Visste ni att the White House bloggar?

Det tyckte jag var lite kul. Allt för att hänga med i deras unga väljares takt liksom. Checka!

Melissa Horn

Biljetter bokade till Melissa Horns spelning på Palladium den 28 november. Eftersom det nu finns en risk för att jag inte får se Winnerbäck i höst (ja, det stämmer och ja, jag panikar) såg jag precis till att klicka hem biljetter till Melissa Horns spelning veckan efter. Hade juiförsej redan planerat att göra det i veckan, men blev lite påskyndad efter nyheterna om Winnerbäcks spelning(ar).

Vill inteinteinte tänka på att jag förmodligen missar dem. Ifall någon som läser det här kan tänka sig att gå på Winnerbäcks konsert i Kristianstad den 21 november så säg till mig.


Isolerad

En är i Spanien. En är i Singapore. En är i Italien. Två är i Helsingborg. Ska jag fortsätta? Jag är lite ensam i Malmö för tillfället - alla mina vänner verkar ha bestämt sig för att vara borta samma helg. Är inte deppig eller så. Känner mig bara lite strandad. Som att jag inte har något annat val än att stanna inne ikväll. Och just det faktumet känns kanske lite sorgligt. Och så hittade jag en massa bilder från semestern med Ines i somras som jag inte sett tidigare. Det var rätt kul innan jag insåg att jag inte kommer träffa den människan förrän om tjugosex dagar, och då blev jag lite deppig. Men bara lite. Hoppas du har det jättejättejättebra där nere gömms och glöm inte bort att uppdatera oss, för hela familjen är engagerad i hur det går för dig, hihi. Älskar dig mucho.

Nu ska jag ta och skriva färdigt det jag håller på med innan Skavlan börjar klockan nio. Party. Tjingeling!

Please don't tell my grandmother

I onsdags tog både jag och Robert våra mod till fånga och ansökte om utträde ur Katolska kyrkan. Idag kom bekräftelsen hem. Och jag kunde inte låta bli att dra på smilbanden; "I och med att Du har utträtt ur den världsvida Katolska kyrkan avstår Du samtidigt från sakramenten - eukaristin, försoningens sakrament, de sjukas smörjelse med flera."

Känns lite som att man borde veta vad några utav de där grejerna är. Religionskunskapen i högstadiet kan inte har gjort mycket. Hoppas verkligen att dessa nyheterna aldrig någonsin når min farmor. Nu blev jag plötsligt väldigt nervös.

Jag är fast

Min idealdag innebär just nu att jag får läsa böckerna ur twilight-serien medan jag lyssnar på underbara Joshua Radin. Mina studier lider pga detta nyvunna intresse för vampyrer, varulvar och utomjordligt stark kärlek. Askungesuck. Screw mina studier, alla vet ändå att jag kommer sitta och göra det mesta av det som behövs göras i ultraspeed på söndag. Här under har ni Only You. Nu drar jag ännu en lång askungesuck och fortsätter läsa.


Killen som blev en gud som blev en besvikelse som blev ett ämne för facebook-klagomål

En kille kommer till Slagthuset för att stå och gnugga på lite skivor. Killen kallar sig för DJ (även fast alla vet att jag är den enda med belägg för att kalla sig det) och har gjort sig känd under namnet David Guetta. Han får en hel stad att buzza om hur awesome fredagen den 23 oktober kommer bli. Herregud, Guetta kommer till Malmö. Fortare än någon hinner ta ett andetag så är han upphöjd till en Gud i de flestas ögon och att yttra meningarna "Nej, jag ska inte se Guetta. Jo, jag hade kunnat få biljetter, men han är inte riktigt min grej" blir att häda. På kvällen den 23 oktober anländer guden ett par timmar sent, han börjar spela 1.20 och ungdomarna som samlats är inte helt glada. När han sedan börjar spela och de märker att "oj, men detta är ju som vilken house-musik som helst, vi hade ju lika bra kunnat festa loss hemma till Spotify", då börjar bägaren rinna över. Merparten av publiken är missnöjda och spenderar resten av kvällen med att klaga på den som de för några timmar sedan sett som en gud.

