat här hemma! Himla härligt att hon kommer till Malmöfestivalen i år. Programmet är inte så himla imponerande egentligen - ändå är det väldigt många artister som jag ser fram emot. Det inleds med en viss Jonathan Johansson redan första fredagen! Fast nu var det ju Miss Li vi pratade om. Här är hennes låt Seems like we lost it.


Hatgrupper

Insan stormade in i mitt rum för ett tag sen, klagandes på världens orättvisor. Hon hade klickat sig in på en facebookgrupp vars enda mål var att smutskasta Linda Rosing. På den här gruppens sida finns det rent otroliga personangrepp, varav de flesta är tillräckligt grova för att kunna polisanmälas. Vad är det för fel på folk? Varför väljer man att offentligt rikta så mycket hat mot en individ? Jag förstår det inte. Om det nu, som i detta fall, kanske inte finns särskilt många positiva saker att säga om en person så varför säga någonting alls?

Hittade en lite roligare hatgrupp på facebook dock; "I bet I can find 50.000 people who dislike Håkan Hellström". En grupp med hela 4028 medlemmar. På den här gruppens sida har det skapats ett event som heter "Front Row Silence". Målet är att ett antal personer ska ockupera främsta raden på Håkans lisebergspelning iförda hörselskydd. Trots att jag dyrkar Håkan Hellström som en gud måste jag ändå erkänna att det var en väldigt kul idé det där.


Glamorous indie rock and roll


Fyranollåtta

Ja, jag är hemma igen. Har haft det jättehärligt i solen och allt sånt där. Det var dock inte det jag ville berätta om så vi struntar i det för stunden. Sitter nämligen här och slösurfar, klockan är 04:08 och jag är så trött att jag är inkapabel till att prata. Men. Stötte på lite news på Last fm. Titta nedan. Jaaaaaaa!


Nu drar jag igen!

Ja, den här bloggen får stå ut med mycket stryk och ignorans. Nu drar jag iväg på äventyr igen, denna gång till Montenegro. Den dåliga uppdateringen skyller jag på att jag haft en så himla kul vecka! Ni får ha det så härligt här hemma så ses vi runt den 26:e juli då jag bör vara hemma igen. Hej!


Den sjätte juli 2009 blev jag arton år


Tack för alla samtal, sms och andra gratulationer! Har haft en helt otroligt jättehärlig dag och imorgon väntar ännu ett firande, denna gång med familjen. Är inte servitören ovan sjukt lik Chuck Bass förresten?

Imorgon blir jag arton!

Känns som om det var igår jag satt här och bloggade om att jag fyllde sjutton år. Kände mig så otroligt vuxen som bara hade ett år kvar till det magiska arton. Det roliga är nog att jag nu, dagen innan min artonårsdag, känner mig yngre än någonsin. Kommer aldrig förlora min barnslighet, vilket ju såklart kan vara positivt. Väldigt underhållande att läsa blogginlägget jag länkat ovan förresten. Snacka om att ens sätt att skriva kan förändras mycket på ganska kort tid. Mådde nästan illa av att se alla smileys och kolon! Och vad är grejen med att inte skriva ut mina kompisars namn? Jag menar, visst hade jag fler läsare för ett år sedan, men inte några som hade velat kränka min intergritet liksom. Nej, de jag åt födelsedagsmiddag med var Bella, Märta och Anaïs. Det var väldigt, väldigt trevligt kommer jag ihåg. Tre saker saknades dock. Ines var inte där. Emma var inte där. Och så var det det där glaset med vitt som hade passat så bra till pastan.

Eftersom jag i år faktiskt fyller arton så kommer jag denna födelsedag iallafall få njuta ut av en av de här grejerna. Snackar då såklart om vinet, inte om Emma eller Ines. De två är självklart ute på vift i världen så som de är varenda sommar. Givetvis kommer jag att sakna båda två på min stora dag, men trevligt ska jag ha ändå. Ska ut och äta med några tjejkompisar på Gränden här i Malmö. Jättemysigt ställe med väldigt goda grillspett. På tisdag ska jag ut med familjen och äta på Barcelona; en tapas-bar med helt underbar mat. Avundsjuk Ines? Det hade jag varit.

Vad har jag önskat mig i år då? En weekend i Göteborg stod högst upp på listan. Självklart snackar jag om helgen då Håkan spelar på Liseberg. På grund av bristen på engagemang från mammas och Roberts sida (de orkar inte kolla upp resor och priser och allt vad det heter) tror jag nog att jag kan glömma den presenten och istället bli väldigt glad över ett par iPod-högtalare, som stod på andra plats på listan. Fast presenterna känns nästan som en bonus det här året, hade faktiskt glömt bort att jag skulle få något. Lite roligt det där. Nåväl, nu ska jag gå och rulla chokladbollar som vi ska födelsedagsfika med på lunchrasten imorgon!

Angeliqua
- Myndig om två timmar och femtiotre minuter

Sommar, och allt känns bara skönt
RSS 2.0