Söndag

Vilken hemsk helg jag haft! Usch, helt sjuuukt. Nu ser jag dock bara framåt, ska lämna in IA:n imorgon, presentera engelskan på tisdag och plugag satan till environmental på onsdag, sen är jag klar! Nästa helg ska jag fira Ines mammas födelsedag den femte (på fredagen), vilket kommer bli jättemysigt, hihi. Tror att vi ska gå och bowla, hela familjen och så jag då. Men, I'm telling you, det känns typ som att jag är ingift i den där familjen alltså! But I'm honoured, hihihi. Jaja, så det ska jag göra på fredag, och på lördag så är det amnestymanifestationer som gäller. (Lugn det är inget jätteradikalt som kommer hända, I promise.) Vet inte vad som händer på lördagkväll, hoppas dock att amnesty-grejerna inte tar hela kvällen.. På lördag ska jag ut och äta med familjen på Jensens Boeufhus av någon anledning. Mamma kände att det var på tiden att vi gjorde något hela familjen. Sanningen är nog bara att hon saknar Alexandra (min storasyster) som börjat spendera all sin tid hos sin pojkvän. Skönt säger jag, hemskt säger mamma. Konstigt hur olika uppfattningar man kan ha om vad som är bra och vad som är dåligt ellerhur? Hihi, nej, nu ska jag sluta med att smutskasta Alexandra. Hon har väl också sina ljusa sidor.. ibland.. sådär en gång var tredje månad.. Skooojar.

Jaja, ska sova nu. Sovmorgon imorgon dock, börjar 9.15, då inlämningen av economics IA:n ska ske.. *dyndyndyn*..
Puss, godnatt!


Ett himla slit.

Första draftet till ekonomin är klart. Är inte nöjd, kunde inte komma på hur jag skulle illustrera en ganska viktig sak med en graf, men efter att jag fått tillbaks det här första draftet med kommentarer så kommer jag att ha en och en halv vecka på mig att ordna det. Är besviken på att jag inte klarade att göra det som jag tänkt från början, gillar inte att misslyckas. Men ekonomi är inte min grej, och jag gjorde fel när jag valde ekonomi från första början. Kunde valt historia, där jag hade haft chans till att få en sjua, i ekonomin kommer jag förmodligen landa på en femma. But that's life, det är för sent att ångra sig nu, går liksom inte att göra någonting åt det. Nu får jag bara se till att prestera så bra som det bara går de här två åren. Och man ska ju ha ett ämne där man inte bara glider igenom. Ekonomi får bli mitt. Nu ska jag plugga environmental systems, innan jag klockan 16 ska iväg på Thanksgivingsmiddag hemma hos Bella. Ska bli jättetrevligt, och skönt att komma bort från den här ångesten. Jag menar allvar när jag säger att jag suttit med ekonomin HELA helgen. Har inte ringt min bästa vän en endaste gång, har dock pratat lite med henne ändå för hon ringt mig med flera kilos uppmuntran. Hon är för bra ibland, hihihii. Men nej, den här helgen har nog varit min värsta någonsin, iallafall när problemet varit studierelaterat. Usch och fy, men nu är det dags att ta i med nya tag till environmental-provet. Slutprov för hela terminen på onsdag, borde klara minst en sexa. SKA göra det :P. Puss på er kära vänner, ha en trevlig första advent :). Imorgon börjar julkalendern! Puss

Fredag med economics IA, välkommen till mitt IB-liv

Fyy vad här ska pluggas! Hela min fredagskväll+lördag ska ägnas åt att få färdig ekonomin! I will do it, finns inga alternativ, är riktigt taggad nu, hahha. Medan hela min facebook-newsfeed är fylld med status updates från icke-IB-eller-icke-dåliga-i-ekonomi-vänner som lyder "förfest hos mig ikväll" eller "astaggad inför ikväll" osv. sitter jag här med mina ekonomigrejer. Wiho! Som sagt, välkommen till IB.

Hade det inte varit för att jag fick en timmes skön simning idag, hade jag nog blivit galen. Är så stressad att jag inte vet vad. Hoppas verkligen att jag i IB 2 lärt mig hantera stress bättre. Måste jobba på det. Grejen är att jag stressar så jag storknar just nu, men om en vecka är allt i princip över. Kommer ha ett helvete fram till onsdag, men sedan är det klart. Internal assessment-inlämning på måndag, engelskapresentation (onödig som fan, men inte lättare för det) på tisdag och terminsslutprov i environmental på onsdag. Men sen är det klart, över, finito.

Nu är jag taggad till max (kopierar ännu en väns facebook-status)! Haha, jag är precis vad man skulle kalla en tönt. Hade jag inte varit en tönt (utan en dumdristig idiot) hade jag varit ute nu, skitit i min IA, och tagit itu med den på en halv söndag (dvs. skrivit en uppsats på en halv dag, som man egentligen ska ha en månad att jobba på). Ibland är det kanske inte så dumt att vara töntig.. Wellwell, off to economics, puss!

Angeliqua

Kört fast!

Oh no, var jätteeffektiv i planerandet av min ekonomiuppsats, tills jag insåg att jag valt fel väg i analyserandet och körde fast. Totalt! Har inte fått något gjort sedan typ klockan tio. Så nu går jag och lägger mig, screw it. Imorgon har jag sovmorgon, wiho :). Var på en föreläsning idag om att studera i frankrike, berättar om den imorgon, om det finns tid för det i mitt 'pluggpluggstressstresspanikpanik' liv, vill säga  ;). Men ååhåhåhhhhh vad jag är frustrerad över ekonomin. Hoppas att jag som genom ett mirakel bara ska komma på värsta grejen som får mig att enkelt gliiiida ur knipan. Detta kommer inte ske utan sömn, det kan jag ju säga redan nu, så som jag sa förut: nu går jag och lägger mig. Pusspusslovelove

Framtidsplaner

Idag var vi på en föreläsning om universitets-studier i Skottland. Själv fastnade jag litegrann för the University of Strathclyde. Klarar jag av att få en sexa engelska i English A2 HL och får över trettio poäng i betyg, så är det egentligen fritt fram för mig att söka in på Journalism & Creative writing där. Självklart hade jag inte bara tagit den kursen. Det finns olika kombinationer av ämnen man kan läsa bl a. Journalism & Creative writing/Politics och Journalism & Creative writing/French.

