Man kan alltid lita på fejjan


Nedräkning: 25 dagar kvar

5 dagar tills det är dags att sätta igång, men samtidigt bara 25 dagar kvar tills det är över. Nummer två i listan av pepp-nedräkningslåtar: Kom igen Lena!


sellyourmother.se

Ibland stöter man verkligen på extraordinära reklamer på Spotify. Typ som nu precis, när "If you think your mother is too old, useless and of no real value, YOU'RE WRONG!" helt plötsligt dånade ut ur mina högtalare. Kolla in sellyourmother.se - det ska jag göra.

Quackfood snubblar över orden

Vi var inne i skolan igår för att träffa vår mattelärare och få hjälp med saker vi inte förstått. Då skulle Mia läsa upp en uppgift högt.

Det skulle låta: "Find the probability that both discs are the same colour"
Mia läser: "Find the probability that both dicks are the same colour"

Snyggt.

Dagens lärdom

Stadsbibblan är bra för en. Att inte ha tillgång till internet är bra för en. Internet är en tjuv som stjäl din tid.

"Angelina Jolie var gud och jag var hennes dödsängel"

Nu frågar ni er säkert vad i hela friden detta inlägget ska handla om. Fast det är inte så konstigt som det låter. Rubriken är ett citat från min vän Ines. Fast det kanske ni tycker låter konstigt. Fast det är inte så konstigt som det låter. För detta var bara det hon drömde om inatt. Fast det kanske ni tycker låter konstigt. Fast det är inte så konstigt som det låter. Hon var en dödsängel som, ungefär i stil med hur de gjorde i Avatar som vi såg igår, skulle döda folk fort och smärtfritt. Fast det kanske ni tycker låter konstigt. Fast det är inte så konstigt som det låter.

Vi är inte konstiga.

En lördagsnatt (jag är trött - varnar er redan innan ni börjar läsa)

Jag och bästis gick och såg Avatar ikväll med en tragisk förhoppning om att få trasha den totalt, sänka ned den i fördärvet och stampa på den tills man inte kunnat se röken av all beröm som östs över den. Fast planen sprack. Den var grym. Jag älskade den. Jag vill också leva om 150 år och åka iväg till en ny planet där det bor blåa snygga (det kan ju inte vara helt okej att tycka att de är snygga?) varelser som är grymma på pilskytte och som pratar värsta häftiga språket och som i princip kan kommunicera direkt med naturen och som är så godhjärtade att de får de hårdaste stenhjärtan att smälta.

Planen sprack som sagt.

Nedräkning: 30 dagar kvar

Kör nedräkning med pepplåtar var femte dag fram tills helvetet är över. Ja, för fan, så prackar jag på mig själv med lite icke-domedags-tänk mitt i all panik. Det låter rätt rimligt i mina öron.

30 dagar 'til it's over och jag får äntligen tillfälle att slänga in gymnasiets skrik-hopp-yl-partylåt nummer ett. Mr Brightside, eh ja.


Man ska uppskatta de små sakerna i livet

En stackars koreans inlägg på IB exams-eventet på fejjan: "Eng A1 HL, Physics HL, Chemistry HL, Biology HL, Math SL, History SL, Korean A2 SL"

Detta satte mina exams i perspektiv. Things could be a whole lot worse.

Sms från Quackfood

"Hahahaha min pappa kom precis hem med Melissa Horn-skivan och maxar den just nu i vardagsrummet :S det är ju din liksom? :P"

ALL KÄRLEK I VÄRLDEN TILL MIAS GRYMMA FADER.

Now the party don't start 'til May 25th


G-E-N-I-A-L-T

Måndag

Jag har lokaliserat en ny pluggspot i mitt hus. Vi har tydligen en fåtölj i hallen på ovanvåningen. Precis utanför mitt rum. Tänka sig. Perfekt iallafall. Och bekvämt. Min rygg mår som en gud just nu.

Imorgon är egentligen en rätt speciell dag

För då går vi vår sista schemalagda skoldag på hela gymnasiet. Sedan har vi paus för att plugga till våra slutprov som börjar den fjärde maj. Hade det inte varit för att man visste vad som väntade den närmaste månaden hade det här kanske inneburit lite mer glädje. Jag hade nog föredragit att gå i skolan några veckor till.

Fembot

Även att man stötte på en makalöst beroendeframkallande låt igår, med (hör och häpna..) ingen mindre än Robyn. Jag tittade såklart på Skavlan. Det är nästan lika bra som Så ska det låta och På spåret (haha puss Mia). Checka Fembot.