Dagen efter översvärmas facebook av arga statusuppdateringar och en grupp vid namn "Vi som är besvikna på evenemanget med David Guetta som gäst 23/10-2009" startas. Klaga inte på Slagthuset, det enda de gjorde var att få dit någon som ni höjt upp till skyarna som gäst (är dessutom ganska säker på att de inte bröt några regler angående hur många människor som fick vistas i deras lokaler). Klaga inte heller på Guetta, herregud, nej. Nästa gång kanske ni helt enkelt bara ska ta en DJ för den skivspelande killen han är. Och väljer ni då att betala dyra inträden för att se denne, förvänta er då ingenting annat än just det - en kille som spelar skivor.

Jag är på lite dåligt humör som ni kanske märker.

Funderingar

Lyssnar på Winnerbäcks Vänner och rörs som vanligt väldigt djupt. Det finns nog bara han i Sverige som lyckas få till sådana precisa texter. De träffar rätt, helt enkelt. Lyssnar man bara på texterna, så förstår man. Ibland undrar jag om han är ett sådant där geni som är väldigt skygg socialt men vars hjärna jobbar i 210 km/h, vilket gör att han kan formulera sig helt felfritt utan att ens tänka efter. Det är något som jag verkligen ser upp till hos honom. Tänk om man hade kunnat skriva som Lars Winnerbäck, formulera sig som honom.

När jag skriver så kan jag se det som en otroligt svår utmaning att göra mig förstådd utan att använda ett "haha" eller "hihi", eller bara en smiley. Väldigt jobbigt. Det är ju inte jag själv som ska förstå den underliggande tanken, utan det är de som läser. De ska förstå det roliga eller det sorgliga eller vad det nu är det handlar om. Väldigt svårt. Enkelt formulerat, så är alltså Winnerbäck lite av en förebild för mig.

Chilla, vi har ju loooov

Göööööeeeeeeeeeeääääääääääääähhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

Det där lätet skulle då uttrycka hur härlig min helg har varit. För andra så har jag bara spenderat en helg hos en kompis i Oxie, men för mig så har det nästan varit som en helg i paradiset. De här två dygnen har i stort sett bestått av att sova tretton timmar per natt, kolla på film, kolla på tv, läsa (eller spendera quality time with Bella and the Cullens), äta bästisens mammas hemlagade mat (bara den hade vart nog för en toppad helg) och glida runt i pyjamas. Så medans ni andra festat loss till David Guetta och sådant där fint (frågetecken på fint), har jag alltså väldigt fint uttryckt chillat.

(Dessutom så har jag ju då fått lite kvalitetstid med människan som snart lämnar mig för att spendera en månad i Spanien. Jag känner mig sviken och kvarlämnad och har därför ingen lust att nämna hennes namn.)

Klart de skulle vara slut nu då.

Gick med extrem sömnbrist efter nattens pluggande väldigt tappert till banken idag för att öppna upp en internetbank, enbart för att jag idag ville få köpt mina kära Winnerbäck-biljetter till den tjugonde november. Vad händer? De är slut. Det fanns biljetter igårkväll men nej, nu är de slut. Vad fan gör jag? Han spelar i Kristianstad dagen efter. Hoppas verkligen att Alex är med på att åka dit, jag har då ingenting emot det, det är ju bara en pågatågsresa bort liksom. Har en känsla av att Alexandra kanske sätter sig på tvären dock. Lite för mycket ansträngning för någon som inte längtat i ett år liksom. Fullt förståeligt. Men åhh, det fanns ju biljetter igååår. Fan också.

