Sex and the city

ska få bort mina tankar från verkligheten nu i några timmar och sen är det dags att sova. Bon nuit & godnatt :)
Angeliqua

Sunday it is :)

And the sun is shining!

Var vaken lite väl sent igår för att bara ha varIt hemma, så lite trött är jag idag. Men annars känns allting jättebra, the sun is shining och det är helg.  Synd att jag har en massa "innegrejer" att göra idag bara. Ska ta och lägga mig i badkaret och läsa de där 50 sidorna till svenskan imorgon, sen ska jag fixa det sista med festprogrammet (jag vet att jag tjatar om det hela tiden) innan jag nog sätter mig i trädgården med resten av läxorna. Iallafall om det fina vädret håller i sig :). Sedan ska jag och mamma ha lite "rehearsal" när det gäller våra klänningar. Vi måste se så att allt sitter som det ska med bh:arna utan band, och framförallt kolla så att mammas klänning överhuvudtaget passar. Hon, det värsta träningsfreaket av de alla, har tydligen lyckats lägga på sig kilon de här månaderna innan bröllopet. Gud vad elakt det lät, haha, men det är hon som berättat vad vågen stod på, inte jag som märkt det bara av att se på henne alltså. Hon rullar inte fram om man säger så ;). Men ja, annars får hon helt enkelt svälta sig den här veckan. Finns helt enkelt inga andra alternativ :P.

SEX DAGAR KVAR NU, SJUUUKT!

Lördag

Hejhej :). Gud, vad jag har fått en massa gjort idag. Sov hos Ines igår, orkade inte åka hem efter vår någorlunda misslyckade filmkväll. Med misslyckad menar jag inte att vi hade tråkigt, utan att vi aldrig kom till att sätta på filmen. Jag, Ines och de andra uppehöll oss med en massa skvaller och så istället. Men det är så det ska va! :). Och sen slocknade jag i stort sett astidigt, men det var verkligen jätteskönt. Åkte den långa bussresan från Oxie in till stan tidigt imorse och spenderade dagen där med mamma (aka bridezilla). Nej, skämtar, hon är inte så hemsk. Bara liiite sådär halvhispig då och då.. Vi sprang iallafall Malmö runt för att hitta rätt papper till fest och vigselprogram osv, och fick lyckligtvis en massa gjort.. När vi väl kom hem så var det bara dags att sätta igång med programmen på riktigt, which I did. Blev färdig med vigselprogrammet och är i stort sett ÄNTLIGEN färdig med festprogrammet nu med. Måste dock sätta in ytterligare några snapsvisor, eller "allsångslåtar" som mamma insisterar på att kalla dem. Gör väl det imorgonbitti medan jag ältar min lördag som försvann i mammas bröllopsförberedelser. Nej, nu är jag trött på att sitta framför datorskärmen. Har fan suttit här och hållit på sen typ halvfem-fem i eftermiddags. I need my bed. Hoppas alla haft en trevlig lördagskväll och inte spenderat den som jag, haha. Pusshej

Angeliqua


Hejsanhejsan :):)

Jag är superduperjättetrött, men även superduperjätteglad över att det är helg. Fick även tillbaks ekonomiprovet, och precis som jag trodde så gick det jättebra :). Fick alla rätt, woho :). Juiförsej var det skitmånga som fick alla rätt, men det spelar ingen roll. Är jättestolt över att jag lyckades få det utan att ens plugga. Verkar som att Magnus tjat paid off. Fick ju min första sjua nu, och ännu bättre, så var det Anders Carlsson (IB-rektorn) som rättade proven, så nu vet ju han hur vi 'ligger till'. Ahh, det är så skööönt när man får sin smarthet bekräftad.... Skojaaaaaaaaa, höhöh.

Annars så somnade jag i princip nästan på min svenskalektion idag. Jag var så satans trött, och fick sitta och tvinga mig själv att fortsätta titta på läraren och nicka igenstämmande. Vill ju inte såra personen som bara försöker lära en saker liksom.. Och dessutom sätter betyg på mig.

Ikväll blir det filmkväll hemma hos Ines. Guuud, vad vi måste beställa pizza, är så himla sugen. Men det blir senare, ska kolla på lite tv nu. Gör aldrig det längre, och konstigt nog saknar jag det. Innan var jag värsta tvfreaket, nu kollar jag knappt några timmar i veckan. Detta är ju juiförsej bra, men ändå, det var ett bra sätt att slappna av på. Nu blir jag oftast bara ännu mer stressad om jag sitter och glor på tv i åratal.

Ha en trevlig fredag, vet inte om jag bloggar innan jag går, får se :). Pusshej

Men förihelvete!

Kan blondinbella sluta med det där "åååhhh plugget är den mesta komponenten i mitt liv, jag ääälskar det! Jag längtar efter att få komma hem och gräva ner mig i böckerna och läser alltid några kapitel i förväg så att jag förstår precis vad det är läraren pratar om på lektionerna dagen efter". Okay, we get it. You love it, move on and skip the f-ing bullshit.

Torsdag

Jag älskar torsdagar! Börjar 10.20, har ekonomi, äter lunch, har franska och sen slutar jag 13.15 :). Idag fick jag dck stanna kvar för att först jobba på ett engelskagrupparbete med Mia, och sen gå på första mötet med make poverty history, en organisation på min skola som sysslar med välgörenhet. De, eller vi, samlar ihop pengar på en massa olika sätt, som sedan skickas till olika projekt runt om i världen. Så nu ska jag make up för mina 17 år av egoism ;). Dessutom får jag CAS-hours för det. Skojar alltså, jag gör det av ren good will. Hann med att göra alla mina läxor medan jag väntade på mötet, jätteskönt :). Ska bara ta och bränna Parisbilderna till min lilla vän Ines, som tjatat ett bra tag nu. Imorgon ska vi ha en liten filmkväll hemma hos henne med några andra tjejer, trevligttrevligt :). Tror ni man kan få tag i en någorlunda bra version av satc nu? Anyways, det är vad det blir imorgon. Alternativet är fest i Höllviken för lilla Kim som är överlycklig och firar borttagningen av hennes tandställning, men just nu låter filmkväll bättre faktiskt, jättemysigt skall det bli. Blir det inte av imorgon så åker vi väl dit ändå, alltid kul :).

