The boy in the striped pyjamas

Gårdagskvällen spenderades med en jättefin film, The boy in the striped pyjamas. Läste boken för ett år sen, och kommer fortfarande ihåg den som en av de bästa böckerna jag någonsin läst, om inte den bästa. Slutet satte sig så himla djupt i en. Kommer ihåg att mamma fick sitta och trösta mig efteråt, haha. Och som om inte det skulle vara nog så skulle jag hålla en muntlig redovisning om boken, under vilken jag inte kunde låta bli att börja halvgråta.

Nåja, idag ska jag iväg på familjekalas, börjar bli lite brådis med tiden. Ni får ha en trevlig lördag! Puss



Roligt tidsfördriv

Började leka med en liten lista som Emma skickade till mig. För att svara på varje fråga shufflar man i sin itunes-lista (eller i någon annan låtlista då). Många av mina svar blev så jäkla klockrena!!

---------------------------------------------------------------------------------------------

IF SOMEONE SAYS "IS THIS OKAY" YOU SAY?
La Vie En Rose (- Edith Piaf)


WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Bad (- Michael Jackson)


HOW DO YOU FEEL TODAY?
No Buses (- Arctic Monkeys)


WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Love song for no one (- John Mayer)


WHAT IS YOUR MOTTO?
I'll be your lover too (- Robert Pattinson) haha sluuuuuuuuuuut?


WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Geek in the pink (- Jason Mraz) tack typ?


WHAT DO YOU THINK OF YOUR PARENTS?
Omg I should really censor this, but I wont..
Superfitta (-Snook)


WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Hometown Glory (-Adele)


WHAT IS 2+2?
Almost lovers (- A fine frenzy)


WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Gimmie more (- Britney Spears) haha ahh well..


WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?
The one (- Backstreet Boys) hm?


WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Far away (- Nickelback)


WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Dancing shoes (- Arctic Monkeys)


WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Aint no mountain high enough (- Bridget jones soundtrack)
 

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Who's that girl (- Darin) HAHAHAHA


WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Slipping through my fingers (- Amanda Siegfried, Meryl Streep. Mamma mia soundtrack)


WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Jag var bara inte gjort för dessa dar (- Håkan Hellström) OMG FAITH


WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Honey, Honey (-Abba)


WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Wanna love you girl (- Robin Thicke) hm


WHAT'S THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?
I wanna grow old with you (- Adam Sandler)


HOW WILL YOU DIE?
Buffalo Soldier (- Bob Marley)


WHAT IS THE ONE THING YOU REGRET?
Love for a child (- Jason Mraz) asså peddo..


WHAT MAKES YOU LAUGH?
Just wanna be with you (- Enrique Iglesias)


WHAT MAKES YOU CRY?
What Sarah said (- Death cab for cutie)


WILL YOU EVER GET MARRIED?
Greatest story ever told (- Oliver James)


WHAT SCARES YOU THE MOST?
The games we play (- Andreas Johnsson)


DOES ANYONE LIKE YOU?
All my friends (- Amos Lee) haha true that


IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?
You and me (- Lifehouse) ok, depp?


WHAT HURTS RIGHT NOW?
Viva la vida (- Coldplay) än en gång, depp?


WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Here I am (- Bryan Adams)


Gör den ni med vet ja :D


Min calcy har blivit min värsta fiende!

Har matteprov imorgon, skulle precis börja plugga. Och gissa vad? Min miniräknare fungerar inte! Den har typ hängt sig, så vad jag än gör så får jag alltid upp samma svar. Typ 3,89. Fan vad jag föralltid kommer hata det där jäkla talet..! Nåja, det blir att wing it på provet imorgon. Puss!

Myspluggs-torsdag

Existerar något sådant som mysplugg tänker ni? Ja, säger jag. För jag ska läsa två kapitel i vår franskabok tills imorgon och läsläxa är ju faktiskt trevligt :). Så nu ska jag lägga mig till kojs i sängen och läsa, äta kakor (mamma har köpt bondkakor), dricka nyponsoppa och lyssna på John Mayer. Han är så mysig, även fast han inte verkar vara världens trevligaste privatperson..



Ha en trevlig kväll kära läsare!

Studiedag är inte längre lika med sömn..