02.49

Mysigt att ha suttit uppe med matte-projektet fram tills nu. Verkligen skitmysigt att sitta med ett jäkla Pearson's correlation coeff...blablabla i drygt två timmar. Fick ändå fram ett värde som inte stämmer. Älskvärt. Så nu lämnar jag in det med ett stort "(WRONG, CALCULATOR SHOWED ----)" bredvid. Grattis. Nu ska jag sova. Tre och en halv timme hinner man väl ändå få. Glad smiley.

Möt lille Hellström-D***e

Vad tycker ni om vår lilla krulltott? Han fick iallafall gröna ögon..


Tips

Till alla er som ännu inte blivit hooked på Spotify. Kolla in Grooveshark. Grymt, grymt, grymt, säger jag bara. Och verkligen ett värdigt alternativ till Spotify som förpestas med reklam om man inte har Premium. Härligt brett utbud också, hih. Så kolla in det, mina musikälskande vänner. Nedan har jag pysslat ihop en playlist med underbara Joshua Radin. Sjukt praktisk grej. Anar en liten "veckans låtar"-bloggkategori i antågande i snar framtid, där jag lägger in mina mest spelade låtar varenda vecka. Det hade varit kul att ha att kolla tillbaks på senare. Jupp. Det börjar jag med på söndag. Precis vad ni vill ha; en Angeliqua som snackar ännu mer musik på bloggen. Fast jag har ju rätt bra musiksmak, det måste ni ändå erkänna? Tryck bara på play här nere så får ni höra på mästerverk. Börja med Star Mile, vetja.


Det märks att man är sliten

Idag har jag tagit en paus för att sova några timmar, en paus för att kolla runt lite på datorn, två pauser för att äta och nu är det snart dags för en paus för att duscha. Undrar hur många timmar jag faktiskt suttit med pluggandet idag. Typ en? Det syns på de få orden jag har fått ihop kan jag säga. Men ja, vi tittar uppåt, uppåt, uppåt.

Appropå ingenting så har en av mina läskiga facebook-vanor förvärrats på sistone. Varenda gång jag går in på facebook när jag egentligen ska plugga så kan jag inte låta bli att snabbt checka hur många IB 2:or som är online på chatten och som därmed inte heller pluggar. Det får mig liksom att må bättre. Just nu är det till exempel åtta stycken online. Vilket då betyder att det är åtta till som inte skriver på TOK:n.

Vi tittar uppåt, uppåt, uppåt

Denna onsdag peppar jag mig själv och min omgivning med lite Timbuk.


Shit, fan, shit, fan, shit, fan.

Fan, shit, fan, shit, fan, shit, fan. Meddelande på Winnerbäcks hemsida:

2009-10-16 Som ni säkert sett så är det en del konserter som nu är utsålda. De som står närmast i tur och som nu bara har ett 100-tal biljetter kvar är Stockholm (dag4), Malmö, Växjö och bägge konserterna i Linköping.

Skrevs alltså den sextonde. Har missat det totalt, brukar ändå vara inne och titta så att inget sådant orobådande skulle dyka upp. Biljettköp imorgon alltså. Det finns biljetter kvar nu. Fan, fan, fan för att man inte har ett mastercard och kan klicka hem de meddetsamma istället. Kommer väldigt väl ihåg känslan i september förra året när jag missade Håkan Hellström på Mejeriet i Lund. Herregud, jag var ju helt knäckt i flera veckor. Är kanske lite mer stabil när det gäller sådant nu (haha), men hade blivit grymt besviken om det här skulle gå fel. Jag behöver ha den 20 november att se fram emot. Lasse är duktig som få och jag ska äntligen se honom live.


Den här dagen blev ju ändå rätt okej :)

Angeliqua har en smiley i rubriken på sin blogg - då måste det vara stora grejer på gång.