Nu ska här brännas bilder innan jag börjar slappa av för att sen få mig lite tidig sömn. Byebye


ZZZZZzzzZZ

Jag somnade vid skrivbordet medan jag pluggade. Helt sjukt ju :P. Först somnade jag i bussen (läs föregående inlägg), och nu somnar jag med ekonomiboken i nyllet. Nae, nu ska jag sova. Vet inte varför jag sitter och skriver det här blogginlägget heller, men datorn bara stod på här och ja.. Ni bloggare förstår ;) Nej, dags att sova! Angående provet imorgon så får det bära eller brista, antingen kan jag det eller också kan jag det inte.. Då får jag bara prestera på nästa prov, är liksom lite för sent ute för att kunna göra något åt det nu. Pussshej allihopa, nattinatt!

Tjosanhoppsan, så var det igång!

Har mitt första prov imorgon.

Ekonomi, inte så svårt tror jag. Men vill bara poängtera hur konstigt det känns att på mindre än 14 dagar ha gått från att slappa varje dag till att sitta och plugga till ett prov. Det är så förvirrande för kroppen så det inte är klokt, jag är fortfarande inte med i svängarna när det gäller att sova och vakna i tid. Idag somnade jag på bussen på väg hem och vaknade med öppen mun. P i n s a m t. Själv hatar jag när folk somnar på bussen, det ser så ofräscht ut. Men där satt jag.. Sovandes.. Med munnen öppen :/. Hoppas ingen kände igen mig.

Time to start studying litegrann, innan det förhoppningsvis blir lite sömn. Ha en trevlig kväll :)

Tisdag

Allmänt trött dag idag i skolan. Började 10.25 vilket var störtskönt, dock har jag inte varit piggare för det. Somnade jättesent, vaknade jättesent, hann inte äta frukost, fick ta en snabbdusch. Fick varken lov att äta min medhavda frukost eller dricka mitt kaffe på engelskan, så om inte annat så säger väl det allt? Engelskaläraren fick en plötslig idé om att vi inte fick lov att äta på lektionerna, vilket vi enligt reglerna inte får, men som alla lärare brukar låta oss eftersom elever som äter på lektionen gör det för att de senare ska kunna hänga med med ett normalt blodsockervärde. Men nej, engelskaläraren var inte på något bra humör idag och det var inte jag heller, så det krockade väl lite.

Efter det var det lång håla som vanligt, sedan en fullkomligt meningslös franskalektion, och sen pallrade jag mig sakta men säkert hemåt. Åhh, jag är så trött, vill bara sova. Har ekonomiprov på torsdag, efter TRE ekonomilektioner bara.. Yey?

Måste dammsuga med :/. Nej usch, vill verkligen bara sova så att jag kan komma igen starkt imorgon. Onsdagar är ju min värsta dag i veckan, börjar 8.15 och slutar 16.20, och inför en sådan dag skulle det verkligen behövts lite ordentlig sömn. Eller mycket. Nej, nu ska jag sätta igång. Nu, medan jag skriver, så stinker mitt rum av skrivarbläck eftersom jag sitter och skriver ut de där motbjudande vinetiketterna som jag gjorde färdiga igårkväll. Sedan ska jag klistra på alla dem, drygt 60 st, och efter det väntar svenskaläxan innan jag börjar med ekonomin litegrann innan jag går och lägger mig. Och ja, nämnde jag att mitt rum behöver dammsugas? Ha en trevlig tisdag vänner :)

Angeliqua

Sorry men, HAHAHA


Så var det måndag igen

Är det bara jag som tycker att känslan av att ha för korta helger är mycket mer markant precis efter sommaren än annars? Fasen alltså, fredagen flöt förbi hur fort som helst, i lördags hade vi möhippan (så himla lyckad, berättar senare!!) och i söndags var jag bara allmänt död. Tänk att det är meningen att man ska jobba i fem dagar, för att sen bara få två dagar att vila upp sig på? Är inte det lite fjuttigt? I know my answer..

Hihi, pallar inte dra möhippehistorien just nu, det skulle kanske vara femtioelfte gången som jag berättade samma sak, men uppdaterar med bilder idag eller imorgon. Har inget internet på min dator, igen, så det är asjobbigt att uppdatera bloggen nu. Anyways, idag så har jag väl haft två lektioner eller något sådant.. Nej, tre har jag haft: ekonomi, environmental och svenska. Har blivit en ännu värre svenskanörd nu, älskar att sitta och göra det vi gör. Se hur andra tolkat saker som jag tolkat helt annorlunda och sådär. Efter skolan tog jag en maratonfika med emma, vi satt och babblade om allt och alla i sådär tre timmar. Jag satt och var onyttig med en cola och en marshmallowcookie (mhm, espresso house, i know shame on me) medan emma var relativt nyttig med scones och chai. Undrar hur det gått med hennes diet? Haha, jag vet nog att hon smygäter när ingen ser.. (OBS!! Emma är inte tjock alltså, hon har bara fått för sig att hon borde börja äta nyttigare).

Nu ska jag ta ett bad och läsa min engelskaläxa. Det är typ ett häfte med kanske så 20 sidor text om hur olika tidningsartiklar är uppbyggda och utformade. Kan ju come in handy, men ärligt talat, är inte 20 sidor med bara text som hemläxa lite väl överdrivet? Sedan har jag min superba bok till svenskan att fortsätta på, och åhh 10000 miljoner grejer i huvudet. Men det ska nog gå bra. När jag väl listar allt jag måste göra i huvudet är det egentligen inte så himla mycket, måste bara ta tag i det på allvar. Btw, jag måste sätta igång med CAS. Yey.