Tuition fees (sry kommer inte på ordet på svenska) kommer i sådana fall inte heller vara ett problem, då det finns en skottsk organisation, SAAS, som betalar studenter kommandes från länder inom EU's avgifter. Det man hade fått betala hade varit boende, och sitt leverne då, vilket är fullt acceptabelt. Under det första av de fyra åren erbjuds man automatiskt en plats på campus, under de följande tre åren får man dock ordna boende privat. Detta får man hjälp med av skolan, som även har folk som försöker hjälpa en med att hitta ett jobb att ha vid sidan om studierna. Dessutom ligger universitetet mitt i Glasgow, Skottlands största stad! Det är inget New York eller så, men ändå..!

Imorgon ska vi dock gå och lyssna på en föreläsning om universitet i Frankrike, och att plugga där är verkligen en dröm jag har. Dock, så blir det ju svårt när jag inte är helt flytande i franska. Men dreglar i stort sett över tanken att spendera flera år där studerandes. Frankrike är tyvärr jättedyrt, utbildningen där likaså. Om den drömmen ska bli av så behöver jag verkligen ett heltäckande stipendium, vilket kanske inte är helt lätt att få. Drömmen lever iallafall fortfarande kvar. Vem vet, jag kanske lyckas?

Strathclyde i Skottland är veerkligen inget dåligt alternativ till att plugga i Frankrike dock. Eller vad tycker ni?

En jäkligt lång tisdag.

Sitter på datortorget i skolan, känns som att jag varit här i åååratal. Har ännu inte åstadkommit någonting på labben jag måste få gjord tills imorgon :P. Paallaaa. Har en timme på mig, men åhh, ahh, pallar inte. Sanningen är att jag behöver någonsorts mall att gå efter när jag skriver labbrapporter för jag vet sorgligt nog inte hur man gör, haha ;(.

Jaja, ska försöka nu, har som sagt en timme på mig tills nästa lektion börjar. Det är franskan, där vi ska ha uppsatsskrivning (paper 2). Bara döda mig direkt istället, haha. Pusslove

Angeliqua

Enkel matte? Tss..

Okej. Jag går ju på IB då. Och jag har den enklaste matten, math studies. Har alltid hatat matte och har därför aldrig egentligen varit superentusiastisk över mitt mattebetyg. Men hur i helvete kan jag ha problem i math studies? Seriöst! Skulle göra min matteläxa precis, fattade i princip bara hälften. Det är assvårt! Studies-kursen motsvarar matte A-C på de nationella programmen, och jag hoppas fan verkligen att det vi gör nu tillhör matte C, för annars är det här helt jävla pinsamt. Förnedrande. Hemskt.

Och imorgon får jag tillbaks min pissuppsats i engelska. Fan. Nu ska jag gå och begrava min negativitet mellan lakanen. Skiter i det här, skiter i mina läxor just nu, skiter i stort sett i allt som gäller skolan. Hur omoget det än låter. Behöver vila, behöver lov, behöver komma bort från IB. Sorgligt nog vet jag att jag ändå kommer sitta här och slita med min environmental-lab imorgon vid den här tiden. Jag är ju ingen Blondinbella som kan gå och sjukskriva mig från skolan för att jag är stressad.

Ahhhhhhhhh är så frustrerad och förbannad över min matte att jag inte ens vill sluta skriva. Sjuuuukt hur irriterad jag blir när jag inte fattar något. Ahhhhh.

(förlåt för det här allmänt dåliga inlägget, scrolla ner för inlägg med högre normal-halt)

Just in case

Jaa, jag tänkte bara säga att ifall ni undrar vad ni ska köpa till mig i julklapp så får ni lite hjälp här.. Schysst va?


Årets Julklapp, enligt mig då..


Vilken färg som helst går bra. Förutom den orangea vill säga, men det var väl underförstått eller? :S
(thihi tack)

Lördag

Hallåhallå! Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg här innan jag skyndar iväg till den lilla festen vi ska till. Min morbror fyller år idag, så där kommer jag väl spendera merparten av min lördag. Ville bara säga att vintern har kommit till Malmö, och det är så himla vackert :). Ni förstår inte hur ovanligt det är att vi har snö här i NOVEMBER!! Men lika sjukt som det är, är det fint och mysigt. Julen är på väg, äntligen. Tänk om vi skulle lyckas få snö i jul? En vit julafton hade inte suttit helt fel efter så många regniga, plusgradiga, jular som vi har haft här nere i Malmö. Jaja, nu har jag en kvart på mig att göra mig klar. Ha det så trevligt där ute i snön, pusspuss

Angelqua

Klockan är 01:19..

.. och jag är äntligen klar med min uppsats. Tro inte att det tog en sådan tid för att jag satt med underbara idéer. Nej, de här 6-7 timmarna tog det för att jag hade noll inspiration och hellre kände för att dö än att fullfölja den här uppgiften :P. Fyyfan, vad den inte blev bra alltså. Fuck alltså, väntade ända in i slutet med en punkt (en viktig), också glömde jag helt enkelt bort den. Fast besluten som jag var, satte jag dock ändå in den innan slutsatsen, and that just doesn't make any sense, but whatever, nu är det färdigt. Haha, min sista mening äger speciellt mycket: "From this, one might conclude that adverts and songs have a common aspiration: they both need texts which are of interest to the public". HAHAAHHAHAHAH daa-aah. Vill inte lämna in det här till min stenhårde engelsklärare, haha, skjut mig hellre. Nu ska jag iallafall sova och hoppas på inte allt för stora gropar under ögonen imorgon. Jag ska upp 6.15, woho! Pusspusslovelove!