.. nej, inte om man har tre morgonpigga vänner som sover över hos en. Insan vaknade halvåtta imorse, hon skulle visserligen till läkaren, but still! Nästa person att vakna var Bella som tog sig upp vid nio för att åka in till tandläkaren vid tio. Det var bara Emma som yrvaket kom upp ur sängen lite senare. Hon blev dock döstressad eftersom hon skulle ta samma buss som Bella. Ja, som sagt, mina vänner är uppe med tuppen. Deras morgonpigghet (med undantag för Emma) funkar inte riktigt med mig. Väcker man mig innan tio på en studiedag, ja, då är jag inte trevlig. Jag går omkring som en zombie och ser alldeles suicidal ut, thöhö. Anyways, upp ur sängen kom jag iallafall, och efter att ha ätit frukost framför Oprah så.. ja, fastnade jag vid datorn. Måste snart göra mig klar, för jag ska in och klippa mig klockan tre. Så himla skönt det ska bli, frisören kommer freaka över mitt slitna hår, but ahh well, hon fixar det alltid :).

Ja, tjejerna sov ju som sagt över hos mig idag. Igårkväll satt vi uppe med singstar tills alla blev alldeles hesa och det i princip sprängde i huvudet. Haha, att ingen av oss kan sjunga gjorde ju inte precis saken bättre.. Trevligt var det iallafall :), så det görs nog snart om igen. Då ska jag dock hålla de vakna till typ fyra, så att de i princip inte kan vakna innan tolv. Haha, taktiskt tänkande i sin renaste form.. Nåja, nu ska jag börja göra mig klar för att åka in till frisören. Hade visat före och efter-bilder om det inte var för hur fult mitt hår faktiskt är nu. Hörs senare kära bloggvärld!

Angeliqua

Är inte detta lite häftigt ändå?

Vi ligger uppe på svenska FN-förbundets hemsida :). Är ju ändå lite stolt!


För att jag tror att folk kan behöva något skrattvänligt att kicka igång veckan med..



Lilla Albin :)

En riktig söndag!

Hihi, ja, idag så har jag faktiskt haft en riktig söndag. Med det här menar jag att jag helt och hållet låtit bli att plugga.. Så himla skönt. Vaknade ute i Oxie dag (ja, alltså inte ute då, utan hemma hos Ines, men i Oxie), åt snabb frukost och promenerade sedan bort till Oxievångsbadet för att simma mina weekly (ska bli weekly iallafall) 2000 meter. Det gick väl sådär. Lärde mig att det är nästintill omöjligt att motionssimma i en simhall på en söndagförmiddag. Det var minst några hundra barn som hängde och slängde och betedde sig som små apor (förlåt) överallt i vattnet. Och jobbiga föräldrar som skulle försöka lära sina små femåringar att simma i motionsspåren. Jag menar bara.. Kan de inte lära sig att simma i den grunda bassängen? Schysst att bara slänga ut ungarna där de inte bottnar liksom..

Nåja, 2000 meter tror jag iallafall att det blev idag, vilket satt ganska skönt för samvetet, thöhö. Sedan har dagen i princip spenderats med tv-tittande och singstar-sjungande med min kära mor. Ska ta och lägga mig i badkaret nu med en bok, kan det bli bättre? :) Förlåt för det något småtråkiga inlägget. Men heyy, det är ju faktiskt söndag!

Angeliqua

The Curious Case of Benjamin Button

Hejhopp, idag ska jag och bästis Insan gå på bio. Av rubriken så förstår ni ju vilken det är vi ska se :). Har enbart hört otroligt bra saker om den så det låter lovande det här. Hoppas på en intressant film, och att jag inte har fått alldeles för höga förhoppningar. Det är ju aldrig bra. Nåja, ni får ha en trevlig fredagskväll allihop!


Heath Ledger är Oscarsnominerad :)

Läste precis att Heath Ledger idag, på årsdagen av hans bortgång, blivit nominerad till en Oscar för sin roll i The Dark Knight. Tycker det är så himla fint.


Rockbjörnsdags!



Håkan, bara säg att du är bäst; du vet det, vi vet det, alla vet det!