Gammal favoritfilm :)

Aah satte på tvn, och så ser jag att de visar 10 orsaker att hata dig på femman. Det var min absoluta favoritfilm någongång när jag var 11-12 år. Annorlunda att se den nu, Heath Ledger är ju med i den. Folk som känner mig är att jag är otroligt känslosam och gråter för det mesta, oavsett om jag är lycklig eller ledsen. Vill inte se Batman på bio, vet inte hur jag kommer reagera :P. Eftersom jag inte sett filmen så får ni ursäkta mina cyniska kommentarer som kan komma då och då om att Warnerbros försöker squeeze out varenda öre de kan få ur den här filmen och badar i pengar pga att en av skådespelarna dog under inspelningen. Har inte sett den, och visst kan det vara så att Ledger är helt alldeles otrolig i den, men jag vet inte.. Nej, jag ser ingen annan anledning till hysterin runt filmen än att den har sin grund i hans död. Sorry.. Kanske ändrar mig när jag sett den, och ja, kommer nog med all säkerhet göra det eftersom jag säkert kommer bli rörd till tårar många gånger om. Tror dock inte att det beror på hans skådespelarprestation, som dock alltid varit speciell. Varför skulle den vara annorlunda nu? Eller jo, han var ju extremt olycklig udner inspelningen och det är väl allmänt känt att artister jobbar bäst under dåliga förhållanden. Eller ja, nej. Jag vet inte. Återkommer när jag sett filmen, och ursäkta det osammanhängade inlägget. Läste om det nu och ser att det ser lite Kenza-inspirerat ut. Yey...

Nu slutar reklamen so I'm off för att gråta lite till..

Rolig notis från min svenskalektion i onsdags.

Vi sitter i klassrummet med vår nya svenskalärare Bernt. Bernt gav oss vårt första verk som vi ska läsa. Boken handlar om en man som blir skickad till ett koncentrationsläger. Så står Bernt och pratar litegrann om boken och om andra världskriget. En liten stund senare..

"Ja, läxan till på fredag blir att ni får kolla upp lite fakta om.. Vad fasen heter det? Ehmm.. Utrotningen.."

Jag dog.


PS. Han pratade om förintelsen. DS.

Honeys!

Vet ni vad jag åstadkommit ikväll? Av allt jag planerat? Ingenting! Haha, och det har varit så himla skööönt! Imorgon slutar jag två, så får skynda mig hem då och fixa med grejer. Alex och jag jobbar på en "hemlig grej" till bröllopet med. Hihihihihi, jag är så hemlig nuförtiden. När blev jag personen som kunde låta blir att typ.. skvallra? Är stolt över mig själv, och första målet är väl att lyckas med att inte förstöra något som har med den stora överraskningen på lördag att göra. Tänk om personen ifråga mycket lägligt hade hittat min blogg nu? Hahaha, herregud. (Det där var ett jättenervös herregud, för liksom, tänk så skulle det hända? Har hur många inlägg som helst när jag nämner det).

Iallafall klockan 16.30 kommer X hit för att fixa med saker till på lördag, och sen ska jag ut med Ines på malmöfestivalen. Två dagar kvar nu, får åka ner båda de här dagarna för jag har varit så himla opepp hela festivalveckan och knappt varit där. Bara typ promenerat igenom, köpt något att äta och sen fått nog. I haven't been feelin' it, liksom :P. Känns som att jag har så mycket att berätta, men vill inte sätta igång för då får ni ett sådant där maratoninlägg. Fast nu ska jag sova. Mhm, klockan är 21.57 och jag vet inte hur jag lyckats bli så här trött med tanke på att jag inte gjort något. Å andra sidan blir jag alltid trött av att göra ingenting. Men skööönt är det ändå :D. Varför börjar jag alltid babbla efter att jag försökt säga hejdå i bloggen? Sjukt alltså. Hur ofta som helst får jag ta bort hejdå:et och flytta ner det.. Nu babblar jag igen, men det är väl därför alla älskar mig? Mohahaha. Nej, I'm off to bed, pusspuss!

Angeliqua

Hejsan bloggen!

Här sitter jag efter min andra IB-dag. Började 8.15 imorse och slutade halvfyra (vi fick gå tidigare). Kändes som en riktig maratondag även fast den ändå var ganska okej. Började dagen med första lektionen i Environmental Systems and Societies. Verkar jätteintressant och läraren verkar jättebra. Man studerar i stort sett miljön och alla problem som finns gällande den. Sedan så är det väl ganska mycket biologiaktigt (med inriktning på miljö självklart) och så touchar man vid kemi (övergödning och sånt där). Det här blandas med miljöpolitik, lite ekonomi och vanligt stadsvetande. Det är bara så jag, känner jag! Sovmorgon imorgon, börjar vid tio tror jag :). Och har bara tre lektioner typ ekonomi, matte och franska tror jag. Gud vad jag snackar skola!

Nej, gud, jag har så himla mycket att göra! Festprogram till bröllopet, vinetiketter, läxor, det "hemliga eventet" på lördag. Ahhh, allt bara snurrar. Men det ska nog gå ihop, bara min egna dator kan börja fungera normalt igen. Hoppas ni har haft en trevlig vecka människor! Vet att jag är jätte IB-hypad, men ja, en sak till: fick en bok på svenskan idag som jag började läsa på bussen hem. Den verkar så himla bra, och mest av allt har jag bara lust att lägga mig i sängen och läsa den istället för att ta tag i grejer. Alltså, jag låter så himla deppig när jag egentligen känner mig riktigt glad. Är bara trött och stressad, that's all.

Okidoki, ni får ha det så bra! Pusshej


Hejhej :)

Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem! Idag kommer Ines hem!