Torsdag på datortorget.

Hejhej kära bloggvärld :). Åhh, är så himla trött. Sitter och försöker skriva på min engelska uppsats som ska in imorgon. Har planerat hela uppsatsen, men min inspiration ligger i princip i botten just nu. Har Amnestymöte klockan 16.15, så fram tills dess så kommer jag sitta här med den satans uppsatsen och hoppas att someone blesses me with some inspiration. Fick tillbaks mitt ekonomiprov idag. Ursäkta franskan, men sugsugsug. Ahh, helvetes jävla skit. Vem gör fel på en fråga som man fått reda på i förväg? Min paper 2-question gick åt helvete, och när i princip hela klassen fick sjuor så satt jag där med min femma. Trodde jag! Visade sig att jag precis klarade 6-gränsen, vilket hade varit helt okej om inte de flesta fick full pott. Så ja: sugsugsug. Och äckelord det där alltså. Men ja, det representerar verkligen det jag vill säga. Haha. Nu ska jag fortsätta med min comparative och förhoppningsvis komma någonstans. Ett problem jag har är dock att jag alltid sitter och pratar med mig själv när jag skriver, för att höra hur det låter. Det kan jag ju inte göra här, det är fullt av folk här. Höhö, kanske är smart att vänja mig av den ovanan ändå. Kan ni tänka er om man skulle sitta och tänka högt under sina exams i IB 2? Tror säkert att folket runtomkring skulle uppskatta det, haha. Jaja, som sagt, tillbaks till uppsatsen. Ha en trevlig torsdag allihop! :) Puss

Angeliqua

Nejnejnej

Detta går inte. Jag kan inte koncentrera mig, kan inte formulera mig som jag vill, allt står bara helt still! Måste få ihop den här uppsatsen, seriöst alltså. Tänkte att jag skulle lyckas få en sjua den här gången, men det kommer inte fungera. Vill inte göra dåligt ifrån mig, speciellt inte av en sådan simpel och bitter orsak som att något sådant här tar upp allt space i min hjärna. Vill ni veta vad jag precis gjorde? Jag stavade hjärna "gärna", och innan stavade jag know "no". SÅ still står det. P a n i k.

Onsdag

Känner mig ganska likgiltig. Borde inte jag vara knäckt, ligga på marken och typ gråta och inte kunna sluta? Eller iallafall känna minsta ledsamhet? För just nu kommer det inga tårar, jag känner mig inte arg och inte ledsen, känns som att det inte spelar någon roll för mitt liv. Efter att chocken lagt sig igår, för det blev en chock på något konstigt sätt, så är det här allt jag känt. Likgiltighet. Typ, jaha, och nu då?

Samtidigt kan jag inte koncentrera mig på det jag behöver koncentrera mig på, även om jag inte är ledsen så kan jag liksom inte släppa det. Inte än iallafall.. Tror att allt även kommer bli lättare med tiden, och ja, till personen: Skönt att veta att du överlever utan dem som borde betyda mest för dig i hela världen. Du är så duktig..


Kvällens tredje sjuka

Läskigt att lyssna på en låt, och se att allt som sägs passar in på situationen du befinner dig i och på känslorna du känner. Nästan ger dig ett svar på frågan du ställer dig själv, om du skulle vilja tolka texten bokstavligt. Så kanske man inte ska basera vissa beslut på en slumpmässig text som uppenbarar sig i din mediespelare. Eller så tror man på ödet och på tecken, och hade jag gjort det hade det här beslutet redan varit fattat, haha. Sjukt att jag kan få mig själv att skratta när jag egentligen mår så här. Då är man narcissistisk så det heter duga.

Ännu något sjukt.

Tänk om jag skulle bryta kontakten med dig. Jag vet att jag hade klarat av det. Det hade varit jobbigt och jag hade varit ledsen. Men det är jag nu med, och det är jobbigt nu med. Vad vinner jag egentligen på att hålla kontakten med dig? Ingenting, förutom att jag slipper det dåliga samvete jag får när jag struntar i dig. Vad som hindrar mig från att göra det här beslutet är det faktum att jag inte vet vad som skulle vara starkast av mig; att klara av att bryta kontakten, eller att klara av att hålla den uppe, så jag mår bra men du får sväva runt i ovisshet och vara lycklig som aldrig förr. Jag är ju inte ensam utan dig. Det får jag bevisat för mig varje dag, och senast för en halvtimme sedan ('heij-gubben', bästis)

Sjukt

Nej, alltså seriöst. Innan jag ger mig av för att plugga måste jag bara skriva om en sak. En vän visade precis mig bilder som en på hennes facebook lagt ut i ett album. Heelt sjukt, äckligt, motbjudande, respektlöst, horribelt. Bilderna blev bara värre och värre och till slut visades det en bild på en bilolycka med offren (en mamma och hennes två barn) liggandes blodiga och i princip, ursäkta uttrycket, mosade. Här snackar vi om att inte visa någon respekt alls. Förstår inte riktigt målet med att visa sådana bilder? Finner personen någon tillfredställelse i det eller vad är anledningen? Nej, usch och fy, tål inte sådant där.

Åhåhåhåhhh

Comparative commentary till fredag. Ska jämföra en fastighetsannons med en låttext av Bruce Springsteen. Fatta så jäkla svårt det är att hitta likheter? Måste låta som en ganska korkad uppgift för icke-IBare, liksom "why the hell?". Sorgligt nog är en comparative commentary 25 % av vårt betyg sista året, så vi har sådana här dumma uppgifter hela jäkla tiden för att träna upp våra skills, höhö. Åh. Kill me. Den här uppsatsen ska dock bli bra, har redan bestämt mig för det. Vill försöka på en sjua nu efter att ha fått sexor på mina två senaste. Vi får se hur det blir med det. Man måste ju sikta högt för att lyckas ;).