Efter en väldigt, väldigt kort nattsömn väntade jag mig imorse ännu en hemsk dag fylld av motgångar som man måste kunna flytta berg för att klara av. Ungefär som de man träffade på förra veckan. Men icke sa nicke. Dagen inleddes med en så liten positiv grej som att jag hade minuterna på min sida och kom med rätt buss. Det händer inte ofta på måndagsmorgnar kan jag säga. Väl i skolan (dit jag förresten kom tio minuter för tidigt) så bestämmer sig environmental systems-läraren James för att visa oss att han inte alltid är ett monster och flyttar fram både deadlinen för våra labbrapporter och vårt prov som vi ska ha efter lovet. P-a-r-t-y. Detta innebär inte bara att jag faktiskt kanske kan göra bra ifrån mig till fredagens viktiga inlämningar utan även att jag kanske får tid till att sova hela nätter den här veckan. Som sagt, party.

Inte var det slut där. Nej, för sedan hade jag samtal om min extended essay med min supervisor. Det gick minst sagt bra, jag hade fattat allt som skulle fattas vilket innebär att det nu bara är att köra på till second draft. Och sen hade jag en skrattfylld promenad med my bästis efter skolan, och det blev jag också glad över. Så att idag är jag glad och lättad eftersom att jag äntligen fått se att allt inte alltid måste gå fel. Det måste inte gå käpprätt åt helvete hela tiden, ibland går det faktiskt bra.

Bland doopers, weepers

Min Huckleberry Vän är en sådan där charmig Håkan Hellström-låt som bara ytterst få kan uppskatta. Men ack vad mycket vi sällsynta människor tycker om den då. Eftersom den enda youtube-videon med den var så himla lame så lägger jag inte upp den här. Och med det så miste det här inlägget egentligen hela sin funktion. Jag är iallafall som vanligt trött och seg och längtar efter bättre tider. Den här söndagen har dock toppats med en härlig baksmälla (jag vet) som inte blev bättre av den två timmars långa söndagsgudtjänsten som vi fick lida igenom imorse eftersom att min kusins dop tvunget skulle ta plats just då. Tummen upp.

Labbrapporterna är fortfarande oskrivna. Sitter just nu och funderar ut hur jag kan slippa att lämna in de på onsdag. Planen som står högst upp på listan innebär att jag är sjuk på onsdagslektionen, mejlar iväg "labbrapporterna" (egentligen tomma dokument) i det format som jag vet att alla lärare alltid har problem med att öppna. Och sen så får jag helt enkelt en och en halv vecka till på mig. Vad sägs?

Okej.

Economics IA:n lämnades in idag. Mitt first draft för min extended essay mejlade jag precis iväg till min supervisor. Min feber är borta. Klockan är 18.46 och nu ska jag ha fredag för första gången på väldigt länge. Ni hittar mig firandes Ines systers födelsedag med god mat och gott vin. Alla vet väl att alkohol dödar förkylningsbakterier. Trevlig kväll!

Det börjar snart slå gnistor runt mitt tangentbord

Åkte efter endast en lektion och en IA-inlämning hem från skolan sjuk idag, bara för att sova någon timme och sedan sätta igång att extenda. Jag skriver och skriver och skriver och skriver, har just nu 981 ord och behöver minst 1500. Joshua Radin får mig att må bättre. Tackar facebooknewsfeeden för detta underbara musiktips.

 


Nu är det för kallt

Nu har vi nått gränsen för hur kallt det får lov att vara i oktober. Idag är det sex grader ute. För några veckor sedan hade vi nittongradig värme, jag är inte tillräckligt med i svängarna för att hänga med i det här. Imorgon ska det bli tre grader i Malmö. Tre grader. Jag äger ingen fet goose-jacka att värma mig med. Jag tycker inte sådana ska behövas i södra Sverige och jag tänker därför absolut inte införskaffa mig en. Vi har snö högst två veckor per år sammanlagt i princip. Man ska klara sig med en vinterkappa. Så nu får temperaturen rycka upp sig, vi malmöiter klarar inte det här. Det är inte kul när vattnet på grannens bucklade tak fryser till is. Undrar om de vet om vattensamlingen på deras tak förresten, för den är där året runt.

Skåne var aldrig en del av Sverige ändå

Lagom till VM nästa år tänkte jag bli dansk. Någon som är på?


