Nedräkning: 0 dagar kvar

Den 24:e maj är här!

VART DU VILL, SÅ FORT DU KAN!

 


I'm going paddling

Kayaking, paddling (läs: pääddling), whatevs. Efter många om och men kommer vi nu ändå iväg imorgon, någorlunda smidigt. Förutom att vi skulle fixa allt som behövs i matväg osv. idag; dagen efter balen; en dag då alla är bakis, bestämde sig nämligen en av tjejerna för att hoppa av paddlingsresan denna söndag, en dag innan vi åker. Detta innebar en mindre bil, en överflödig kanot, och väldigt mycket mindre plats till grejer. Jag har därför kanske inte varit världens trevligaste människa idag. Men nu är allt fixat, och jag är glad igen. Jag tror även att jag har världens bästa mamma som verkligen fixar allt. Det var väl mest det jag ville säga. Hon är ändå rätt okej ibland, den kvinnan. Nu ska jag försöka plugga lite franska inför mina små (känn ironin) exams imorgon. Det är de sista, mina vänner - de allra, allra sista!

Materialist, javisst

Efter RobZ utförliga utfrågning om vilken digitalkamera det är jag vill ha känner jag på mig att finingen nedan snart är min. Come to mama!


Nytt standardsvar

Person X: Vad ska du göra efter gymnasiet?
Jag: Kolla på tv.

Fan vad sant. Ska kolla så jäkla mycket på tv. Slötitta bara. Zappa runt lite bland kanalerna. Sedan kanske gå till köket för att hämta något att äta. För att sedan parkera mig framför tvn igen. Jag slutade nog kolla på tv redan första året i gymnasiet. Det blir ett kärt återseende. Åh, meningslöst tv-tittande. Nästa vecka!

Nedräkning: 5 dagar kvar

10 down, 3 to go. Insane. Sista ekonomin imorgon och sedan så är det paus till måndag då vi har våra allra, allra, allra, allra, allra sista slutprov. Franska som gäller då. Känns som en ministudent som väntar måndageftermiddag. 12.30, wah!


Kampen mot sömnen

Det suger när man har två kursplaner att lära sig på tre dagar men inte kan hålla ögonen öppna för att man är så sömnig. Att man även är immun mot koffein gör inte saken bättre. En tredje kopp kaffe på g nu. Hoppas på en sådan där megakoffeinkick som jag fortfarande kunde få i IB 1 - när man var ung, dum och naiv och trodde att man behövde det.

Call her Spiderwoman

Ines sov över här inatt. Halvåtta imorse vaknade jag av att hon hoppade ur sängen gallskrikandes "SPIIIINDEL. I MITT ANSIKTE! SPIIIIIIIIINDEEL!!!!!" Jag stod nog i typ en minut och bara undrade om hon blivit galen, innan jag för mig själv drog slutsatsen att hon hade drömt. Tills jag ser något stort, svart brevid min säng. Sätter på mina glasögon. Och fy fan. F-y f-a-n. Ines är gravt traumatiserad, och det är nog jag med.

Nedräkning: 10 dagar kvar


Ett bagageutrymme från paradiset

Om paradiset heter Tysklands bordershop.

Mamma och Robban tog färjan över till Tyskland idag för att handla alkohol till min student. När jag kom ut och mötte dem vid bilen stod mamma med en skottkärra i högsta hugg och lastade ur bagageluckan. Det blev minst sagt ett par rundor mellan bilen och källaren innan allt var avlastat. Nu ser vår källare ut som om den tillhörde en smugglare. I don't hate it. Jag är redo för ett par veckor av alkoholmissbruk, med start den 24:e maj. Först campingtripp med klasskamraterna, sedan utsparkslekar, sedan student, sedan studentfester och sedan en fortsatt jäkligt trevlig sommar. FYI så kan jag i skrivande stund helt ärligt ställa mig upp och säga att jag varit spiknykter sedan den 19:e mars. Hade jag varit med i AA hade jag redan hunnit få ett gäng utmärkelser. Nu ska jag dock försöka köra fullt ut every hour of the day tills friheten kommer. Det är inte länge till. Inte länge alls.

Vart fan är våren?

Förra året kunde man gå i shorts i april och ligga och svettas i trädgården i maj. Kom nu värme, skynda dig!

Nedräkning: 15 dagar kvar


Tio år med Håkan

Imorgon är det tio år sedan världens bästa Håkan Hellström debuterade som soloartist. Känn ingen sorg för mig Göteborg kom på i Spotify-radion precis så jag sitter här och ler, precis som jag alltid gör när den eller någon annan av kungens dunderglada låtar spelas. Kollade i Spotify-recensionen av Känn ingen sorg (albumet), där jag hittade följande skrivet: "Track number two, En vän med en bil, with its uplifting guitar riffs, and his second single Ramlar (...) stand out as good examples of turning melancholic themes into something wonderfully optimistic." Så jäkla spot on att det inte är sant. Kanske är det just den förmågan som gör att Håkan fortfarande är en av Sveriges främsta artister, om inte den främste.

En kväll i februari 2009, en i september samma år och en salig blandning av utekvällar. Ja, för att inte tala om oräkneliga både glada och mindre glada hemmakvällar. Hemskt många minnen som jag förknippar med Håkan. Jag lyssnar väldigt mycket på musik men aldrig har jag väl haft ett så starkt band till en artist som jag har till just honom. Tror aldrig att det kommer försvinna. Brukar skoja och säga att jag har en riktig fjortiscrush i Håkan Hellström, men egentligen är det ju inte det. Jag beundrar bara honom mer än vad jag beundrar andra människor. Han är en sort för sig. Bara det att han lyckats genom att bara göra det han själv velat, vare sig det gällt att vara superalternativ i vissa sammanhang (till exempel i diverse intervjuer under BD-tiden) eller att vara superkommersiell i andra sammanhang (som när han poserade för Aftonbladet i en fem plus-tröja - se nedan), gör ju att han skiljer sig från mängden. Lägger man sedan till hans musikaliska geni är det ju solklart hur speciell han är, och hur mycket uppskattning han gjort sig förtjänt av. Inte för att han lär läsa det, eller för att ni orkat läsa ända hit, men ett stort grattis till dig Håkan för dina tio helt fantastiska år!