Vettigt inlägg kommer imorgon, nu ska jag dock sova. Är så himla trött att jag nästan trillar av stolen. Skola från 8.15 till 16.20. Och jag går IB nu, på riktigt. Så himla sjukt att efter all push man fått i PrIB och allt man hört, så är man äntligen här. Gud, jag längtar tillbaks till PrIB. Jag är lite rädd.


Min brudtärneklänning! :)

Haha, det ser ut som jag posar, men nej, det gör jag inte. Undrar bara när självutlösaren ska ta den jäkla bilden.. And yes, jag vet att jag ser jättetrött ut. Det är jag :P. Både trött och osminkad. Tror att klänningen blev lite ljusare på bilden än i verkligheten. Kommer ju bättre bilder på bröllopet :) Hihi, I can't wait.


Tjosanhoppsan!

Är konstigt nog på bra humör efter min första skoldag? There's a first for everything antar jag :). Hihi, idag var det egentligen bara upprop, ingen riktig skoldag. Men imorgon så kör det igång ordentligt med lektioner och så. Så himla konstigt att bara bli knuffad in i verkligheten sådär. Har dock inte matte imorgon, för min allra första lektion på det riktiga IB är inställd! Haha, I'm off to a good start!

Imorse så träffade jag några tjejkompisar från kära PrIBa och gick och tog en frukostfika. Jättetrevligt var det, med en massa skvaller som vanligt. Och sommarsnack, och skolsnack, och tjejsnack och ja, bara en massa snack helt enkelt. Men det var kul att samlas allihop igen, och speciellt att träffa några som man inte träffat sen på skolavslutningen. Sen hade vi iallafall upprop kl 12, vilket var "refreshing". Så himla konstigt att vara tillbaks! Efter skolan gick jag litegrann på festivalen med Bella och Kim. Hihi, träffade en gammal engelsklärare som drog upp mitt humör ännu mer. Hade honom bara i typ några månader i åttan, men när jag gick förbi honom så log han och hälsade jätteglatt. Fattade först inte vem det var, men blev jätteglad iallafall. Jag blev helt rörd och tänkte väl något i stil med "Oh my gooood, he remebered me!!!!", hahaha.

Sedan träffade jag en gammal klasskamrat, vars intentions jag inte riktigt kunde placera? Tänker inte skriva om det här, men allt tolkades liite konstigt från mitt håll? Anyway, mitt glada humör är intakt och ska kanske in till Tingsek senare ikväll. Så himla mysig han är! Lyssnar egentligen bara på typ tre låtar, men det är bara för att jag inte stött på fler. Rekommenderar honom starkt :)

Och förresten, wtf? Vad är det för en ful kille på framsidan av malmös skolkalender? Vad var tanken egentligen?

På grund av anonymiteten..

.. kan jag ju dela med mig av anledningen till att jag inte gick ut i onsdags, inte igår och förmodligen inte kommer att gå ut idag, trots att vår kära malmöfestival drar igång ikväll. Har blivit smittad av ett virus som gett mig en massa blåsor i munnen, på händerna och på fötterna. EEwww, I know. Inte velat berätta det, förrän jag såg den patetiska bloggstatistiken! Och nej, det är inte någon slags "inappropriate disease" som man får genom några "inappropriate actions".  Hahaha, nej men ja..

Mm, och ifall ni ändå hittat hit så får ni lov att vara någorlunda äcklade för hade jag läst det här i någon annans blogg hade jag inte reagerat på något annat sätt. Men usch, det är så synd om mig :(. Har inte kunnat äta, eftersom det gör så satans ont i munnen. Jag pratar som en utvecklingsstörd när det är som värst, och jag vill inte ens ta mig själv i ansiktet med mina händer. Har sådan där handsprit som jag köpte i Paris som jag använder hela tiden, eftersom att jag ironiskt nog ända sedan jag var liten haft värsta bacillskräcken och HATAR att t ex röra på dörrhandtag och andra bakteriefällor. Verkar som att jag borde ha börjat använda handspriten tidigare så att jag inte smittats av det här jäkla viruset. Äckliga parisare, äckliga parisiska metro och äckliga franska man som nös på mig mitt i stan. Vet att jag fick det här av honom! Äckel!

Nej, nu ska jag fortsätta med mammas festprogram till bröllopet. Hon kommer få slaganfall när hon kommer tillbaks och ser att jag inte gjort något än :P. Skulle börjat igår morse och varit färdig ungefär nu.. Haha, stackars mamma, hon stressar alldeles för mycket inför den här dagen. Ska förresten lägga upp en bild på min brudtärneklänning snart! Den är insydd och klar, fotar den kanske ikväll om jag stannar hemma. Vilket jag kommer få göra sista fredagskvällen på sommarlovet. Ah, poor me :(

Angeliqua

Bloggen har blivit så anonym!

Höhö, alltså. Jag kan skriva precis vad jag vill. Heil Hitler, död åt kungen, hoppas ngn b*mbar OS. Ingen läser min blogg längre! Haha, min frankrikeresa gjorde att min blogg nådde bloggbotten i princip. Borde jag göra ett tappert försök till att få tillbaks läsarna eller borde jag utnyttja det här och börja skriva en massa juicy personliga saker, bara för att jag vet att det hålls hemligt ändå? Hihih slogs precis av en tanke. Tänk om den kinesiska säkerhetspolisen skulle komma och konfiskera min data nu och ta med mig till en kinesisk motsvarighet hav Guantanamo? Där skulle jag utan några juridiska rättigheter hållas fången och bli utsatt för waterboarding och en massa andra hemska saker. Enligt dem hade dem haft rätt att göra det eftersom att jag uppmanat till våld i min blogg. Hahaha, blir faktiskt skrämd av mig själv! Men, kan det hända? Jag menar... på allvar? För säkerhetsskull:

Kära kinesiska myndigheter! Detta ska inte tas på allvar, I am not being serious, and I am not making fun of your wellachieving government!