Sam's town, Abbey road version


Jag bara klagar och klagar och klagar..

Noll energi. De flesta i min omgivning känner väl så här nu. Alldeles för mycket att göra och alldeles för lite tid. 231 dagar till studenten idag. Det hjälper lite. Tänk er ett liv utan skola. Så kommer mitt liv vara i minst ett år efter studenten. Tänk er! Inga måsten och framförallt ingen prestationsångest. Helt otroligt fri kommer man att känna sig. Jag ser framför mig hur jag verkligen ramlar ut ur rummet där jag skriver mitt sista exam och bara skriker och skrattar och slänger mig över Emma (vi har vårt sista exam tillsammans). Fan vad bra det kommer bli, och fan vad jag kommer ha tid till att göra vad jag vill sen. Fan vad det här året är genomförbart. Fan vad jag är bra på att peppa mig själv.

Godnatt kära ni.

'Til Kingdom Come

Mitt Coldplay-lyssnande går upp och ner och ner och upp som jag vet inte vad. Jag lyssnar alldeles för mycket på dem ibland vilket resulterar i att jag tröttnar totalt. Lyckligtvis så har jag inte alla deras låtar vilket gör att jag då och då fortfarande upptäcker lite nytt bland deras gamla material. Som idag. Deras låt 'Til Kingdom Come går på repeat här hemma nu.


Våra fina exams - eight months to go

Stort grattis till mig själv, Emma och tre andra i vår klass som också har Engelska A1/A2 och Franska B. Vi har lyckats få det så att vi har exams under hela tjugodagarsperioden. Dammit. När de andra börjar bli klara runt den femtonde maj har vi fortfarande nio dagars helvete kvar. Nåväl, detta betyder ju också att vi kommer vara mindre stressade och kunna ägna varje ämne mer tid och koncentration. The good news are att jag bara har tretton exams! Vissa har 15-17 stycken. Wihihihoo! Thank god for environmental systems :)

Vilken intressant kväll

I torsdags började jag jobba ordentligt på min extended. Slarvskrev en ny introduktion som jag liksom 'fixade till' igår. Idag var jag på dop hela dagen och bestämde mig därför för att extenda en lördagskväll. Klockan halvelva idag fick jag ett slags breakdown. Eller inte ett breakdown, det var mer som ett meltdown när jag insåg att det jag skrivit sög och att det inte skulle tillåta mig att fortsätta på den vägen jag ville genom hela uppsatsen. Jag deletade allt jag skrivit och började om från början igen. Nu har jag jobbat fram en ny introduktion. Jag har 350 ord. Klockan är 00.27 på en lördagskväll och mitt humör gör kullerbyttor som aldrig förr. Gud nåde dig om du skulle störa mig nu!


Hello Saferide

Hello Saferides EP 'Would you let me play this EP 10 times a day?' har spelats rätt mycket hemma hos mig de senaste månaderna. Det är något speciellt med Annika Norlin. Hennes texter är ärliga på ett vis som man inte stöter på särskilt ofta. Hon erkänner sina brister, erkänner att hon är osäker och visar att hon inte alltid kan vara den stora människan. Hm, jag vet inte. Vissa av hennes låtar griper tag i mig ovanligt starkt. Hehe, tror jag har försökt formulera det här extremt korta inlägget alltför länge nu. Kort och koncist så ligger iallafall den här artisten mig väldigt varmt om hjärtat. Lägger in en fin låt här nedan. The Quiz heter den.


Nobels fredpris

Till Barack Obama? För vad? Jag är absolut ingen Obama-motståndare, men som en begåvad själ någonstans ute i cyberspace skrev: 'I thought this award was for accomplishments, not intentions?' Mannen verkar kanske heller inte vara helt anti-krigsföring, mest med tanke på krigen i både Afghanistan och Irak. Ska Obama nu räknas till stora, historiska fredsfigurer och frihetskämpar som Nelson Mandela, Martin Luther King Jr. och Moder Theresa?