Annars har dagen bjudit på en vanlig skoltisdag. Låång håla som vanligt, på vilken jag lyckades läsa klart en bok som ska vara klar till fredag (typ lycka). Dååligt, jobbigt slut. Men sjukt bra bok i helhet. A handmaids tale - read it :)

Nu ska jag tillbaks till engelska-plugget. Förlåtförlåtförlåt för att jag jämt pratar skola, den tar helt enkelt upp alldeles för mycket av min tid just nu. Hörs senare, puss


Men ser man på :)

Hihi, hade helt och hållet glömt bort fotbollsgalan och det förnämna besöket som de skulle få i Globen en kväll som den här. Lyckligtvis har jag en fotbollstokig styvpappa som inte var sen med att informera mig om att Håkan Hellström minsann skulle uppträda och dela ut pris senare på kvällen.

Och visst var han duktig? Helt jäkla lysande om jag får säga det själv :). Låtvalet hade heller inte kunnat vara bättre enligt mig, Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din är en av de bästa låtarna på den nya skivan. Behövde det här ikväll, mår så bra av hans musik och blir så glad av honom. Och så fick vi se hans portugisiska skills. Han var ju i Brasilien innan han släppte typ Det är så jag säger det tror jag.. Alltså, jag tror fasen att jag vet alldeles för mycket om den här människan. Men kan inte låta bli, haha.

Nu ska jag fortsätta med TOK-läxan. Helvete, vad mycket mer det var än vad jag trodde från början. Suttit och läst en jäkla träig text i en och en halvtimme nu, och så har jag alla frågorna kvar. Fyra meningslösa frågor som vi ska besvara på en hel jäkla datorskriven A4-sida. Känn bitterheten flöda från mig via min blogg, haha. Ja, back to TOKn. Pusspusshejhejlovelove


Måndag

Hejsan allihop. Ah, snabb uppdatering: pissmåndag. Haft en trevlig dag, det är inte det, har faktiskt haft en jättekonstig dag, typ skrattat mig igenom hela. Nu slogs jag dock av en släng av hopplöshet. Veckan som skulle bli relativt lugn utvecklade sig på en dag till att bli smockfull. Och så blev det ändringar i mitt jullovs-jobb, vilket nu resulterar i att jag inte kan jobba, vilket i sin tur resulterar i att jag inte kommer att få några extrapengar i januari. Om jag inte snabbt som satan hittar ett nytt vill säga. Känner mig inte jättehoppfull. Menmen, det måste gå. Jag ska ut tillsammans med min bästa vän på fredag (enda tiden jag hinner under den här pissveckan) och veeerkligen dammsuga stan på jobbmöjligheter. Jag och Ines har ju redan bestämt oss för att åka iväg på någon resa under sport/påsklovet, så vi måste ha ett jobb i jul. I need a job, någon som vill anställa mig?

Nej usch och fy, skulle bara sätta på datorn för att få på lite musik och så hamnade jag inne på bloggen. Inte bra. Den dagliga bloggrundan får vänta tills ikväll. Nu ska jag göra matte, TOK och förhoppningsvis även engelska. Dags att ta i med hårdhandskarna nu de sista veckorna innan lovet. Nae, än en gång: usch och fy.


Miss flitig :)

Hejhoppgalopp! Här har det vart en flitig söndag ska ni veta. Slackade (vet inte varifrån jag fick det här ordet, men... jag gillar det) lite med matten och gjorde bara de första fyra uppgifterna av dem jag egentligen tänkt. För att väga upp det här har jag dock läst en massa ur min engelskabok, fyllt i mina CAS-hours i mitt specialgjorda (self-made) CAS-schema, och fått lite Creative writing gjort (CAS då) vilket resulterar i en till creativity-timme den här veckan. Så jäkla asbra! Nu ska jag dock luta mig tillbaks och kolla på några timmars Prison Break tillsammans med en fet popcornskål i knät. Finns det något bättre sätt att spendera en söndagskväll på? Okej, fine, det finns det säkert, men just nu låter det alldeles underbart i mina öron :). Ni får ha en trevlig kväll, pusspusshejhejlovelove

Angeliqua

(PS. Mina tankar vilar samtidigt som jag skriver det här inlägget hos min stackars bästa vän Ines som ligger hemma och är jätteuttråkad och precis ringde mig och klagade på att allt hon hade att göra var att äta. My thoughts are with you hun'.. DS.)

Söndag

Bloggar inte jag alltid på söndagar? Jag undrar hur många inlägg jag har som heter "Söndag/söndagkväll/pluggsöndag/stress-söndag" osv, osv.  Blir väl att man även under de mest stressade veckorna, då man inte hinner blogga en enda vardagskväll, hinner med att sätta sig ner framför datorn några minuter på söndagen. Iallafall min helg = bara lugn. Så nice.

I fredags var jag och simmade i någon timme, så himla härligt. Dock fick jag skynda mig litegrann då jag blev kvarhållen i skolan pga att IB-guden Anders Carlsson skulle hålla kvar oss för att prata lite allvar med hela IB 1. Tydligen har vi dåliga vanor och kommer både för sent och skolkar så som ingen annan IB-klass i historien gjort. Kände dock att det inte gällde mig fullt så mycket som det gjorde när han kom och pratade med oss i PrIB. Har ändå bättrat mig rejält. Visst, kommer fortfarande för sent typ varenda morgon, men skolkar i princip aldrig längre. Det funkar helt enkelt inte att göra det nu. Nejnej alltså, jag har aldrig varit en sådan där liten skitunge som bara struntat i att gå till lektionerna. Skolkade jag så gjorde jag det av ren utmattning och för att jag var i behov av en sovmorgon. Anyways, det var ju i PrIB :).
Jaja, I'm off, puss!

Angeliqua


Mitt verk

Tittaa på min fina circularflow model! Höhöh tönt jag är 8)
Såå stolt över mig själv. (Har värsta bildminnet så eftersom jag gjort den här så pass ordentligt kommer jag bara kunna tänka utifrån den här, vilket är superbra). Men för att vara ärlig satte jag mig bara och ritade den här pga att det andra var så satans tråkigt. Jaja, tillbaks till pluggandet, puss!