Ett fullständigt ologiskt irritationsmoment

Jag lyssnar väldigt mycket på musik. Alltså verkligen mycket. Merparten av den tiden jag är vaken har jag lurar i öronen eller cd-spelaren/iPod-högtalarna/datorhögtalarna på. Livet blir liksom en nyans ljusare/mörkare (beroende på vilket humör man är på och vilken musik man väljer att lyssna på) på det viset. Och det gillar jag. Att andra lyssnar på samma musik som jag brukar göra mig jätteglad. Det brukar det. Det brukar kännas som en liten personlig seger när en av mina favoritartister värvat fler lyssnare. Vanligtvis. Utan på dagar som den här. För under loppet av tjugo minuter har en tjej på min facebook delat med sig av två låtar som jag tycker om. Eller som jag älskar. Och jag har suttit och slitit mig i håret av irritation och muttrat på för mig själv om att de där är "mina låtar". Mina. Jag påminner om Gollum. Det känns som att hon missbrukar och/eller utnyttjar något som tillhör mig. Gollum stämmer nog in rätt bra på mig idag.

Radiohead


Paolo Nutini

Biljetter köpta till Paolos spelning i Köpenhamn den nionde juni. Jag och min bästis går som på moln över det här. Efter att hur lång tid som helst gått och svurit över att han dissat Norden år efter år känns det här.. Ja, rätt skönt.


Att verkligen gå från helvetet rakt in i paradiset

4 - 24 maj: IB exams (helvetet slutar klockan 12.30 den 24:e)
24-26 maj: Paddlingstripp på Immeln med IB's finest
2 juni: STUDENTEN
9 juni: Paolo Nutini i Köpenhamn
11 juni: Skolavslutning

Helt okej början på en sommar ellerhur? Den 24:e maj glömmer jag nog aldrig. Men veckorna som följer blir nog rätt fantastiska dem med. Den andra juni ska vi ju inte prata om. Euforiskt kommer det bli. Och bara tanken av att sedan kunna gå ut och göra ingenting utan att behöva lämna viktiga saker ogjorda hemma är rent svindlande. Vare sig det blir att jobba på kollo eller som personlig assistent i sommar så ska jag ha den bästa sommaren någonsin. Ska nog kunna klämma in någon veckas solsemester, alternativt några dagar i Paris (eller varför inte både och?) innan sommaren är slut också. Idag köpte jag studentklänning. 49 dagar kvar!

Le Sounds

Det har varit en 'ösa the sounds'-dag idag. De kommer inte ofta, men när de kommer, då kommer de med buller och brak. Ofta när jag är stressad, konstigt nog. Och stressad är jag. Om tre veckor sitter jag här och har mitt första exam imorgon. Gulp. Det där var ljudet av mitt överdrivet högljudda sväljande. Jag är rädd. Så rädd att jag börjar kallsvettas på bussen, ligger sömnlös om nätterna och är inkapabel till att äta. Jag äter alltid. Så när jag inte gör det är någonting fel. Handsvettspanik.


KENT. OCH JAG. HELKVÄLLAR. I PLURAL. JA.

Hej, jag fyller nitton i sommar. PS3 får gärna medfölja. Tack.

Oproduktiv helg - och nu är det bråttom

Exams om tre veckor och jag har haft ännu en oproduktiv helg. Ska bli jäkligt intressant att se hur det går i maj alltså. Nåväl - Timo i fredags var grym. Riktigt grym. Tiden bara sprang iväg och jag lallade därifrån hur lycklig som helst. Fast nu tänker jag inte tänka mer på det. Nej, nu är det exams som gäller. Slutprov, slutprov, slutprov. Är färdig med dem om 43 dagar. 43 fucking days. Nu kör vi!


"Lever ni?!"

Så där lät det när jag svarade i hemtelefonen för ett tag sedan. Det var min syster som kollat nyheterna och hört om familjedramat här i Husie idag. Senare visade ju det sig att det inte var så, men enligt vad hon hade hört var det en man, en kvinna och en ung tjej som blivit mördade. Men det var ju då inte vi. Bara så ni vet. Dock riktigt obehagligt när sådana saker händer så nära.