Discodans

Tycker vi kör den här på studentfesten den andra juni - alla borgarelever tillsammans.


Detta är ju bara fel

Det här fick mig precis att gråta av skratt. Hittat i en liten IB-vrå på facebook:

Virg Yun: wtf math....... rape
8 people like this.

Anton Ulrich
totally agree
6 hours ago

Thomas Moon
hey is your name really Virg Yun.. as in virgin?
4 hours ago

Virg Yun
ya my parents are pretty clever :P
3 hours ago
Virg Yun

Virg Yun wtf math....... rape

6 hours ago · · · Flag
Anton Ulrich
Anton Ulrich
totally agree
6 hours ago
Thomas Moon
Thomas Moon
is your name really Virg Yun.. as in virgin?
4 hours ago
Virg Yun
Virg Yun
ya my parents are pretty clever :P
3 hours ago
Fer Gonz
Fer Gonz
math rly sucks:s and i suck at math.. i rly hope boundaries are much lower this year!!
3 hours ago
Aarushi Sharma

Aarushi Sharma What to study in physics? I NEED to get a 3 :(

6 hours ago · · · Flag
Fer Gonz
Fer Gonz
im in physics sl im screeeewed
3 hours ago
Dimitris Dk
Dimitris Dk
mechanics, thermodynamics, waves and electricity
2 hours ago
Isabella Carter

Isabella Carter Math HL (TZ2) question 1 was a bit cheesy, the people who designed the questions must think they are sooo clever =.="

6 hours ago · · · Flag
Anton Ulrich
Anton Ulrich
yess... i drew a smiley next it... xD
6 hours ago
Malik Chabou
Malik Chabou
I was happy. when I came to 2010 as my answer, I knew I got it right, and smiled... that was until I attempted the rest of the questions... -.-
2 hours ago
David May

David May Now that Math's over, do the right thing guys, and Turn on Battlefield Bad Company 2, my name is killzone, and lets play Woot! Woot!

6 hours ago · · · Flag
Paul Kuijper
Paul Kuijper
@ Thomas: dude you bought a playstation, you just played yourself.
5 hours ago
Thomas Watson
Thomas Watson
Gameboys rock, loved playing Pokemon :P
And not really, I still prefer my Xbox by miles man. The blu-ray is cool but the games are shit right now :)
5 hours ago
David Dubetz

David Dubetz Magnetic induction, quantum tunneling, and the uncertainty principle. HA, can't wait...

6 hours ago · · · Flag
David Dubetz
David Dubetz
i think sychrotrons are... not tunneling tho :D
4 hours ago
Elena Churilova
Elena Churilova
yep david... and u dont have hisotry! consider yourself really lucky! and DO NOT TELL ME IT WENT WELL/GOOD for physics cause i will get really mad
4 hours ago
Thomas Watson

Thomas Watson Geography HL paper 2 tomorrow...holy fuck. Settlements, Globalization, Lithospheric Processes and Hazards and Drainage Basins and their Management -.- fuckfuckfuck.

6 hours ago · · · Flag
Pauline Alexandra Klippmark

Pauline Alexandra Klippmark math studies p2 was a gift from god. p1 on the other hand...

6 hours ago · · · Flag
Alex Tsalavoutas
Alex Tsalavoutas
i agree with nour, what do you think about the boundaries?.. i think they will be lower than last year
5 hours ago
Mohamed Hashem
Mohamed Hashem
p2 tz1 raped me..
5 hours ago
Export

Your RSVP

Other Information

  • Guests who are not attending are hidden on the guest list.
  • Guests are allowed to bring friends to this event.

Other Invites

Event Type

This is an open event. Anyone can join and invite others to join.

Admins


Nedräkning: 20 dagar kvar

Okej, idag känns det lite bättre. Igår var det tungt, väldigt tungt. Men nu är det igång. 1 prov avklarat och 12 stycken kvar. Trots att det första provet inte gick jättebra (tyvärr) känns det som att detta är fullt möjligt att klara av. Grämer mig knappt över att jag inte presterade på topp. Nu kör jag fullt ut på de kommande proven! Idag är det 20 dagar kvar tills allt är över, vilket betyder att det är dags att slänga in pepplåt nummer tre! Det roliga/sorgliga är att den här nedräkningen verkligen hjälper till med att hålla mig på rätt köl. Timo Räisänens Sixteen:


Dagen innan final exams

Det har väl varit ett rätt enkelspårigt tema på de senaste inläggen. Fast så får det vara. I skrivande stund tänkte jag få till något om hur det känns såhär kvällen innan och om hur pepp jag är på att bli färdig med IB. Men just nu är jag mest livrädd. Och ja, som jag sagt förut så är det ju rätt komiskt att tre års slit faktiskt kan skita sig på tre veckor.

Snälla, om det finns någon högre makt, förlåt för att jag negligerat dig i hela mitt liv och låt inte det där hända.

3 dagar till exams - mentalt tillstånd: not so good

Mamma kommer in i mitt rum..

Mamma: Hur är det?
Jag: Sådär, är nog så stressad som man kan bli just nu.
Mamma: Varför?

(jag brister ut i skratt-gråt-skrik-panik)

RSS 2.0