Torsdag

Kan säga att jag typ nailade tre utvecklingssamtal av fyra. Engelskan, svenskan och franskan gick som på räls. Synd bara att samtalet med matteläraren kom sist, haha. Jag fick tillbaks mitt matteprov. Fattade utgången ganska bra när läraren sa: "Men på paper 1 (det är första delen) gick det ju ändå ganska bra, där fick du ju över hälften" hahaha, alltså vilken katastrof. Fick 46 av 80 på paper 1 och 15 av 38 på paper 2. Seriöst vet jag inte om jag ska skratta eller gråta, helt sjukt.

Han sa dock att jag var en ambitiös elev, vilket jag aaaldrig hört av en mattelärare förut. Dock stämmer inte det här, då jag oftast sitter och pluggar på andra läxor/fördriver tiden under mattelektionerna. Och så frågade min kära lärare efter "feedback" på hur han lär ut. Jag gav honom inte feedback, jag gav honom Kritik med stort K. Stackars, stackars Per, varje gång han frågar om "feedback" kör någon ner honom i avgrunden ;).

Var iallafall hemma ifrån samtalen redan klockan elva idag, och så sov jag till klockan två vilket jag verkligen behövde :). Nu ska jag plugga ekonomi, har prov med vår IB-gud Anders Carlsson imorgon *dyndyndyn*.

Pusspusshejhej!


Facebookinvitation

Såg en facebookinvitation jag fått precis.

VI SOM GICK PÅ OXIEVÅNGSKOLAN!

Just for Fun - Totally Pointless. You have been invited by -------------.
Would you like to join this group?

- No, I would not.

Onsdag

Tjenahoppflopp :). Guuhuuuuud, vad jag inte vill ha utvecklingssamtal imorgon. Hade haft studiedag om det inte vore för alla satans samtalen (och det var ju frivilligt,  asjobbigt att jag ska vara så himla duktig). Men jag behöver prata med lärarna egentligen, så det är ju faktiskt bra. Det värsta är bara att mitt första möte är 8.15(!), sen så har jag möten 8.45, 9.15 och 9.45. Det blir samtal med engelskaläraren (kommer inte bli särskilt kul efter utskällningen han gav mig i tisdags), med svenskaläraren (det kommer vara ganska lugnt), med franskaläraren (hoppas inte hon är så satans negativ) och sist men absolut (absolut) inte minst så har jag möte med matteläraren. Fuckfuckfuckfuckfuck. Gud, vad jag bara kommer att sitta och förklara och försvara mig själv hela jäkla mötet :P. Menmen, iallafall bra att man får en chans att prata om det usla provet, så att han förstår varför man prestesterat så dåligt som man gjort. Btw, svenskan är klaaar! Bara redovisningen som ska bli överstökad nu, och det är ju på fredag.

Helt sjukt hur mycket skola jag pratar i min blogg. Alldeles olidligt mycket. Har alltid plugg på hjärnan, alllltid. Så det blir ju det man skriver om för det mesta. Antar att det är det man får räkna med av en IB-elev (hmpf). Nu ska jag gå och äta innan jag sätter mig och..... *trumvirvel*.... pluggar!!

Trevlig onsdag kära bloggvärld :)
Angeliqua

Tisdagkväll

Klar med svenskan nu, lite för lång text bara. Får jobba på att korta ner den imorgon, har stirrat mig blind på det jag skrivit och kan inte riktigt ta bort någonting nu. Nu när jag är klar med det här måste jag ägna mig åt att göra klart engelskan, det tar aldrig slut det här.

Och btw, så älskar jag min bästa kompis jättemkt :)

Smartaste någonsin!

Okej, nu är jag typ amazed. Har gått och blivit förkyld igen, och som den goda mor min mamma är så köpte hon naturligtvis hem nässpray till mig idag. Sorten hon köpte är tydligen ny. Det heter Otrivin Comp, och det geniala med det är att när man använder det så tar det inte bara bort nästäppan, det förhindrar dessutom näsan från att fortsätta rinna efteråt vilket brukar vara minst lika störigt när man till exempel ska ut någonstans. Helt lysande ellerhur?

Höhö, äsch, tillbaks till svenskan. xo

Angeliqua

Tisdag

Tjosanhoppsan, helt plötsligt var det bråttom med svenskapresentationen. Måste bli klar med min text idag, vilket inte passar särskilt bra. Har suttit och läst i vår engelskabok tills nu, kommit in i den så himla mycket nu. Anyways, helt okej dag, var jättetrött dock, men det verkar vara det normala i mitt liv nuförtiden, haha.

Btw, så gjorde vi gjorde ett mockexam i franska förra torsdagen. Det är typ ett gammalt IB 2 exam som vi får öva oss på. Eftersom jag inte ens är en hel termin in i IB så är jag ändå sjukt nöjd med femman jag fick i betyg :). Who knows, jag kanske klarar en sjua på läsförståelsen i franskan i IB 2? Hihi, we'll see! Hm, vad har jag mer haft i tankarna idag? Jo, matteprovet! Förväntade att få tillbaks det idag men nu verkar det som att jag får vänta ända tills på fredag. Usch, känns som att jag ska spricka. Vill i stort sett bara kunna lämna det usla jävla (ursäkta) provet bakom mig.

What else? Hehe, joo, just det. Kom en halvtimme för sent till min första lektion imorse. Var jäättemycket trafik och jag höll på att stressa ihjäl mig. Läraren blev inte för arg, förmodligen pendlar även han och förstår hur jobbigt det är. Det borde seriöst finnas en speciell bussfil överallt där bussar kör. De har ju liksom en tidtabell att följa, vilket inte personbilar har. Dessutom så kan ju bilar bara välja att ta en annan väg och låta bli de vanligtvis hårt trafikerade platserna. Ja, det hade varit det enda rätta. Vissa filer borde énbart finnas där för bussar, för så som det är nu fungerar det helt enkelt inte. Usch och fy på er Skånetrafiken ;).