Haha känns som att jag blir otroligt påverkad av dem idiotiska satiriska bloggarna jag börjat läsa. De är så otroligt mer underhållande än till exempel Kenza och Blondinbella. Inte för att jag låter bli att läsa dem två sistnämnda, men vill bara säga det. Alltså, varför läser jag de bloggarna? Blondinbella nådde någon slags formtopp i våras då jag till och med försvarade henne. Men hela det här med att outta övergreppet hon varit med om i Italien på bloggen en halvtimme efter det hände och sådär. Det blev bara lite... Jag vet inte, det verkade bara lite konstigt i mina ögon. Och kändes bara så himla ---------- hela grejen. Och hennes pojkvän..?  Nej, jag är så himla patetisk som fortsätter att läsa de här bloggarna. Kenzas blogg är iallafall någorlunda upplyftande. Hennes typiska 'puppylove'-yttringar och sådär.. Men nja, kanske borde lägga av att läsa de här bloggarna? Not a chance in hell. De är en del av mitt vardagsliv, hahaha. Även fast jag klagar på dem, så häänder det iblaand att jag berömmer dem. Har iallafall slutat läsa Stinalees blogg. For now.. Haha

Och varför i hela friden visas inte Carolina Klüfts tresteg någonstans? Vem bryr sig om tennis?

Nejnejnej

Fade away med Håkan Hellström är inte bra. Inte bra. Den är ju rent ut sagt dålig. Visst, det är jättesött när Håkan börjar sjunga lite sådär halvsvengelskt (eller helt), men nej. Nej, vad fasen tänkte han :P? Vet att ingen i hela världen bryr sig om det här inlägget men när den här låten kom igång i mediaplayern tänkte jag något i stil med "Vad fan är det här?" och när jag sedan hörde Håkans röst där någonstans i refrängen eller vad det är, blev jag helt.. Stunned typ. Jaja, även den bäste gör misstag. Men tycker någon om den här låten? Det är vad jag vill veta. Ska bannemej ta och läsa lite youtube-kommentarer, haha. Det är verkligen illa när man anser sig ha tid till att, på grund av ren nyfikenhet också, gå in och läsa kommentarerna på en youtube video. Ännu mer illa när man egentligen inte har tiden men gör det ändå. Och i den kategorin ligger jag. :)  Ha det så trevligt där ute i sommarregnet!



Update: Inga träffar på youtube.

SKIT

Skrev precis ett aslångt inlägg om att jag fått mitt skolschema och så, också försvann ALLT när jag trycket på förhandsgranska. Och sen kunde jag inte gå tillbaka till förhandsgranska och åååååhhhhhhhh. Kortfattat så skrev jag att min schema, som jag precis fått, är sådär. Har en jävla 80 minuters TOK-lektion på onsdagar som gör att jag slutar 16.20. Skit också.. Men ja, kan ju inte skriva om hela inlägget och speciellt inte när jag är så här trött. Här är schemat iallafall:



Mina lektioner (utan TOKn, eftersom jag inte insett hur det låg till än när jag satt och highlighta [och ja mm, jag vet, sjukt IB att ens sitta och göra så under ens sista sommarlovsvecka]) är gråa. Inte för att det är intressant för er, men ja, känner för att ha det här ;). Jaja, nu ska jag verkligen sova, är så jädrans trött alltså.. Godnatt!

Tisdag

Tjosanhoppsan! Somnade äntligen vid nio-tio ungefär igår efter (räknar) trettiofyra vakna timmar. Ändå vaknade jag klockan tio idag och fick tvinga mig att ligga kvar och försöka sova. Steg upp vid tolv och gick ner och åt frukost medan jag var inne på mammas laptop. Och sen har jag inte flyttat mig, utan frukostgrejerna står kvar här brevid :P. Haha jag är såå lat! Idag så kommer först Bella hem till mig och sedan ikväll ska vi gå på bio. På grund av behov av uppmuntring kan det hända att vi ser Sex and the city igen (shame on us), haha. Såg den med Ines i Paris, och den var så hiiiimla bra! Jag och Ines blev helt betagna i den, och det har Bella också blivit. Så förmodligen ser vi den igen :P, eller så blir det The dark knight, men känner inte alls för att se den. Det om något skulle INTE vara uppmuntrande. Vi får se hur vi gör helt enkelt. Kom dock på att jag bara har Euro i plånboken och inga pengar på kontot. Forex kommer ju inte vara öppet ikväll, och knappast att jag åker in nu enbart för att växla pengar. Hoppas mamma lånar mig pengar så länge.. Det gör hon, för min mamma är så snäll :)

Nu ska jag in i duschen och försöka städa undan lite i mitt rum. Men det känns helt jäkla omöjligt, har ingenstans att lägga grejorna.. Så himla frustrerande så det inte är klokt! Jaja, ha det så bra :) Puss

Hemma i kära Malmö :)

Sådärja, det var den månaden i Paris. Nu sitter jag hemma här i mitt jättestökiga rum vid min fina dator och lyssnar på min musik och väntar på att någon ska närma sig en dator för att kommunicera med mig. Haha, nej skojar. Men herregud, jag sov ingenting inatt så om det här inlägget är lite konstigt eller så, så beror det på det. Sov två timmar på planet och fick nackspärr, yey! Men ja, försöker hålla mig vaken nu på dagen för the greater good. Kommer ju somna jättetidigt ikväll om jag klarar av det vilket kommer innebära att jag kan vakna i tid imorgon och komma in i rätt tidsrytm inför skolan (puh). Börjar om en vecka. Vet förresten inte när eller var jag ska då på måndag. Vi har inte fått någon information alls så det lär ju bli intressant. Duktigt Borgarskolan, verkligen :P. Haha och vet ni vad? Min styvbror börjar skolan idag! Stackaren går på cybergymnasiet och de har betydligt kortare lov än vi har, fast går ju juiförsej bara halva dagar hela skolåret. Men ja, han är i skolan nu.. Sjukt kul.

