Lördagsförmiddagar som de ska vara

Idag vaknade jag pigg som en lärka klockan tio, medveten om att många av mina vänner (läs: de som var i Lund igår) antagligen precis gått och lagt sig och om några timmar skulle vakna och minst sagt må skit. Ha-ha säger jag! Istället för att spendera lördagen som en zombie så drog jag mig upp, åt kanelbullar till frukost (jag vet, mums) och satte mig framför en slags ap-serie på Animal Planet tillsammans med min styvpappa. Väldigt avslappnande måste jag säga, och engagerade som vi blev i de stackars plågade apornas liv så sved det när mamma sa att "nej, nu får vi faktiskt ta och åka".

Och av bar det då; runt, runt till Malmös alla elektronikbutiker för att hitta en saknad del till våran diskmaskin. På sista stället vi besökte, en liten Hemma-butik ute in the middle of no where, fick vi veta att de delarna som vi behövde enbart kunde hittas inne på Boschs egen reservdelsbutik, som självklart bara är öppen på vardagar. Jaha, sa vi och åkte till Jägersro Center och strosade runt inne på de få kvadratmeterna som det shoppingcentret består av. Det hela avslutades med att vi köpte med oss minimunkar hem från något amatörställe som kallade sig för "Dinky donuts" (jag undrar vilket multinationellt munkproducerande företag de blev inspirerade av) som sedan avnjöts med en massa kaffe hemma vid vårat köksbord. Ja, det var precis lika mysigt som det låter. För att lägga ännu mer vid mysfaktorn så öser ju faktiskt regnet ner här utanför. Sommarregn, åh :).

Nu ska jag sätta igång med färdigläsandet av våran svenskabok och gotta mig i andras bakfyllor. Ikväll jag drar mig ut mot Oxie där det ska ses på Eurovision. Hemskt nog så känner jag inte alls starkt för kära Sveriges bidrag, avskyr den där stirrblicken som Malena Ernman avfyrar varenda gång hon får chansen. Hon skrämmer mig lite grann. Nej, istället hejas det på Norge ikväll. De firar ju faktiskt nationaldag imorgon, tänk vilken grej om de då för första gången på ett bra tag vinner Eurovision kvällen innan. Våra söta patriotiska grannar kommer ju få den bästa dagen någonsin!

Ikväll vill vi alltså, ifall Malena inte lärt sig att kontrollera den där skräckinjagande blicken, höra en massa "Norvege douze points".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0