Finsk-indiskt-göteborgskt gånger två

På fredag ska jag äntligen få gå på konsert igen. Melissa Horn-konserten i höstas känns minst sagt avlägsen och abstinensen har på fullt allvar sakta men säkert krypit sig på mig. Att det sedan inte är någon mindre än Timo Räisänen som jag ska se gör inte saken sämre. Och det blir ännu bättre. Under en rutinmässig sväng förbi Timos hemsida stötte jag på en update om att han gör en akustisk spelning inne på Folk å Rock klockan fem på fredag. Haha, nyp mig.

 


Jag är drottningen av facebookgrupper

Min samling med facebookgrupper är genial. Mitt senaste fynd? "Varför sova om natten när man kan sova på matten?"

Den 2:a juni klockan 17, mina vänner

Då springer jag och världens bästa IB:are ut från Malmö Borgarskola för allra sista gången! Vi är först, såklart. Vad annars? Lycka. Direkt därefter följer min kära bästa vän Ines klass, så jag hinner förhoppningsvis se dem också. Sjukt så nära i framtiden detta är. Jag har helt seriöst gåshud i skrivande stund. 59 dagar kvar! Dags att börja skriva inbjudningar antar jag. Och gömma fula bebisbilder så mamma inte ens får möjligheten till att välja fel till skylten. Och vad i helvete ska vi servera på min studentmottagning? Måste välja meny snart. Iallafall ingen smörgåstårta. Vägrar smörgåstårta. Fast jag ska inte äta ändå. Champagne från morgon till kväll, JA!

Trodde fan att jag blivit gammal där ett tag

Vaknade för ett par timmar sedan. Av mig själv, ingen väckte mig. Gick och ställde mig i hallen, men ingen kallade på mig. Så jag gick in i duschen, kom ut därifrån, och ställde mig återigen i hallen för att vänta på ett "Angeliqua!!". Det kom inte. Så jag gick ner där nere, gick in och sa god morgon till Robban som satt och läste tidningen i vardagsrummet. God morgon sa han, men ingenting mer. Uppgivet gick jag in och började göra äckliga prickigkorvmackor till frukost medan jag kände hur ilskan bubblade upp inom mig. För att göra ett statement tog jag med mig frukosten upp i mitt rum, stängde till dörren lite sådär halvhögt och satte på musik. Hög musik. Det brukar jag göra i sådana situationer. Men ingen kom. Så här satt jag, och tänkte att "Nä, men då tycker de väl helt enkelt att jag gått och blivit gammal. Då är jag väl helt enkelt gammal nu. Hej gråa hår."

Sådär satt jag i typ en timme. Tills jag hörde att dörren smällde igen där nere innan mammas ljuva röst skrek "Angeliqua, kom neeeeeeer!". Nere i köket hittade jag en leende mamma som undrade om jag inte skulle gå ut och hitta mitt påskägg i trädgården. Fina mamma. Hon hade bara varit och lämnat påskliljor hos mormor och så hade Robban glömt att berätta om påskägget. Påskägg. Godis. Glädjetårar. Jag är inte gammal.

Pernilla avslutar en msn-konversation

Pernilla säger:
när jag var liten så stoppade jag termometrar i mig
godnatt

Recept på lättlagad och trevlig påsk-kaka!

1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
Nötter
2 liter whisky

Ta fram en mellanstor skål.
Kolla whiskyn genom att smaka.
Häll whisky i ett decilitermått och drick.
Upprepa.

Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande
håller kvalitén.

Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa
igen.

Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.
Schtäng av elvischpen.

Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad fjukt.
Schätt på elvischpen igen...
Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en
muvschkrejsel.
Schmaka sen om whiskyn forfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt.
De é inte schå noga.
Kolla whischkyn.

Schila citronsaften, lägg till en ma...sched... och schå socker,
eller nåt, va fan.
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret, icg....schå kolla schen
whiskyn.

Gå å lägg dej.... Vem fan schänner för å äta en jävla fjuktkaka i alla
fall....?

 

Jag vet att ni skrattar.

PS. Det roligaste är ändå att jag fick detta i ett mejl av min mamma. DS.

Så var det april

Första aprilskämtet här damp ner klockan fyra inatt. Väldigt trevligt, verkligen. Annars har jag stött på det här och det här. Sedan så får ni inte missa youtubes årliga aprilskämt. Detta årets påhitt var dock inte lika roligt som förra årets, då de vände hela sidan upp och ner. Men in och kolla; de har mixtrat med upplösningsalternativen. Välj "text" där ni brukar se "HD".

Ja, så nu är det ju alltså april. Två månader till studenten, mindre än så tills satans påfund IB kan räknas till historien. Aprilhimlen är rätt fin idag.


RSS 2.0