 Bild från den underbaraste staden av dem alla
(lägg märke till stjärnorna; Sarkozy skyltar stolt med ordförandeskapet överallt)


Bildinlägg kommer in så småningom, nu ska jag lägga mig i badkaret, sen fixa något till lunch och efter det stationera mig vid teven resten av dagen. Så himla skönt att vara hemma faktiskt, känner mig alldeles fri. Kan göra vad jag vill när jag vill. Love it. Ha en trevlig måndag! Puss

Tjosan!

Höhö ja, mitt flyg går om sex timmar, ska vakna om tre timmar och åka om fyra timmar. Problemet är bara att jag inte somnat vid den här tiden på ett bra tag. Igår gick jag och la mig ett men kunde inte sova förrän halvfem. Imorgon (eller idag) ska jag ju iallafall få sova i min egen säng! Usch, det var jättesorgligt att säga hejdå till alla idag, främst till Aurèlie. Samtidigt vill jag ju hem till mitt liv i Sverige, men kommer sakna henne jättemycket och hoppas verkligen att allt löser sig för henne och hennes lilla dotter. Men ja, nu ska jag gå och lägga mig i bäddsoffan i några timmar. Bloggar från min älsklingsdator där hemma imorgon eftermiddag! France va me manquer. Au revoir!

angepange

Så, nu har den kommit.

Dagen före hemfärden till Malmö. Varför sitter jag vid pappas laptop och gör ingenting under min sista dag i Paris? Ja, jag har ju inte mycket val eftersom min pappa måste bli klar innan vi åker ut. På schemat står iallafall ett snabbt besök hos min faster Angelique varpå vi åker hem till min kusin och hans flickvän för att vara där typ hela dagen. Antagligen så lämnar pappa mig där och kommer och hämtar mig på kvällen för att kanske åka förbi min faster Yvette och säga hejdå med.

Det var oväntat nog mitt eget val att spendera min sista dag hemma hos Aurelie. Hon har det verkligen inte lätt nu, och vi har blivit ganska nära nu de här veckorna och främst de senaste dagarna. Kommer vara jättesorgligt att säga hejdå eftersom jag vet att hon verkligen känt att jag gett henne stöd. Eftersom varken hon eller min kusin någonsin kommer kunna läsa det här så kan jag ju berätta att allt handlar om att min kusin inte alls behandlar henne bra. Och ja, snacka om att det känns jobbigt att lämna någon som man vet absolut inte trivs eller är lycklig i sitt liv. Igår sa hon till mig att hon var jätteglad över att få ha lärt känna mig och att hon känt att vi kommit varann jättenära och att hon hoppas att jag kommer tillbaks snart. Hon har ju nästan inga vänner kvar här eftersom hon nästan aldrig kan träffa dem pga min ***** till kusin. Snacka om att jag fick kämpa för att hålla tillbaks tårarna. Och det som rör vid mig så mycket är att jag kan dra så många paralleller emellan dem och ett visst annat par som spelat en stor roll i mitt liv. Där slutade det bra, slutade på det enda sättet som det egentligen kunde, och jag hoppas att detta sker emellan min kusin och Aurelie med. För så som det är nu är helt ohållbart. Men vad kan man egentligen göra, förutom att vara ärlig med vad man känner när man blir tillfrågad? Ingenting och det är så himla jobbigt. Iallafall så står ju iallafall som ni förstår ett jobbigt avsked på schemat idag. Åh, vill plötsligt inte åka hem.

Nu ska jag sortera ut mina kläder ur tvätten här och lägga dem i resväskan. Sen är jag väl i stort sett färdigpackad och klar. Flyget går klockan sju imorgonbitti från Charles De Gaulle, vilket innebär att vi måste åka härifrån klockan fem på morgonen vilket i sin tur innebär att jag måste vakna klockan fyra i natt. Det lär ju bli intressant.. Vet inte ens om jag kommer hinna somna. Well, we'll see! Tror väl jag bloggar igen innan jag åker hem men annars så hörs vi när jag sitter vid min kära dator hemma i Malmö :) Bissous!

Angeliqua

Sååå besviken, stackars mig :(

Åååhh, vi hade planerat att åka till Disneyland imorgon. Skulle åkt tillsammans med min kusins flickvän Aurelie. De, hon och min kusin, har jättedåligt med pengar och eftersom folk sagt till oss att inträdet kostar 35 euro så skulle pappa bjuda med henne. Nu så skulle vi kolla priset och öppettiderna igen för att vara helt säkra och så ser vi att det kostar 49 euro per person om man inte bokat i förväg. Det blev liksom lite för mycket för min pappa, så det blir inget Disneyland :(. Känner mig som ett litet barn som blivit berövad på min julklapp. Så himla tråkigt. Får väl åka dit nästa gång jag kommer hit, men ååhh vad irriterande det här är! Känner mig jättebitter och tänker typ i banor som "fan att de ska vara så himla fattiga". Neej angeliqua, fy på dig! Höhö nej jag lovar, tänker inte så hemska tankar....

Iallafall, åker hem till dem imorgon ändå (till Aurelie då). Kommer sakna henne jättemycket, hon är den enda, förutom mina fastrar, som jag fäst mig vid här nere. Och deras dotter med, så himla söt är hon! Hoppas också på att jag hinner träffa min favoritfaster nummer ett Yvette imorgon. Känns som att jag jobbar emot klockan :P. Vill träffa min andra faster Angelique med. Detta kommer ju bli lite körigt..