Dags att sätta igång med svenskan! Ha en trevlig tisdag, puss

Angeliqua

Låång måndag

Hejhopp! Haft en oerhört lång dag känns det som och borde egentligen sätta igång med kvällens arbete. Svenska som gäller idag. Har, ifall jag tidigare inte berättat det,  en presentation om Edith Södergran på fredag. And I hate presentations :P. Usch nej, det här ska väl gå bra. 7 minuter om en så pass viktig författare borde väl gå som på räls eller? Än så länge vet jag i princip att hon är en finlandssvensk poet, född och uppväxt i Ryssland. Och så skrev hon på en massa olika språk, typ franska, tyska, finska och svenska. Och så var hon feminist. I think. Nej, det här tåls nog att pluggas på lite till, haha.

Annars har väl dagen bjudit på det mesta som ingår i min vardag; fyra timmars sömn natten innan; bryskt uppvaknande 40 minuter efter att väckarklockan ringt; macka+kaffe i termosmugg till frukost på väg till skolan; oändligt långa raster där jag inte åstadkommit ett skvatt i studieväg. Ja, och så ett möte med FNMB där det äntligen känns som att vi kommer någonvart.

Oj, jo förresten! Det har visst hänt någonting ovanligt idag. Kom ett meddelande i skolans högtalare vid lunchtid där skolledningen bad alla IB + naturelever att infinna sig i aulan klockan tre. Tydligen så ska vi byta lokaler läsåret 09/10, vilket betyder att jag kommer spendera hela IB 2 (mitt sista år i gymnasiet!) på en unken liten skitskola, även kallad Pildamm. Usch och fy, vad vi blev irriterade. I IB 2 jobbar vi på våra extended essays och behöver kunna ha konstant kontakt med våra supervisors, vilket vi inte kommer kunna ha ifall dem befinner sig på en helt annan skola. För att inte prata om föreningsarbetet: vår amnestygrupp kommer komma i kläm och skoltidningen vet jag inte vad som kommer ske med. Fast ja, antar att det bara är att gilla läget, nu är det så här det blir.

Stackars SPIE-elever som kommer vara den enda ambitiösa gruppen av elever kvar på en skola med enbart samhälls och handels-elever (no offence sp+hp). Haha Ines, I feel for you.

Btw så är min mamma superglad över det här. Hon gick på pildammsskolan på åttiotalet (då när det fortfarande var en existerande skola, ni vet) men mamma, just so you know, jag är fortfarande en borgarelev och kommer alltid förbli det.

I'm off to my svenskapresentation!


9 november, 2008

Så, idag var det fars dag. Vad gör man om man i princip inte har kontakt med sin biologiska pappa längre men ännu inte kommit tillräckligt långt för att kunna gratulera sin styvpappa den här dagen?

Antar att jag får strunta i att ge bort någon present det här året och se hur jag känner inför det här nästa år. Men det är väldigt jobbigt och gör väldigt ont att tänka tillbaka på hur allt stod till för ett år sedan. Då när jag fortfarande var den perfekta dottern i hans ögon.

Min dagordning

Idag är det plugg som gäller: har en labb + en hel jäkla hand-out att göra till environmental-lektionen imorgon. Sedan så är det svenskan som måste göras klar. Har en presentation på fredag och behöver verkligen vara färdig med allt snarast möjligt, helst imorgon. Hatar att jag inte kan ha söndag som resten av familjen. Min söndag är mer som en lill-måndag. Men så har ju inte resten av familjen en helt underbar februarihändelse att se fram emot! Visst klarar jag av en massa slit när jag får en så fin belöning? Första raden på en håkan-konsert, kan det bli bättre? Inte för mig. Eller inte just nu iallafall, för just nu var det här nog precis vad jag behövde.

Snabb run-through av gårdagen:
Spenderade eftermiddagen på barnkalas i Arlöv. Min lilla favoritkusin Jonathan fyllde två år, och det firades med pompa och ståt (eller iallafall med spaghetti och köttfärssås till middag och glass till efterrätt). Sedan åkte jag in till stan igen för att träffa Ines, vi skulle äta och gå på bio. Pga diverse problem (inkluderar en kaffe-över-hela-mina-byxor-incident och lite bussproblem) så blev vi lite sena in till stan så vår tapas-middag blev istället ett snabbt besök på Burger King innan filmen började. Vi såg nya Bond-filmen, och I'm telling you, jag kanske inte är världens mest kräsna filmrecensent, men den är inte så dålig som folk påstår. Daniel Craig är så jäkla loveable :)

Innan Ines pallrade sin rumpa in till stan (aa, det var hon som var sen, men det var för att hon skulle ta med sig kläder till mig efter min lilla olycka med kaffet), så spenderade jag tiden med att inspektera min systers pojkväns lägenhet. Han bor jättecentralt så jag fick vänta på henne där. Helt okej lägenhet faktiskt, med undantag för ett tomt kylskåp och lite litet möblemang ;)

Nu ska jag äta innan jag börjar med den satans environmental-uppgiften. Usch, känner verkligen mig "cornered" av den här labben. Vet inte riktigt vad det är han vill att vi ska göra. På förra environmental-labben fick jag typ sämst någonsin. Vi bedöms på tre kriterier, och på varje kriterie kan man få högst 2 poäng, så högsta betyg är 2-2-2. Jag fick 1-1-0. Hatar labbar, har egentligen aldrig lämnat in sådana förut. I PrIB lämnade jag in tre stycken totalt (och där kan ni ju räkna in att vi läste hela naturkunskap A och B).