Oslo ville väl helt enkelt få finbesök i december. Detta är ju egentligen ingen kritik av Obama. Bara av kommittén som på detta sätt sätter hela deras trovärdighet på spel. Själva motiveringen stämmer ju kanske, men är det tillräckligt? Nåväl, nu är ju beslutet fattat.

Men gud

Fick hem ett brev ifrån katolska kyrkan igår. Jag blev rätt förvånad faktiskt. Hade nästan glömt bort att jag är döpt katolik (förlåt farmor). Tydligen så är det min plikt att nu börja betala en kyrkoavgift till dem varenda år. Man hade ju kunnat tro att man, om man inte har någon inkomst, skulle slippa det här eftersom att det inte finns några pengar som de kan skatta. Men icke sa nicke. Har man ingen inkomst för att man fortfarande går gymnasiet (!), ja då ska man ansöka om något som kallas dispens så att man får betala på annat vis. Ha. Ha. Nu går jag ur.

Tålamod är en dygd

Jag har suttit i telefonkö i en halvtimme nu och kämpat mig fram till första plats i kön. Då hör jag plötsligt ett pip och inser att jag råkat lägga på luren. Så ringer jag upp igen. "Du är nummer sju i kön."

F....M....L.

We got a name

Som ni kanske kommer ihåg så hade vi inbrott hemma hos oss i våras. Eller ja, det var väl kanske mer ett försök till inbrott då min kära styvpappa chockade tjuven totalt genom att möta honom i fönstret just som han var på väg att klättra in. Drama! Idag fick vi iallafall hem en underrättelse om att åtal nu väckts emot den här personen. Gissa vad? På pappret stod både namn och personnummer på den åtalade. Kvick och internetvan som min mor är (hon har lärt sig av den bäste) så kollade hon snabbt upp vår lille tjuv både på eniro och på birthday. Så nu vet vi vem det är. Och vart han bor. Och hans telefonnummer. Som sagt: drama!

PS. Han bor i Rosengård DS.

Möt mitt nya jag

Första 'engelsklektionen' med min kusin idag. Och visst gick det bra. Tror jag. Sjukt vad pedagogisk jag kan vara om jag väl försöker. Det trodde man minsann inte. Det känns faktiskt rätt kul att hjälpa till.

(Också cashar jag ju in rejäla CAS-timmar också. Kachiiing.)

Töntarna

Första singeln från Kents nya album släpptes idag. Den går nog inte att klassa till det bästa de gjort, men det härliga Kent-soundet är ju där. Vem vet, den kanske sätter sig?


Men hej!

Det här fick mig på bättre humör idag. Long time no see, Timo. Tänk om man bott i Göteborg och fått hitta krönikor av Timo Räisänen i sin morgontidning. Det hade varit fint det. Jag tycker att Timo får skynda på lite med låtskrivandet, för vi behöver mer av den här angloindisk-finsk-svenska filuren. Världen blir ett snäpp härligare med Timos svordomar och fingervisningar. Killen har humor. Och bara han döper en låt till Pussycat ("Pussy-pussy-pussy-pussy-pussycat I hate you") och lyckas få pryda Sverige att gilla det.

Jag är inte den som är den..

.. men jag älskar när folk på facebook fyller i 'Political views' med 'Moderate'. Menar de att de har moderate political opinions, skämtar dem eller är de bara dumma?

Så kom stressen

Mina närmaste tre veckor kommer att vara ett rent helvete. Den 23:e oktober kommer jag att sväva som på moln. Tills dess får ni stå ut med den tråkiga människan som jag är när jag är stressad. Ska försöka hålla tillbaka på negativiteten. Just nu känner jag mig dock bara så himla frustrerad över hela extended-historien. Hade känts hårt även om jag inte hade haft mitt first draft att oroa mig över, men nu är det bara outhärdligt. Men det måste ju gå. Vid det här laget försöker jag bara hålla hårt i den lilla motivation jag har kvar.

RSS 2.0