La för övrigt alla mina pengar på smink idag, har köpt ny foundation, en concealer och lite så. Haha, köpte en sån där flaska med desinfekteringstvål som man kan ha i väskan också! Snacka om att den kommer användas ofta! Har värsta bacillskräcken.. Och min bästa vän the I har en ännu värre. Fasen också, tänkte inte på att köpa en till henne med. Nu kommer hon ta slut på min! Jaja, I'm off to bed eller något. Pappa "måste" tydligen ha datorn, för han ska göra något "jätteviktigt". Ja, Ines, du förstår vad jag pratar om. Åhh, längtar jättemkt till allt där hemma nu: min mamma, min styvpappa, min syster, vårat hus, bröllopsförberedelserna, MITT rum, MIN dator, MIN  tv (med originalversioner av serier, utan dubbning), min katt (saknar min lilla findus jättemycket) och MIN SÄNG.

Bon nuit!

Sista lördagen i Paris

Hejsan folk :). Åker ju, som jag nog nämnt typ 1000 ggr nu, hem till Sverige på måndag. Tänkte att jag ju faktiskt är tvungen att shoppa lite till innan jag kommer hem, så nu ska jag in till stan med pappas pengar för att handla litegrann :). Ska även försöka hitta de där jädrans guldskorna! Fast så svårt ska det nog inte bli. Oroar mig mest för vikten på resväskan som jag packade lite snabbt igår. Utan allt som ligger i tvätten (tjocktröjor t ex)+necessären så väger den 17.4 kg och jag får ta med mig 20. Tror jag får packa en liten väska att ha som handbagage med. Hatar att ha det och har lyckats undvika det fram tills nu. Men men, man kan ju inte få allt.

Förresten jag kom att tänka på en sak. Tänk så annorlunda min värld kommer vara om exakt en vecka. Då är jag hemma, har varit det i en vecka och ska antagligen ut till festivalen i Malmö. Jag börjar skolan om två dagar och har säkert ångest över det samtidigt som det kommer vara liiiiite (pyttelite) skönt med rutiner igen. Sedan om exakt två veckor så har vi mammas möhippa och springer runt stan och skämmer ut oss. Om fyra veckor så har mamma och Robert precis gift sig och vi står nog och tar bilder med fotografen typ. Konstigt att tänka så långt (eller kanske ganska kort) framåt..

Nu ska jag gå och äta farmors mat, typ couscous med någon sås. Detta kan bli sista målet jag äter här (av henne alltså), eftersom vi kanske åker till Disneyland imorgon! Wiiiie :) (..både till disneyland och att jag äntligen nått fram till mitt sista mål mat lagat av min kära farmor/grandmère/albertina/"mami". Kär gamling har många namn). Ni får ha en jättetrevlig lördag människor!

Torsdag!

Tjosanhoppsan allihop :). Vaknade precis utan att ha blivit störd en enda gång den här morgonen. Det brukar vara helt omöjligt eftersom min farmors telefon och dörr ringer hela tiden, folk brukar klampa in och ut ur lägenheten var tionde minut ungefär. Idag har jag dock sovit ostört, och det har vart så himla skönt! Och sen när jag vaknade så såg jag min vitchoklad glimta ut ur väskan litegrann. Så det fick bli min frukost. På fullt allvar så oroar jag mig för hur min brudtärnekläning kommer sitta på mig när jag kommer tillbaks. Jag vågar inte ens ställa mig på vågen.. Jag, som hatar att träna, kommer förmodligen att få ligga i hårdträning (för matvanor ändras EJ) de här tre veckorna innan bröllopet. För mammas skull! Fy vad jag saknar min mamma! Har inte sett henne sedan den tionde juli, känns som åratal..

Anyway, innan jag åker måste jag hitta ett par guldfärgade skor till bröllopet. Detta pga att någon idiot bestämde att vi skulle ha röda klänningar och guldskor (?!) på oss. Jag föreslog bronsbrunaktiga som en kompromiss, men nej, guld skulle det vara. Så nu står jag här, som hatar att köpa skor (har sjukt breda fötter pga att jag gått på tå hela mitt liv), och är tvungen att hitta ett par skor à la Diggilo Diggiley. Nej, hatar inte skor, älskar alla mina skor, gillar bara inte processen jag så ofta måste gå igenom för att hitta dem. Iallafall, appropå de gyllene skorna.. Guldfärgade skor passar till min klänning, men t ex så har en av brudtärnorna en ljusröd klänning (lite åt det hallonröda hållet), och det kommer absolut inte gå fint med hennes klänning. Ändå var hon en av dem som tyckte det var jättekul med gyllene skor. Men jaja, whatever it takes to make my mom happy ;).

Kan inte fatta att det snart är September! Bröllopet närmar sig med stormsteg, och möhippan ännu mer. Hoppas allt blir lyckat. Fick mejl från min syster idag, och de håller på att leta efter en strippa nu, wihooo, haha! Mamma kommer bli så himla chockad. Iallafall så är allt annat färdigplanerat och spikat. Om tre veckor smäller det och om  en månad blir det bröllop i Husie kyrka :). Först blir det dock besök i diverse skobutiker i Paris idag och imorgon. Och just det.. På lördag ska vi till Disneyland! Det ska bli så himla kul, har inte varit där sedan 2005. Nu ska jag ta och göra diverse utlandssamtal till England och Sverige (försöker få det att låta fancy) och sen så ska jag hoppa in i duschen och tvinga i mig farmors mat ännu en gång. But I can do it, det är ju trots allt bara några dagar kvar.

Ha en trevlig torsdag!

Appropå ingenting..

Så har jag haft de konstigaste drömmarna om de mest random människorna jag kan tänka mig de senaste nätterna. Först var det om min systers pojkvän (hör hur fel det låter, så vill bara klargöra att Nej, det var inte en sådan dröm). Drömmen gick i stort sett ut på att jag, min syster och min mamma var hemma hos Daniel (han heter så) och kollade i hans kylskåp, där det bara fanns diverse juicepaket: hela kartonger med små festisförpackningar, stora flaskor med färsk apelsinjuice mm. Jag tänkte att jag drömde den drömmen pga att jag kvällen innan var så himla sugen på multivitaminjuicen vi alltid har hemma. Men varför juicen fanns i just Daniels kylskåp har jag ingen aning om.