Nej, ha en trevlig söndag allihop :) Puss

Håkan den 28:e februari 2009

Efter en hård och slitsam skolvecka och med ett fiasko till matteprov i ryggen hände det igår någonting helt otroligt. Det kom helt seriöst som en skänk från ovan. Skulle iväg och köpa biljetter till Håkan Hellströms konsert nästa år. Väl i biljettluckan på nöjesteatern stod jag redo att ta emot mina biljetter på rad 15. Då berättar kassörskan att två platser på rad 5 precis öppnats upp och frågar om jag vill ha dem. Ja, säger jag då självklart. Sedan skojade jag till det och frågade i princip helt oseriöst: "Höhö, du råkar inte ha några biljetter kvar på första raden?". "Jo", säger hon då, "här finns två biljetter i mitten på första raden. Vill du ha dem?"

Ha, I've died and gone to heaven. Titta :)Äntligen, äntligen, äntligen. Det här känns egentligen för bra för att verkligen vara sant, men jag har nypt mig ett tusentals gånger, och har fortfarande biljetterna här mitt framför mig. Verkar som att det här verkligen händer. Herregud, vet inte riktigt hur jag kommer reagera den kvällen. Hoppas inte jag börjar storböla, för det kommer ju nog märkas om jag sitter framme på front row liksom ;)

Min onsdag

Hejhopp! Barack fick hela 349 electoral votes, och jag har svävat som på moln hela dagen, vilket även kan bero på att  jag för andra gången på tre nätter bara sovit fyra och en halvtimme. Blir alldeles konstig av sömnbrist.. Har iallafall suttit och pluggat matte hela kvällen, har prov imorgon. Det kommer inte gå bra, dels pga läraren, dels pga att jag själv inte brukade allvar i början av terminen. Kan inte göra mer ikväll iallafall, skippar dock min sovmorgon imorgon för att gå upp och plugga. Vill verkligen iallafall få en hög fyra/låg femma, vilket hade varit jäkligt bra för att vara så lost som jag är.

Och min onsdag som jag trodde enbart skulle innebära glada, lyckliga & skuttande tankar (eller arga och besvikna) kom att sluta i matteprovsångest.

Då jag ännu inte haft tid till att se hela Obamas tal, bara sett och hört snuttar (vilka alla rört mig så himla konstigt djupt), ska jag se det nu innan jag somnar. Jag är så glad, kan inte förstå det. Kan bara inte. Och jag kan inte låta bli att bli rörd av att en svart man i USA åstadkommit något så stort. Kan bara inte förstå det, för ett par decennier sedan hade han inte fått lov att åka buss som en vanlig människa. Jag är så rörd, jag är så förbluffad, jag är så tagen, jag är så glad, jag är så lycklig för USAs skull, jag är så lycklig för hans skull, jag är så lycklig för världens skull. Jag älskar rättvisa, jag älskar demokrati.

Angeliqua


Valnatt

Har följt valet som en hök hela det senaste året, kommer dock inte att sitta uppe och valvaka. Resultaten kommer inte börja komma in förrän imorgonbitti/imorgon förmiddag, förmodligen när jag är i skolan. Så nu ska jag lägga mig och försöka att inte tänka på det här. Vet inte hur jag kommer reagera när resultaten kommer och alla spänningar släpper. Hur utgången än blir, kommer det bli otroligt svårt att sitta stilla. Jag hoppas verkligen att det går bra för Obama nu. Är rädd att jag ska vakna av ett sms av aftonbladet imorgonbitti (deras newsflash) där det står att McCain segrat. Ahh, har kunnat skratta åt hans skämt under valkampanjerna, visst, men nu känner jag bara pure hatred när jag hör honom tala. Har på CNN i bakgrunden nu, de visar ett klipp på McCains tal tidigare idag: "I promise you that if I become president, I will never let you down". Sluta, snälla, lägg av.

Tydligen klyddar röstningen. För många röstar så det blir för långa köer och folk börjar tydligen åka hem istället för att vänta på att få komma in i vallokalerna. Så hade jag aldrig gjort, förstår de inte hur viktigt det här är?

Nu kommer de första resultaten in ifrån Indiana och Kentucky. McCain ser ut att ta Kentucky (8 electoral votes), men det var väl väntat. Indiana verkar dock Obama ta hem, eller det ser ut så hittills. Och Indiana brukar rösta för republikanerna. Känns bra. Nu ska jag sova, imorgon väntar en tung dag i ett djupt matematikmörker. Förhoppningsvis kommer det ett litet underbart besked imorgon som kan lysa upp mörkret litegrann - vi får väl se. Jag vet iallafall vad jag kommer drömma om inatt. Trevlig valvaka alla nattugglor!

Angeliqua


Tisdagen den fjärde november.

John McCain displayed rather off-key singing and diplomacy skills when asked if there was a plan to attack Iran back in April 2007. Changing the words to the classic Beach Boys' song "Barbara Ann," the Arizona senator responded: "Bomb bomb bomb, bomb bomb Iran." (cnn.com)

Skulle inte han vara perfekt som president för USA?

(...)

Måndag

Guud vilken lång dag det har varit. Sov bara fyra timmar i natt, vilket verkligen har satt prägel på min måndag. Har haft konstiga humörsvängningar, gått från att asgarva till att bli jätteirriterad, från att vara hungrig till att bli illamående, från otroliga energikickar till ett stadie som närmast skulle kunna liknas vid dvala. Sådan är jag när jag inte fått sova: kan inte äta normalt, vilket resulterar i illamående, vilket resulterar i dåligt socialt beteende (haha), vilket sedan resulterar i ännu mera trötthet. Snacka om en ond cirkel.

Nae, efter att kämpande ha plogat mig igenom diverse matteuppgifter så ska jag äntligen gå och lägga mig. Hoppas på att få sova oavbrutet fram till klockan ringer kvart över sex imorgonbitti. Inte klokt hur mycket jag skulle behöva det. Natti

Angeliqua

Det var detta lovet..