Tisdagen den 20:e januari

Idag är det ju den 20:e januari. Varför är den 20:e januari så himla viktigt just det här året? Jo, för att idag träder vi i stort sett in i en ny politisk era. Jag kallar den för "the era of att slippa Bushs nuna på nyheterna". Guuhuuud, vad skönt det ska bli med lite förändring i det där dumt stora landet.. Seriöst så känns det väldigt bra, det känns nästan som en lättnad att veta att den där mannen förlorar den otroligt stora makt han haft i åtta år nu. Obama är vad USA behöver just nu. Han kommer inte kunna göra allt, men minsta lilla förbättring tas nog emot med stor glädje och tacksamhet från både det amerikanska folket och resten av världen. Som jag sagt förut: grattis Obama, och grattis resten av världen! :)


Hejsan

Ojojoj, vad trött jag är. Sitter här och vet inte riktigt ifall jag kommer kunna hålla ögonen öppna i mer än någon minut till, så jag får fatta mig kort. Inget blogginlägg igår pga matteprovet som jag hade idag, vilket faktiskt kändes bra. Efter provet idag så åkte jag tillsammans med två klasskamrater ut till en annan gymnasieskola här i Malmö för att gå igenom det FN-rollspel som våran skola håller i v. 7. Vi gick igenom regler, dresscodes och allt möjligt. Gissa hur lång tid det tog? TVÅ OCH EN HALVTIMME!! Fyyy, säger jag bara. Inte konstigt att man är så trött.

Nåja, ha en trevlig tisdag människor! Och jag hoppas inte att jag tänjde för mycket på mitt löfte om att inte snacka skola? Hehe, puss

My cover's blown!

Smart som man är så har jag haft två facebook's i typ ett år nu: en för vännerna och de i familjen som kan ta att mindre smickrande bilder läggs upp på en och en annan för övrig släkt som.. Ja, inte borde se de där bilderna med glaset i handen uppe på dansgolvet. Det här har fungerat jättesmidigt hela det här året, ingen har undrat över varför det finns två med mitt namn och min bild på facebook. Tills idag. För idag när jag loggade in på facebook hade tre i släkten addat min, hm, okonservativa facebook. Jaa, f u c k! What's next liksom? Ska de hitta bloggen nu också eller? Keep your distance ffs ;b

Vissa bilder föredrar man alltså att släkten inte ser..

Medan andra bilder dock bara skulle föra med sig goda saker om de såg. Här är en bild från min konservativa facebook:

Man måste tänka strategiskt ;)! Vad kan se bättre ut i deras ögon än deras lilla brorsdotter/kusin som håller tal framför en FN-flagga? Jag sa ju det: tänk strategiskt!

Myskväll hemma med p3 Guld

Hej kära bloggvärld! Av rubriken förstår ni nog hur jag spenderat min lördagskväll :). Jag har suttit här framför p3 guldgalan nu i några timmar. Ett namn sammanfattar ju hela galan. Do I need to say it? Thihi, det är inte någon fråga om vem som regerar på den svenska musikscenen. Efter att i åtta år ha legat i den absoluta toppen så.. Ja, ligger han fortfarande kvar där. Och efter att igår ha fått ta emot pris för Sveriges bäst klädda man (as if he would actually care), befann sig Håkan självklart på Scandinavium för kvällens gala. Självklart tog han hem pris i båda de kategorier han var nominerad i; årets artist (säger väl allt) och Guldmicken. Prestige säger jag bara, prestige :).


Min blogg är ju på väg att bli värsta Hellström-bloggen.. Nåja, man skriver om det man har på hjärnan. Och Håkan är det som satt sig på min :)! Nu väntar en film för mig som perfekt avslutning på den här stillsamma lördagen. Ha en fortsatt trevlig kväll allihop!

Big brother-henrik och middag på Elyssée

Godkväll kära blogg :)!
Kom precis hem ifrån min systers examensmiddag. Vi åt på Elyssée hela familjen, supertrevligt ställe här i Malmö. Jag, mamma, Robert och Daniel beställde in köttfondue medan vegetarianerna (annars kallade André och Alexandra) fick nöja sig med salladsbuffé, thöhö.. Fonduen var dock inte riktigt min grej när jag väl insåg vad det innebar. Sjukt svårt att förklara för er som aldrig prövat på det själva, men vi fick i princip in en skål med rått kött som vi sedan pinnade på "fonduesticks" och KOKADE i grytan vi fick in. Mysfaktorn var jättehög, den öppna elden under grytan sänkte ju inte den precis, men smaken höll inte samma standard, haha usch. Ville inte säga det medan vi satt och åt men det var sjukt äckligt.. Jag blev dock mätt på all pommes frites som bara fylldes på och fylldes på när man ätit upp. Till efterätt blev det en supergod cappuccino och en underbar Banana Split (ja, jag är inte så vuxen av mig när det gäller efterätter).