Dröm nummer två drömde jag i natt. Där jobbade jag på Ica där jag fick ett samtal från min gamla klasskompis Sophie (som jag aldrig stod nära och absolut inte har någon kontakt med nu). Hon frågade iallafall om jag kunde ge henne en massa telefonnummer till diverse människor eftersom hennes simkort förstörts. Hur knäppt är inte det? Någon som är bra på att tyda drömmar? Höhö nej, vill inte ha en massa drömtydningar nu. Tror bestämt inte på sådant.

Nu ska jag sova, hoppas ni har det bra i Sverige, fastän att jag hört att ni har regn :)
Bon nuit!

Bonsoir mes amis :)

Tja! Sorry för det lagom deppiga blogginlägget som jag postade förut. I needed it. Eftermiddagen och kvällen har spenderats hos min kusin Eric (hans europeiska namn, nämner inte det andra pga eventuella fördomar. Hahaha, hemsk jag är), hans flickvän Aurelie och deras lilla dotter Alissa. Aurelie är verkligen jättetrevlig, kommer jättebra överens med henne. Idag fick jag reda på att hon är född -86, precis som min syster. Tycker det är så svårt att föreställa sig Alexandra (min syster) med en bebis. Att se henne som mamma. Haha, skrattar när jag tänker på det. Men herregud, tänk och få barn när man är 20? Det fick min mamma, och när hon var 25 fick hon sitt andra barn. Helt sjukt.. Det där ska inte bli min framtid.

Iallafall så ska jag hem till dem imorgon igen. Jag och Aurelie ska laga lasagne och lite så. Känns lagom cheesy, men det ska bli trevligt :). Som jag tidigare nämnt: ju mer tid jag spenderar borta ifrån den här lägenheten, desto lyckligare är jag. Så det blir min morgondag. Och fasen också.. Min faster är skyldig mig pengar som hon bad mig låna ut till min kusin förra veckan. Både kusinen och fastern verkar ha glömt bort det och jag skäms för mycket för att fråga om dem. Vad ska jag göra :P. Försöka hinta det, strunta i det (no way in hell egentligen) eller bara be om dem rakt ut? Känns så awkward hela grejen..

Anyway så får ni har det så bra! Njut av Sverige, för jag saknar faktiskt det un petit peu.. :) Pusshej
Angeliqua

Tisdag

Har försökt att blogga de här senaste dagarna helt utan resultat. Känner att jag inte riktigt vet vad jag kan skriva i bloggen och vad som borde förbli osagt. Har så himla mycket tankar som virvlar runt i mitt huvud. De flesta rör väl min relation med min pappa. Jag vet inte riktigt vad som hänt, men enda sedan jag kom hit så har allt bara eskalerat. Småsaker som jag tidigare kunde förbise, går helt enkelt inte att ignorera längre. Min pappa har erkänt saker som han tidigare hävdat motsatsen till, och jag vet helt enkelt inte vad jag ska tro. Vi kommer heller inte överens i vardagslivet längre. Men det kanske var att vänta? Jag menar.. Jag har inte spenderat en hel månad i sträck med min pappa sedan 2005. Ja, 2005!! Har inte tänkt på det förut, men det stämmer ju. Var hos honom en vecka i påskas, en vecka i höstas, en vecka påsken 2007, och en vecka hösten 2006. Var på semester med honom sommaren 2006, men umgicks egentligen inte med honom alls. Jag menar, hur väl känner han mig egentligen? Han känner fortfarande fjortonåriga Angeliqua. Och den personen tittar jag tillbaks på med avsky. Jag var en osäker tjej som lät andra trycka ner mig varenda dag. Mitt självförtroende var i botten och jag tror inte ens att jag respekterade mig själv. Tror aldrig att jag skrivit ett så här personligt inlägg förut, men jag behöver skriva det här, för att sedan kunna gå tillbaks till att blogga varje dag som jag brukar. Kan inte låta detta hänga kvar i luften liksom, om ni förstår vad jag menar.

Åker härifrån om en vecka, och jag kan bara säga att jag uppskattar alla i mitt liv där hemma så himla mycket mer nu. Min mamma, min styvpappa, min syster, mina vänner.. Till och med min skola. Allt.. Är så himla glad över att det här inte är mitt liv. Jag behöver inte stå ut med den här skiten varenda dag. Fem dagar till bara, sen är jag tillbaks i Malmö. De här fem dagarna kommer jag förhoppningsvis bara njuta av Frankrike och slippa oroa mig över allt det här. Kommer nämligen inte starta eller delta i fler bråk. Även om detta bara kan ske om jag bär ett fastklistrat falskt leende i ansiktet så fort någon av de inblandade människorna är i närheten. Att spela teater i några dagar kan väl inte vara så himla svårt eller? Nej, nu ska jag duscha och låta bli att vältra mig i olycka! ;)

Ha en jättetrevlig tisdag! Puss

Jag har inga ord

.. för hur pass irriterad och frustrerad jag är nu.

En vecka kvar

Ah, det har varit så mycket problem de här tre veckorna. Mycket har varit jättebra, men så fort jag entrat dörren här hemma har helvetet i stort sett brutit loss. Min bästa vän Ines har lyckligtvis varit här, vilket typ räddat situationen :P. Anyways! Nu, när man är lite nere, så körde jag min "bliglad-taktik": Gå in på tjuvlyssnat.se

LÄS!
Två tjejer, ~28 och ~23, sitter och fikar med den äldre tjejens son ~3. Sonen kladdar mer än nödvändigt med sin glass.
Tjej 1: Hjärtat, grisa inte så.
Sonen kladdar ännu mer med sin glass.
Tjej 1: Lägg av! Annars vet du vad som händer...
Sonen (skräckslaget): Inte Runar!
Tjej 2: Jo, då kommer Runar och tar dig. Och var hamnar du då?
Sonen (uppgivet): Livets Ord... Det finns inga leksaker där...


RSS 2.0