Imorgon är det dags för skola igen och usch så segt det känns. Klockan ringer 6.15 imorgon och då är det bara att gå upp. Uuusch, hatar tidiga morgnar. Wellwell, det är väl snart helg igen eller? Ähh, vem försöker jag lura? Innan helgen ska jag göra en franskapresentation, ett matteprov och en svenskapresentation. Det här kommer att bli en låång och smärtsam vecka. Längtar till fredag så in i bomben. Dags att försöka få lite sömn nu dock. Eller ska nog först se ett avsnitt av Prison Break, det är så himla spännande :). Är på fjärde avsnittet, säsong fyra. Förstår inte hur de lyckats göra en serie som fortfarande trollbinder en så mycket. Sitter typ och dör av spänning varenda gång jag ser det, kan inte ens sitta stilla utan ställer mig upp och hoppar en massa eller så reser jag mig upp och går omkring i rummet. Eller också så sitter jag och biter i min kudde konstant. Love it. Okej, got to go. Puss, gonatt :)

Angeliqua

Förhållanden..

Hur kommer det sig att lilla Nils knappt bloggar när flickvännen pausar? Kan ni inte se framför er hur Bella säger: Nils, jag pausar faktiskt. En del av min paus går ut på att jag ska få lov att spendera tid med min pojkvän. Då kan ju inte du sitta och blogga?

Söndag

Vaknade senare än vad jag hade trott att jag skulle göra idag, men orkar inte stressa :). Har satt gränsen för vad jag ska göra idag jättelåg: ska göra klart en franskapresentation som borde ta högst en timme att göra. För idag vill jag ha söndag, en riktig söndag. Det sista jag behöver innan jag påbörjar följande stressvecka är ännu en skoldag. Ingen matte idag alltså. Prov på torsdag, men det fixar sig :). Som någon annan hade sagt (för jag använder aldrig uttrycket): Det e chilllll ;).

Min stackars katt har fått ögoninflammation eller något :(. Igår kunde han knappt öppna ögat, idag är det väl lite bättre. Han ska till veterinären för vaccinering på tisdag så har det inte blivit bra innan dess får de ju titta på det. Men det är så jobbigt att titta på honom när han är alldeles hängig och sjuk och knappt kan se. När vi är sjuka vet vi ju varför vi går omkring och mår dåligt, men han förstår ju inte varför han mår som  han gör. Stackars lilla Findus, i love him.

Nu ska jag in i duschen (läs: badkaret, usch miljön kan inte må bra av min vattenanvändning..). Sedan ska jag sätta igång med franskan så att jag senare kan ha söndag. Pusspuss

Angeliqua


22.40

är Håkan med i Dom kallas oss artister på ettan :). Wouldn't miss it for the world.

På måndag bokar vi biljetter till Håkan på konserthuset, hoppas verkligen inte att de är slut. Är det så att de är det, får jag se honom någonannanstans. Den här höstturnén missar jag helt enkelt inte :).

Det amerikanska valet.

Varje gång jag tänker på det så hoppar det till lite i magen på mig. På tisdag gäller det. Antingen så får vi äntligen en förändring, eller så förblir allt precis som det har varit de senaste åren. Bush tankar och beslut har satt nog med spår i världen, det sista det amerikanska folket och resten av världen behöver är en med likadana åsikter. Som G W B själv sa så är han en war-president, och snälla, snälla, vi behöver verkligen inte ännu en sådan.

McCain är helt öppet mot abort. Han är  e m o t  a b o r t. Den här gubben (för det är det han är) med de här primitiva moraliska värderingarna, har en möjlighet att bli en av de viktigaste politiska personerna i världen. Vad är det här för värld vi lever i? Trodde vi levde år 2008, inte år 1508. Han ska inte ta hem det här på tisdag, det får han inte. Vad världen behöver just nu är den förändring Barack Obama står för. Hoppas det amerikanska folket förstår det här. Om inte annat, så kan de ju överväga hur det ser ut när (känns knappt lönt att säga om) McCain dör av ålder och underbara Sarah Palin får makten över det stora landet i väst. Nej, det här får inte lov att hända. Hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, h o p p a s  att det blir ett positivt besked vi får på onsdag. Annars förlorar man väl helt hoppet om att USA förtjänar att vara någonting annat än en bra exportör av filmer och musik. Ja, som ni förstår är jag en Obama-supporter.

Angeliqua


Lördagsshopping

Hejhej kära blogg! Har varit ute och spenderat mammas pengar hela dagen, hihih (snyltare). Vi var för en gångs skull ute och handlade hela familjen tillsammans, jättetevligt :).  Fick med mig en kort röd finstickad kofta, en grå topp från Vila, en svart tjock stickad kofta med fet krage och en gul (jag vet, precis vad jag behöver: fler gula tröjor) t-shirt från från Gina Tricot.  Tyvärr så köpte jag inget av det som jag bestämt mig för att köpa, glömde liksom bort det ;p.

Förresten, måste berätta en sak. Min syster ska flytta ut härifrån i början av nästa år, wiho. Hon och hennes pojkvän håller på att kolla efter lägenheter tillsammans. Är jätteglad för hennes skull och hoppas att allt ordnar sig och att det framförallt håller emellan dem. Vill inte sprida ut negativitet menjag menar, de har varit tillsammans i ett år. Är man verkligen redo att flytta ihop då? Speciellt med tanke på att hon aldrig tidigare bott ensam? Fast det ska nog fixa sig för dem. Jag vet dock att jag inte kommer göra som henne. Jag kommer förmodligen inte att ha hittat min soulmate vid 22 års ålder och vara redo att flytta ihop med denne. Haha, min McDreamy får gärna träda in i mitt liv efter att jag bott ensam något år och liksom hittat "status quo" i mitt liv. Fast att jag och min syster är olika har nog varit tydligt enda sedan jag föddes för 17 år sedan. Har alltid hatat vad hon älskat och älskat det hon hatat :P. Inte konstigt att vi inte komemr överens.

Nu kom mamma upp med marängsviss till mig, i love her :)! Ni får ha en trevlig lördagskväll,
Angeliqua

RSS 2.0