Under syrrans examensceremoni utexaminerades även Malmös 09-kull med sjuksköterskor. Förutom von Knorring (läs två inlägg tillbaks) fann sig även en forna dokusåpekändis bland de före detta studenterna. Minns ni Henrik ifrån Big Brother 2004? Googlade honom och fick upp bilden som ni finner här under. Han hade dock blivit ordentligt mycket snyggare! Hade inte min syster berättat att det var han hade jag nog aldrig fattat! Han brukade ju se ut som värsta Frankensteins monster, medan han nu såg riktigt okej ut, plastikkirurgi kanske :P?.. Ja, tro nu inte att jag brukade vara värsta dokusåpanörden förut.. Eller mjo, det var jag nog :$. Vad hemskt och patetiskt. Nåja, man kan ju inte vara stolt över allt..

En lite kul grej.. Min syster hade varit ute med några av tjejerna i hennes klass förra helgen och så hade de kommit in på den här Henrik. Den ena tjejen tyckte att han var jättesnygg och började diskutera hur, hm ja, duktig han skulle vara emellan lakanen.. Då utbrast min syster och två andra tjejer precis samtidigt: "MEN ANNA, det har jag sett på tv!!". Jo, killen hade sex i Big Brother-huset. Med två olika tjejer tydligen.

Skandalkillen Henrik

Dags att avsluta! Och för er som läst tidigare inlägg: jag lyckades inte med att undvika att skratta när Knorring ropades upp. Det gick liksom inte. Ha en trevlig fredagskväll allihop!
Angeliqua

Jag trodde inte jag skulle få det här priset eftersom..

Catchade ni Håkans beryktade kupp mot Kleerup på Grammisgalan i onsdags? Hur kan man inte älska den här personen och allt han gör? Att Kleerup fick så många fler juryröster än Håkan vet jag inte riktigt vad jag ska säga om. Förlåt mig, men vem fasen är Kleerup? Tydligen någon fjant som hade ihop det med Carolina Gynning.. Svenska folket visade ju sig dock ha en oväntad bra känsla för musik! Nedan hittar ni min nya youtube-favorit, hoppa fram till 1:15 ifall ni egentligen inte bryr er om prisutdelningen:

"Jag trodde ju att Kleerup skulle få det här priset eftersom du och Kleerup, ni har ju... Ja, ehm.. Så jag satt ju och groggade här borta.." (Också tackar han Gilbert två gånger, himla sött det där)


Torsdag!

Hejhopp!
Eftersom jag i slutet av förra året plötsligt insåg att jag förvandlat min blogg till vad man närmast kan likna vid en klagomur där jag enbart uttryckte hur stressad jag var över allt som gällde skolan och sådär, så tänkte jag bara upplysa er om ett nytt löfte jag avlagt åt mig själv. Det är nämligen så att jag gett upp klagandet! På bloggen, that is. Självklart inte i verkligheten, en sådan supermänniska är jag inte. Istället så kommer väl både mamma och min bästa vän, om dem inte redan fått det, få sår i öronen eller något. Fast ändring ska det bli! Jag tänker varken klaga om den aströga boken vi läser i svenskan, matteprovet på tisdag nästa vecka eller ekonomiprovet två dagar efter. Icke!! (thihhihhih)

Nej men seriöst, from now on ska jag verkligen införa en liten reform när det gäller bloggen, så här i början på det nya året :). Så, ett tips är att inte kolla igenom mina gamla inlägg (daterade ungefär oktober-december 2008): de stinker av negativitet..

Haha, förresten, en lite rolig sak hände precis. Min syster tar ju sin examen imorgon (grattis!) och hon ringde upp mig precis, enbart för att förvarna mig om en av hennes klasskamraters namn. Hon sa i princip:
"Angeliqua. Imorgon under ceremonin så kommer ett ganska roligt namn att ropas upp, och då kommer en liten kort knubbig man att komma upp för att få sitt diplom. Då måste du förbli lugn, du får inte lov att skratta." Jag försökte ju bara lugna henne och frågade henne hur torr hon egentligen trodde att jag var..
"Angeliqua. Han heter von Knorring."
- Jag dog.

Måste ringa och berätta för Ines.. Von Knorring liksom.. Vilken stackars sate? Hur kan jag möjligtvis låta bli att asgarva imorgon? Killen får ju skylla sig själv, jag hade bytt namn för längesen. Det här är ju som uppgjort för ett oundviktligt skrattanfall i kyrkan. Sorry Alex!

För att inte förolämpa en Amerikan borde du..

Det är så här att vi på våra TOK-lektioner har en lärare som kommer ifrån USA. Den här kvinnan, C, påstår säg vara så opatriotisk som man bara kan vara och tycker att hon är hur "europeanised" som helst. Sanningen är dock att så fort vi rör vid någonting som kan tolkas som negativt för hennes kära hemland, så sätter hon sig i försvarsposition och hävdar motsatsen så långt det bara går. Med andra ord så tar hon riktigt illa upp.

Det kan ju då vara ganska svårt att veta  vilka ämnen man får lov att prata om och vilka man helst bör undvika för att inte stöta sig med folk ifrån det stora landet i väst. Efter att ha gått IB i ett och ett halvt år anser jag mig nu vara tillräckligt påläst för att kunna sätta upp en liten guide över just det här.

Här är ämnen som du alltid kan vänta dig ett glatt samtal och en glad amerikan ut av:
  • Baseball (Alla vet att de är bäst, och alla vet att de är stolta över det)
  • Amerikansk fotboll (För anledning, läs ovanstående punkt)
  • Rugby (Borde vara säkert, kan dock bli lite riskabelt då England och Australien också är duktiga inom sporten. Kort sagt: här behöver inte amerikanarna vara bäst)
  • Michael Phelphs (Vem kan säga något negativt här liksom?)
  • Musik och film-industrin. (Såvida du inte vill kritisera hur kommersiell den är)
Vill du däremot veta hur du blir bff med en amerikan, då ska du undvika de här ämnena:
  • Att alla amerikaner (med undantag för urbefolkningen) bara är invandrare från övriga delar av världen
  • Watergate (Och allt annat som har med President Nixon att göra)
  • Vietnamkriget (vare sig du är för eller emot är det bäst att hålla dig borta från ämnet)
  • Gulfkriget
  • Kuba (eller någon av Castro-bröderna)
  • Slaveriet
  • -> Svartas roll i samhället efter det
  • Israel-Gaza-Palestina
  • Deras roll i instiftandet av Israel (Detta fick jag lära mig idag då TOK-läraren blev oerhört upprörd när någon påstod att USA kan bära en liten skuld över de problem som området upplever nu)
  • Terrorism
  • Deras constitution (så länge du inte tänker praisa den)
  • Någon administration (spelar ingen roll om det gäller George Washingtons eller George Bushs: just stay out of it.)
  • Britneys hälsa (Ni vill väl inte stöta på ännu en "leave Britney alooooooooooone"?)
  • Skor på presidenten
Nåja, nog med generaliseringar. Hörs imorgon :)!

Ett nytt inlägg!

Det trodde ni inte va? Haha nej, jag lade ner bloggen för ett tag, saknade helt och hållet motivation. Loggade in på publishme av ren vana, men slogs sedan av upptäckten att jag inte hade ett ord att skriva. Så, nu sitter jag här, två veckor efter, och funderar på hur jag ska göra. Borde jag starta en ny blogg och därmed göra en riktig nystart eller bara fortsätta att blogga här på min underbara domän? Vi får se, vi får se. Medan världen håller andan i väntan på mitt beslut tänkte jag lägga upp en liten video, då jag äntligen förstått hur man gör, thöhö. Kollade in en sida lite närmare och hittade instruktioner. Tänka sig vad man kan finna när man inte letar efter det..! Iallafall, tittade i min kalender tidigare idag och såg att det bara är 46 dagar kvar tills våran kära Håkan kommer till Malmö :), så vad passar då bättre att lägga upp här än en förskräckligt bra video som visar ett förskräckligt bra uppträdande av Håkan Hellström? Thought so, så här är den: Håkan Hellström, Nu Kan Du Få Mig Så Lätt :)


RSS 2.0